28.8 C
Nicosia
Παρασκευή 27 Σεπτέμβριος 2024 | 12:31

Προσχεδιασμένη φαίνεται να ήταν η απόδραση του «κομμωτή» – Άφαντος ο ισοβίτης

Σύμφωνα με τον κύριο Ανδρέου, την ώρα της απόδρασης ο ισοβίτης φαίνεται ότι δεν φορούσε χειροπέδες.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ο πατέρας του ισοβίτη και ένας Σύρος, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συνέδραμαν στη διαφυγή του Θεοφάνους.

Ο κύριος Ανδρέου είπε ότι τα τρία μέλη της Αστυνομίας τέθηκαν από χθες σε διαθεσιμότητα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τη συνθήκες της απόδρασης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ο ισοβίτης να έχει μεταβεί στα κατεχόμενα, ο κύριος Ανδρέου είπε ότι για την απόδραση ενημερώθηκαν τα οδοφράγματα και οι Βρετανικές Βάσεις, καθώς και η Interpol. Παράλληλα, διερευνάται και το ενδεχόμενο να βρίσκεται ακόμα στις ελεύθερες περιοχές.

Ο κ. Ανδρέου είπε πως ο 42χρονος ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους, γνωστός ως «κομμωτής», δεν φορούσε χειροπέδες, ενώ σύμφωνα με τη διαδικασία ο κατάδικος που μεταφέρεται με συνοδεία για επίσκεψη, φέρει χειροπέδες μέχρι την ώρα που θα φτάσει στον προορισμό του. Εκεί του αφαιρούνται μέχρι την ώρα της ολοκλήρωσης της επίσκεψης και ακολούθως του ξαναφοράνε χειροπέδες.

Ερωτηθείς αν ήταν προσχεδιασμένη η απόδραση, ο κ. Ανδρέου απάντησε «οι δύο συλλήψεις αυτό φανερώνουν, τουλάχιστον με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή ήταν κάτι προσχεδιασμένο».

Όσον αφορά αν οι δεσμοφύλακες και μέλη της ΜΜΑΔ ήταν μέσα στην οικία ή επιτηρούσαν εκτός, ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας τόνισε «με βάση των πρωτοκόλλων από το Τμήμα Φυλακών, οι τέσσερις δεσμοφύλακες έχουν την ευθύνη να βρίσκονται άμεσα κοντά του, είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας στην αυλή, ενώ τα τρία μέλη της Αστυνομίας βρίσκονταν έξω από την περίφραξη για λόγους ασφαλείας».

Το φρικτό έγκλημα που διέπραξε ο «Κομμωτής»

Ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα στην ιστορία του νησιού διέπραξε, τον Δεκέμβριο του 2011 στην Πάφο, ο δραπέτης Δώρος Θεοφάνους, με θύματα 24χρονη εγκυμονούσα και το 3 ετών κοριτσάκι της.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 14:30 το μεσημέρι της 13ης Δεκεμβρίου, εντοπίστηκε σε παραθαλάσσια περιοχή στη Γεροσκήπου, αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν αναίσθητο πρόσωπο. Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για την 24χρονη, Yulia Oboroc, από τη Μολδαβία, η οποία είχε δηλωθεί στην Αστυνομία ως ελλείπουσα τα ξημερώματα της προηγούμενης ημέρας, μαζί με το παιδάκι της.

Μέλη των διωκτικών αρχών, καθώς και ο ιατροδικαστής, Νικόλας Χαραλάμπους, μετέβησαν στη σκηνή όπου από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η 24χρονη δέχθηκε δύο πυροβολισμούς με πιστόλι στο στήθος. Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή, εντοπίστηκε νεκρό και το τρίχρονο κοριτσάκι μέσα στη θάλασσα, σε κοντινή απόσταση από τη μητέρα του.

Η άτυχη Yulia Oboroc και το κοριτσάκι της. 

 

Ακόμη πιο φρικιαστικό είναι το γεγονός πως η 24χρονη διένυε τον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Για την δολοφονία της καταδικάστηκε σε ισόβια από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο της Πάφου, ο «κομμωτής», Δώρος Θεοφάνους, ο οποίος συζούσε με το θύμα επί τρία χρόνια, μετά το χωρισμό της 24χρονης με τον πατέρα της κορούλας της.

Κίνητρο του στυγερού εγκλήματος, σύμφωνα με το δικαστήριο, ήταν η παθολογική ζήλια αλλά και τα οικονομικά προβλήματα του Θεοφάνους.

Θυμίζουμε μάλιστα ότι, το Κακουργιοδικείο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για το διπλό έγκλημα, επιβάλλοντάς του ποινή δια βίου φυλάκισης για εκ προμελέτης φόνο της Yulia Oboroc και για την δολοφονία της τρίχρονης Βικτώριας. Δέκα έτη για κατοχή πιστολιού και δέκα έτη για κατοχή εκρηκτικών υλών.

Το δικαστήριο απέρριψε όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, ενώ έκρινε αξιόπιστη την κατάθεση του ισοβίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα, ο οποίος είχε οδηγήσει την Αστυνομία στο όπλο του φόνου, αφού ο Θεοφάνους του εκμυστηρεύτηκε λεπτομέρειες για το έγκλημα.

Η έκκληση της Αστυνομίας

Με ανακοίνωσή της η Αστυνομία ζητά πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του Θεοφάνους.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Πάφου στον αριθμό 26806021 ή τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ωκεανός Νημάτων: Μια Συνύπαρξη Μόδας, Τέχνης και Θαλάσσιας Προστασίας

Σε μια εμπνευσμένη σύζευξη τέχνης, ευαισθητοποίησης για το θαλάσσιο περιβάλλον και κοινωνικής συμμετοχής, ο καλλιτέχνης Μιχάλης Παντελίδης έχει συνεργαστεί με το Τμήμα Αλιείας και...

Η ΕΤΑΠ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ως επίσης Destination partner του Inspire Festival 2024

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη συνεργασία της με το Inspire festival - Φεστιβάλ Επιχειρηματικότητας, ως ο επίσημος Συνεργάτης Προορισμού,...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου SHOREWINNER

Η υβριδική εκδήλωση έναρξης του ευρωπαϊκού έργου SHOREWINNER πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 26 Σεπτεμβρίου 2024 στο Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) στη Λευκωσία,...

Η Cyta Business παρουσίασε το δίκτυο NarrowBand-IoT

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2024, στο The Royal Hall στη Λευκωσία, η Cyta Business διοργάνωσε ένα ξεχωριστό event, όπου παρουσίασε το καινοτόμο δίκτυο NarrowBand-Internet of...

Στο €1,4δις η συνολική αποπληρωμή της ΚΕΔΙΠΕΣ προς το Κράτος – Καταβολή €40εκ. για το Γ’ Τρίμηνο 2024

Πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2024 καταβολή σε μετρητά ποσού €40εκ., για το Γ’ Τρίμηνο του 2024, στα πλαίσια της αποπληρωμής της κρατικής βοήθειας που...

Εγκαινιάστηκε το νέο κατάστημα της AstroBank στο Δάλι

Τελέστηκαν την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, τα εγκαίνια του νέου καταστήματος της AstroBank στο Δάλι. Η καινούργια προσθήκη στο δίκτυο της Τράπεζας αναμένεται να ενισχύσει...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!