Εξίσωση των χαριστικών παροχών επιβράβευσης για ψιλές αθλητικές αποδόσεις των αθλητών και αθλητριών με αναπηρίες με εκείνες που ισχύουν για τους αρτιμελείς αθλητές και αθλήτριες ζητά με επιστολή της  προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημήτριου.

Όπως σημειώνει στην επιστολή της, συμφώνα με τον σχεδιασμό του ΚΟΑ για τις χαριστικές παροχές επιβράβευσης για ψηλές αθλητικές αποδόσεις αρτιμελών αθλητών/αθλητριών οι αθλητές/ αθλήτριες λαμβάνουν ποσά αναλόγως της διοργάνωσης και της θέσης που καταλαμβάνουν. Ο/η προπονητής/τρια ανεξαρτήτως εθνικότητας λαμβάνει ως χαριστική παροχή το 30% της χαριστικής παροχής που προβλέπεται για τον/την αθλήτη/τρια.

Στην επιστολή της, η Πρόεδρο της Βουλής, επισημαίνει ότι στον αντίστοιχο σχεδιασμό του ΚΟΑ ως προς τις χαριστικές παροχές για υψηλές αθλητικές επιδόσεις αθλητών/τριών με αναπηρίες, τα ποσά της οικονομικής επιβράβευσης είναι σε σημαντικό βαθμό μειωμένα σε σχέση με εκείνα που αφορά στους αρτιμελείς μας αθλητές/τριες.

«Υπό το φως των πιο πάνω και με στόχο την ισότιμη μεταχείριση, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την έμπρακτη και δίκαιη επιβράβευση εκ μέρους της Πολιτείας καθώς και την περαιτέρω προώθηση του Ολυμπιακού ιδεώδους και του Αθλητισμού εν γένει, φέρω εις γνώση σας το όλο θέμα και σας παρακαλώ όπως επιληφθείτε αυτού, προσβλέποντας στη δικαίωση των αθλητών και αθλητριών που συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και στους αντίστοιχους Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς αγώνες, υιοθετώντας και εφαρμόζοντας την πλήρη εξίσωση των χαριστικών παροχών επιβράβευσης για ψηλές αθλητικές επιδόσεις των αθλητριών και αθλητών με αναπηρίες με εκείνες που ισχύουν για τους/τις αρτιμελείς αθλητές και αθλήτριες.

Ως Βουλή των Αντιπροσώπων εκφράζουμε την ετοιμότητα μας να συμβάλουμε ουσιαστικά στην καθιέρωση της πιο πάνω νέας πολιτικής», καταλήγει η Αννίτα Δημητρίου.

Αυτούσια η επιστολή της Προέδρου της Βουλής προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: