Απαλλάσσονται των κατηγοριών που αντιμετώπιζουν ο 47χρονος Ιωσήφ Ιωσήφ («Σήφης») και ο 39χρονος Χαμούντ Χαλίλ («Σπύρος») για τη δολοφονία του 34χρονου Δημήτρη Ανδρονίκου.
Ο τελευταίος έχασε τη ζωή του στις 28 Μαΐου του 2024 μετά από τρεις πυροβολισμούς που είχε δεχθεί στις 23 Απριλίου του 2024 στο δρόμο Παλαιχωρίου – Ανθούπολης.
Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας (Νικόλας Α.Π. Γεωργιάδης Π.Ε.Δ. Νάγια Οικονόμου Ε.Δ. Ανδρέας Λουκά, Ε.Δ.), στη σημερινή ενδιάμεση απόφασή του κατέληξε πως δεν υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση σε βάρος των κατηγορούμενων, οι οποίοι πλέον απαλλάσσονται των κατηγοριών που αντιμετώπιζαν.
Το σχόλιο στην ετυμηγορία που διαβάζει αυτή τη στιγμή ο επικεφαλής του δικαστικού σώματος Νικόλας Γεωργιάδης είναι ότι η μαρτυρία «δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει τα συστατικά στοιχεία των αδικημάτων».
Προηγήθηκε ακροαματική διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας η κατηγορούσα Αρχή παρουσίασε μαρτυρίες προς υποστήριξη της υπόθεσής της.
Ήδη τέσσερα πρόσωπα έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη μετά από δική τους παραδοχή για ενεργό συμμετοχή στο δολοφονικό σχέδιο σε βάρος του 34χρονου Δημήτρη Ανδρονίκου.
Ο πρώτος χρονικά (25/10/24) ήταν ο κατηγορούμενος «6», ο 42χρονος Γιασέρ Αράρ από τη Συρία. Ο Αράρ που απολογήθηκε για το έγκλημα ήταν ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, αφού παραδέχθηκε ότι ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας κατά την εκτέλεση του σχεδίου δολοφονίας. Ο 42χρονος εντάχθηκε σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.
Σε κατοπινό στάδιο (17/12/2024) καταδικάστηκαν, επίσης, σε ισόβια κάθειρξη οι κατηγορούμενοι «3», «4» και «5», δηλαδή, ο 30χρονος Ομάρ Σουλεϊμάν, ο 28χρονος Μοχάμαντ Αλ Αγκά «Χαμάντα» και ο 26χρονος Μοχάμαντ Κασάμπ, φερόμενος εκτελεστής. Ο Σουλεϊμάν κατέθεσε πως ήταν ο ηθικός αυτουργός, ο Αλ Αγκά ότι ήταν συνεργός, ενώ τέλος ο Κασάμπ πως ήταν το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη.