25.9 C
Nicosia
Κυριακή 8 Σεπτέμβριος 2024 | 2:37

΄Αρχισαν οι αιτήσεις για το «Σχέδιο Επιχορήγησης Διακοπών Χαμηλοσυνταξιούχων σε Ξενοδοχεία των Ορεινών Θερέτρων και του Πύργου Τυλληρίας»

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στο «Σχέδιο Επιχορήγησης Διακοπών Χαμηλοσυνταξιούχων σε Ξενοδοχεία των Ορεινών Θερέτρων και του Πύργου Τυλληρίας», όπως ανακοίνωσε το Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι αιτήσεις θα παραλαμβάνονται μέχρι εξαντλήσεως του σχετικού κονδυλίου.

Το Σχέδιο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 29 Μαΐου 2024 και βάσει του οποίου επιχορηγείται πλήρως η διαμονή με πλήρη διατροφή για συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα, για διακοπές σε θέρετρα των ορεινών περιοχών και του Πύργου Τυλληρίας.

Επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει συμβληθεί με το ταξιδιωτικό γραφείο Orthodoxou Travel για την υλοποίηση του sχεδίου, με βάση τη Νομοθεσία περί της Ρύθμισης των Διαδικασιών Σύναψης Δημόσιων Συμβάσεων και για Συναφή Θέματα, καθώς και με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 2016/679.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ταξιδιωτικού γραφείου στον πιο κάτω σύνδεσμο://orthodoxoutravel.com/sxedio-diakopwn, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Τα έντυπα Δηλώσεων Συμμετοχής στο Σχέδιο βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων www.mlsi.gov.cy και επίσης διατίθενται σε όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) και τα Κέντρα του Πολίτη (ΚΕΠΟ) των Κυπριακών Ταχυδρομείων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν για πληροφορίες στο 24841061

Σκοπός του Σχεδίου είναι η επιχορήγηση της διαμονής με πλήρη διατροφή συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα και των εξαρτωμένων τους σε ξενοδοχεία των Ορεινών Θερέτρων και του Πύργου Τηλλυρίας.

Επιχορήγηση θα παρέχεται σε δικαιούχους του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (που λαμβάνουν τη μικρή επιταγή), χαμηλοσυνταξιούχους που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα μέχρι €15.500 για μονήρεις και συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα μέχρι €20.000 για οικογένειες καθώς και σε εξαρτώμενα τους πρόσωπα, όπως αυτά καθορίζονται στο Σχέδιο Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα.

Οι δικαιούχοι του σχεδίου που περιλαμβάνονται στις πιο πάνω κατηγορίες θα πρέπει απαραίτητα να είναι μόνιμα διαμένοντες στο νησί.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι συνταξιούχοι που παρουσιάζονται στην παράγραφο 2 πιο πάνω, νοουμένου ότι δεν διαμένουν στις περιοχές των ορεινών θερέτρων και του Πύργου Τηλλυρίας αντίστοιχα.

Το σχέδιο θα λειτουργήσει για την περίοδο από 4.6.2024 μέχρι 29.7.2024 και από 3.9.2024 μέχρι 28.10.2024 και η επιχορήγηση θα παρέχεται για περίοδο μέχρι και τρεις (3) διανυκτερεύσεις από Παρασκευή έως Δευτέρα ή από Τρίτη έως Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας ανάλογα με την ημερομηνία υποβολής της σχετικής Δήλωσης Συμμετοχής. Κατά την περίοδο των δύο πρώτων εβδομάδων υποβολής αιτήσεων, θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους δικαιούχους δεν συμμετείχαν κατά την περσινή περίοδο (2023).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

LIVE: Η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».   Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού: Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη για 6η...

Ερντογάν: «Ισλαμική συμμαχία» ως αντίβαρο στο Ισραήλ

Τη δημιουργία μιας συμμαχίας ζήτησε από τις μουσουλμανικές χώρες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να αντιμετωπίσουν «την αυξανόμενη απειλή του επεκτατισμού» του...

35 μικρές επιχειρήσεις στην πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας “Πάμε Τρίοδος”

Με την παρουσία συνολικά 35 μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιείται σήμερα στους κήπους της προεδρικής κατοικίας στο Τρόοδος, από τις έντεκα...

Ο Πορτογάλος Pizzi στον ΑΠΟΕΛ

O ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε το νέο μεταγραφικό του απόκτημα, τον Pizzi. Η ανακοίνωση της ομάδας Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη ψευδοκράτους

Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της «τδβκ» - όπως χαρακτήρισε το ψευδοκράτος - ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τζεβντέτ...

Κανονικά η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα

Κανονικά θα διεξαχθεί η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Χριστάκης Ευσταθίου, εκπρόσωπος της...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!