34.8 C
Nicosia
Πέμπτη 7 Αυγούστου 2025 | 18:38

«Αποδείξεις» ΑΚΕΛ ότι ο Α. Γρηγορίου στην Αυστραλία εκπροσωπούσε τον ΠτΔ

Σειρά από screenshots στα οποία φαίνεται πως ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Ανδρέας Γρηγορίου, εκπροσωπούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυπριακή Δημοκρατία στο υπηρεσιακό του ταξίδι στην Αυστραλία τις προηγούμενες ημέρες, δημοσίευσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, ο οποίος και κατά τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης στη Βουλή είχε τονίσει ότι αποκλείεται να αποφάσισε μόνος του ο κ. Γρηγορίου να μεταβεί στην Αυστραλία, όπως είχε αναφερθεί, καθώς η διαδικασία προβλέπει ότι εκπροσωπεί τον Πρόεδρο.

«Πρέπει να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον κυπριακό λαό. Όταν αποκάλυψα στην κοινή συνεδρία των τριών επιτροπών το γεγονός ότι τον Υπεύθυνο Συντονιστή για τις πυρκαγιές έστειλε στην Αυστραλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγινε προκλητική προσπάθεια να παραπλανήσουν. Ισχυρίστηκαν ότι μόνος του σηκώστηκε και πήγε στην Αυστραλία ο Συντονιστής των πυρκαγιών!», ανέφερε ο κ. Χριστοφίδης.

«Έλεος. Αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη επίσκεψη. Είναι οι επίσημες εκδηλώσεις της ομεγένειας και στο περιθώριο τους γίνονται πολλές και σημαντικές επαφές με παράγοντες της Αυστραλιανής κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Παρόλο που για όσους γνωρίζουμε, είπε, είναι αστεία υπόθεση να συζητάμε καν ότι δεν στάλθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Αυστραλία, επειδή όμως πρέπει να σταματήσει η κοροϊδία, αποκαλύπτουμε σήμερα ορισμένα στοιχεία:

– ο Συντονιστής που όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο για να συντονίζει την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, στην Αυστραλία, κρατώντας το στεφάνι που γράφει «ο Πρόεδρος της Κυπριακή Δημοκρατίας». Φαντάζομαι μόνος του αποφάσισε να το καταθέσει.

– Επίσημη ανακοίνωση της Υπάτης Αρμοστίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία, στον επίσημο της λογαριασμό, που ευχαριστεί τον κ. Γρηγορίου για την παρουσία του εκπροσωπώντας τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

5238129127705926 1

– η ανακοίνωση για την συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο στο Σίδνευ που λέει ότι ο Αρχιεπίσκοπος έκανε συνάντηση με τον κύριο Γρηγορίου που εκπροσωπεί τον Προέδρο της Δημοκρατίας.

5238129127705926 2

– Συνάντηση με αξιωματούχο του Αυστραλιανού ΥΠΕΞ τον οποίο ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο κυπριακό. Φαντάζομαι έτσι από μόνος του το αποφάσισε.

– η επίσημη ανακοίνωση της ΣΕΚΑ που λέει οτι ο κ. Γρηγορίου θα χαιρετήσει την εκδήλωση εκπροσωπώντας την Κυπριακή Δημοκρατία.

 

5238129127705926 3

– Συνομιλίες στην Αυστραλιανή πρωτεύουσα με επισήμους της Αυστραλίας. Φαντάζομαι επειδή το αποφάσισε από μόνος του.

«Το δούλεμα πρέπει να σταματήσει. Το Συντονιστή για τις πυρκαγιές τον έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Αυστραλία. Στην καλύτερη για αυτόν περίπτωση, εν γνώση του. Και έγινε το μεγάλο κακό με βασικότερη αδυναμία την έλλειψη συντονισμού. Με βάση τις μαρτυρίες όλων των πρωταγωνιστών», τόνισε ο Χρίστος Χριστοφίδης.

«Ο Πρόεδρος και το Προεδρικό επέδειξαν ελλιπή πολιτική κρίση. Πρέπει να επιδείξουν θάρρος και να το παραδεχτούν. Και όχι να εξευτελίζουν ένα άνθρωπο για να κρυφτούν οι ίδιοι», κατέληξε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣ«Αποδείξεις» ΑΚΕΛ ότι ο Α. Γρηγορίου στην Αυστραλία εκπροσωπούσε τον ΠτΔ