30.8 C
Nicosia
Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2024 | 15:16

Από τη Λεμεσό ξεκίνησε το ΑΚΕΛ τρίμηνη εκστρατεία επαφών με Τοπική Αυτοδιοίκηση

Θα πρέπει να εργαστούμε για να πετύχει η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η Κυβέρνηση οφείλει να βοηθήσει τους Δήμους και του ΕΟΑ ώστε να ανταποκρίνονται έγκαιρα, γρήγορα και αποτελεσματικά στα προβλήματα, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, εγκαινιάζοντας, από τη Λεμεσό, τρίμηνη εκστρατεία επαφών με όλο το φάσμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του τόπου.

Ο Στέφανος Στεφάνου, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος, επισκέφθηκε το πρωί τον Επαρχιακό Οργανισμό Λεμεσού και ακολούθως τον Δήμο Λεμεσού, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τις δημοτικές αρχές του Δήμου Κουρίου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας σύσκεψης στον Δήμο Λεμεσού, ανέφερε πως το ΑΚΕΛ ξεκινά μια τρίμηνη εκστρατεία επαφών και συζήτησης “με όλα τα επίπεδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ΕΟΑ και των Δήμων και της Ένωσης Δήμων και της Ένωσης Κοινοτήτων και των συμπλεγμάτων κοινοτήτων, ακόμα και με τη συνδικαλιστική πλευρά που ασχολείται με τα εργασιακά θέματα».

«Όλα αυτά συναποτελούν τον μεγάλο χάρτη της ΤΑ που φιλοδοξούμε να επαναζωγραφίσουμε με τη μεταρρύθμιση», είπε και πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ επιδιώκει να έχει μια « ζωντανή επαφή με τους πρωταγωνιστές της υλοποίησης της μεταρρύθμισης και να δούμε επί του εδάφους πλέον πώς λειτουργεί».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε πως με τον ΕΟΑ και τομ Δήμο Λεμεσού συζητήθηκαν τα πρώτα βήματα υλοποίησης της Μεταρρύθμισης, οι δυνατότητες και οι προοπτικές που διανοίγει, αλλά και τα πρώτα προβλήματα που παρουσιάζονται και οι πρώτες ανάγκες, «έτσι ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες αλλαγές, οι απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την καλύτερη δυνατή υλοποίηση τηςμεταρρύθμισης».

Πρόσθεσε, ακόμ,η ότι το κόμμα θα αξιολογήσει, μέσα από τις συναντήσεις, την πορεία της μεταρρύθμισης « έτσι ώστε να βοηθήσουμε  να υλοποιηθεί, πάντα προς όφελος του πολίτη, που πρέπει να προσλάβει θετικά και γρήγορα αποτελέσματα από αυτήν την μεταρρύθμιση».

Αυτός, υπέδειξε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είναι και ο στόχος, υποδεικνύοντας πως «η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η άμεση εξουσία την οποίαν ο πολίτης νιώθει και από την οποίαν περιμένει και εμείς πρέπει να του δώσουμε αυτή τη δυνατότητα».

Σε ό,τι αφορά στο ΑΚΕΛ, ο Στέφανος Στεφάνου είπε πως, το κόμμα θα συνεχίσει να στηρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από τη Βουλή, και σημείωσε πως ήταν σημαντικός ο ρόλος και η συνεισφορά του ΑΚΕΛ «για να περάσουμε στην εποχή της μεταρρύθμισης και έστω κι αν τελικά δεν συμφωνούμε σε όλα,  η μεγάλη εικόνα θεωρούμε ότι είναι θετική και πάνω σε αυτήν την εικόνα θα πρέπει να πατήσουμε και να εργαστούμε για να πετύχει».

Στο τέλος της εκστρατείας, σημείωσε, «θα έχουμε ένα συγκροτημένο έγγραφο με το οποίο θα απευθυνθούμε, τόσο στη Βουλή, όσο και στην εκτελεστική εξουσία,  για να δούμε τι  κάνουμε πάρα πέρα».

