20.2 C
Nicosia
Σάββατο 5 Οκτώβριος 2024 | 6:08

Έξω από τη Βουλή οι καθηγητές της Αγγλικής Σχολής για τις απολύσεις

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί το προσωπικό της Αγγλικής Σχολής για την απόλυση των τριών καθηγητριών του σχολικού ιδρύματος, την ώρα που εντός της Βουλής διεξάγεται συζήτηση στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

Με πλακάτ και συνθήματα όπως «Ντροπή», το προσωπικό και εκπρόσωποι άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων ζήτησαν την ανάκληση της απόφασης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής.

Σε δηλώσεις της η γραμματέας της Οργάνωσης του Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής (ESSA) ανέφερε πως «ο λόγος της απόλυσής μας είναι καθαρά για την συνδικαλιστική μας δράση. Δεν είναι τυχαίο που απέλυσαν πρόεδρο, γραμματέα και ταμεία. Νομίζω ο κόσμος είναι αρκετά έξυπνος για να καταλάβει τι συμβαίνει εδώ και θεωρούμε πως θα έρθει η δικαιοσύνη με αυτή τη συνάντηση στη Επιτροπή Παιδείας».

Σημείωσε μάλιστα πως η πειθαρχική δίωξη που ξεκίνησε εναντίον τους, άρχισε από προφάσεις και τα email που έστειλαν ώστε «να προστατέψουν το δικαίωμα του συνδικαλισμού και αυτό μετατράπηκε σε εκφοβισμό».

Εκ μέρους της ΟΕΛΜΕΚ, ο κος Θέμης Πολυβίου σημείωσε πως «είναι τραγικά τα όσα συμβαίνουν στον 21ο αιώνα. Κάποιοι ακόμα πιστεύουν πως αποικιοκρατία στην Κύπρο και ενεργούν μ ΄αυτό τον τρόπο. Πρέπει όλοι να ενώσουμε τις φωνές μας για να μην περάσει αυτή η απαράδεκτη ενέργεια γιατί θέλουν να κλείσουν το στόμα των συναδέλφων και τίποτα άλλο».

Από πλευράς του ο εκπρόσωπος της ΠΟΕΔ, Απόστολος Σκουρουπάτης, δήλωσε πως «εκφράζουν την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στις τρεις συνάδελφους οι οποίες έχουν τύχει αυτής της μεταχείρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής. Είμαστε μαζί τους και υπέρ τους».

Οι απολύσεις χαρακτηρίζονται ως αυθαίρετες και παράνομες, αφού όπως αναφέρει το προσωπικό της Σχολής, ι ουδεμία σχέση έχουν με την απόδοση των τριών εκπαιδευτικών. «Όπως η ίδια η ESSA έχει ξεκαθαρίσει, αφορμή της δίωξής των συναδελφισσών μας είναι η συνδικαλιστική τους δράση ενάντια στις απολυταρχικές μεθόδους της διοίκησης του σχολείου» , προστίθεται.

Υπενθυμίζεται ότι η κόντρα διεύθυνσης και καθηγητών της Αγγλική Σχολής, ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν η πρόεδρος της ESSA αποφάσισε να απαντήσει σε επιστολή, που έστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο προς τους γονείς των μαθητών, αλλά και τους καθηγητές της Σχολής.

Η κίνηση αυτή της καθηγήτριας ήταν ο λόγος που οδήγησε τη Διεύθυνση του σχολείου να ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα εναντίον της, αλλά και να τη θέσει σε διαθεσιμότητα, δίνοντας ως εξήγηση ότι έχουν καταπατηθεί προσωπικά δεδομένα. Από την άλλη πλευρά, οι καθηγητές είδαν ότι πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια, το Διοικητικό Συμβούλιο ήθελε να πλήξει την καθηγήτρια για την συνδικαλιστική της δράση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Δένδιας: Αλλάζει στους επόμενους 24 μήνες η στρατιωτική θητεία

«Η θητεία, δηλαδή η προσφορά χρόνου από τους νέους ανθρώπους στην πατρίδα τους, πρέπει να εξελιχθεί, ώστε να υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες ασφάλειας της...

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει αύριο η Κεντρική Επιτροπή

Συνεδριάζει αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο πλαίσιο των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Wyndham στις 11:00 π.μ. Τι αποφάσισε...

Συντριβή μαχητικού F-18 στην Ισπανία

Μαχητικό αεροσκάφος F-18 συνετρίβη κοντά στην πόλη Τερουέλ, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ισπανίας, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία της χώρας. Συνεργεία διάσωσης έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή...

Με χτύπημα στις ισραηλινές εγκαταστάσεις ενέργειας και φυσικού αερίου απειλεί το Ιράν εάν δεχθεί επίθεση

Το Ιράν θα στοχεύσει ισραηλινές εγκαταστάσεις ενέργειας και φυσικού αερίου εάν το Ισραήλ αντεπιτεθεί, δήλωσε την Παρασκευή το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων SNN, επικαλούμενο τον αναπληρωτή διοικητή...

To δείπνο της ΝΥ, τα επόμενα βήματα, το κεκτημένο του διαλόγου στο Cyprus Forum

Το δείπνο της 15ης Οκτωβρίου μεταξύ του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ,...

Το πρώτο δημόσιο κήρυγμα Χαμενεΐ εδώ και 5 χρόνια: «Αν θέλει ο Θεός, θα καταστρέψουμε το Ισραήλ»

«Τα μουσουλμανικά έθνη έχουν έναν κοινό εχθρό» διεμήνυσε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στο μεγάλο τέμενος Μοσάλα, στο κέντρο της Τεχεράνης, πραγματοποιώντας μνημόσυνο για τον δολοφονηθέντα ηγέτη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!