Τόνισε ακόμη ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, η Κυβέρνηση, το κεντρικό κράτος, να βοηθήσουν τους Δήμους και τους ΕΟΑ να ανταποκρίνονται έγκαιρα, γρήγορα και αποτελεσματικά στα διάφορα προβλήματα τα οποία προκύπτουν «γιατί είναι κρίσιμος ο ρόλος του κεντρικού κράτους και της Κυβέρνησης για να πετύχει αυτή η προσπάθεια».

Συγχαίροντας, τέλος, τον νέο Δήμαρχο Λεμεσού για την εκλογή του, του ευχήθηκε «καλή δύναμη για μια τιτάνια προσπάθεια που έχετε μπροστά σας για να κάνετε τη Λεμεσό πιο ανθρώπινη, πιο προσιτή στους δημότες και τους επισκέπτες».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, Γιάννης Αρμεύτης, ανέφερε ότι είναι πάρα πολύ σημαντική η οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων, ιδιαίτερα στον κοινωνικό τους ρόλο και στο πώς βελτιώνεται η καθημερινότητα των πολιτών.

Μέσω της Βουλής, πρόσθεσε, τα κόμματα μπορούν να βοηθήσουν αλλά και μέσα από διάφορες παρεμβάσεις, είτε σε ένα νομοθετικό επίπεδο, είτε στην εφαρμογή πολιτικών.

Είπε ακόμη ότι η Λεμεσός πρέπει να θωρακιστεί από την κλιματική αλλαγή, να επιλύσει τα προβλήματα του κυκλοφοριακού, τα προβλήματα ανακύκλωσης και έλλειψης προσιτής στέγης.

«Η Λεμεσός είναι μια πόλη δυο ταχυτήτων και χρειάζεται να εφαρμοστεί μια κυβερνητική πολιτική και με τη βοήθεια των κομμάτων, ώστε να δώσουμε ανάσα και ανακούφιση, ώστε να μην λειτουργήσει το θέμα της έλλειψης στέγης ως ένα πρόβλημα στην κοινωνική συνοχή του τόπου», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε δε ότι οι επικεφαλής των δημοτικών ομάδων ανέπτυξαν, κατά τη συζήτηση με την αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, σειρά θεμάτων που θεωρούν ως προτεραιότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μεγάλο πουλί καταβροχθίζει ολόκληρο αρουραίο στο Central Park της Νέας Υόρκης

Ένας κατά τα άλλα μεγαλοπρεπής μεγάλος γαλάζιος ερωδιός εντοπίστηκε να καταβροχθίζει μεγάλο αρουραίο στη Νέα Υόρκη το περασμένο Σάββατο. Το μεγάλο πουλί απόλαυσε το γεύμα...

Ξύπνησε μέσα στη νύχτα γιατί μια κατσαρίδα είχε σφηνωθεί στο λαιμό του

Έναν συνεχιζόμενο εφιάλτη έζησε ένας 58χρονος από την Κίνα, από τη στιγμή που ανακάλυψε κάτι φοβερό. Αυτό που τον ενοχλούσε στην τραχεία του ήταν...

Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου

Ολονύκτιες εργασίες θα διεξάγονται και το βράδυ της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου, στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού, μεταξύ Λατσιών και Πέρα Χωρίου Νήσου. Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται...

Πολιτική δέσμευση ΚΔ για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του GSI – Τι είπαν Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της...

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για επιστολή Μητσοτάκη: «Στόχος να χαμηλώσουμε τις τιμές ενέργειας στην Ευρώπη»

Στόχος της νέας Κομισιόν είναι να χαμηλώσει τις τιμές της ενέργειας στην Ευρώπη, οι οποίες είναι υψηλότερες σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, ανέφερε η πρόεδρος της...

Μπορέλ: Απαράδεκτη η νέα αδιάκριτη επίθεση στον Λίβανο, στόχος η διασπορά του τρόμου

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την «αδιάκριτη μέθοδο» με την οποία πραγματοποιήθηκε η νέα επίθεση στον Λίβανο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, τονίζοντας πως «όποιος βρίσκεται...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!