35.2 C
Nicosia
Τετάρτη 17 Ιούλιος 2024 | 18:31

Όλες οι πληροφορίες για την κατάταξη των νεοσυλλέκτων της 2024 ΕΣΣΟ

Το Υπουργείο Άμυνας ενόψει της κατάταξης των νεοσυλλέκτων της 2024 ΕΣΣΟ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 μέχρι 12 Ιουλίου 2024 στα ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού και στο Στρατόπεδο «Χρ. Σαμάρα» στην Αθαλάσσα και από τις 10 μέχρι 12 Ιουλίου 2024 στο ΚΕΝ Πάφου, υπενθυμίζει τα παρακάτω:

1. Οι στρατεύσιμοι καλούνται να προσέλθουν για κατάταξη την καθορισμένη ημερομηνία και ώρα, όπως αναγράφεται στο σημείωμα πρόσκλησης κατάταξης, με στρατιωτική στολή (εφόσον την έχουν παραλάβει), κουρεμένοι και ξυρισμένοι, έχοντας απαραιτήτως μαζί τους:

α. Το δελτίο ταυτότητας ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο της Δημοκρατίας, στο οποίο αναγράφεται ο αριθμός δελτίου ταυτότητας, από το οποίο αποδεικνύεται η ταυτοπροσωπία τους.

β. Το σημείωμα πρόσκλησης κατάταξης που έχουν λάβει στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο αμέσως, μετά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης στοιχείων επιλογής στρατευσίμων ή τους έχει επιδοθεί από το αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο (δύναται να επιδεικνύεται και σε ηλεκτρονική μορφή).

γ. Ιατρική βεβαίωση σε περίπτωση κατά την οποία οι στρατεύσιμοι λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για ιατρικούς λόγους.

δ. Ιατρικές γνωματεύσεις – εκθέσεις για προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζουν, προκειμένου να διαπιστωθεί η ικανότητά τους για εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, σε περίπτωση κατά την οποία δεν παρουσιάστηκαν για εξέταση στις Υγειονομικές Επιτροπές το προηγούμενο διάστημα.

ε. Βεβαίωση τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), σε περίπτωση που τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού δεν υποβλήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ή δεν παραδόθηκαν κατά την εξέταση από τις Υγειονομικές επιτροπές.

στ. Βεβαίωση εμβολιαστικής κατάστασης και ομάδα αίματος, σε περίπτωση που oι στρατεύσιμοι δεν τις έχουν υποβάλει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ή δεν τις παρέδωσαν κατά την εξέταση από τις Υγειονομικές επιτροπές.

2. Όλα τα είδη ιματισμού και υπόδησης, και υλικά τα οποία χρεώθηκαν θα πρέπει υποχρεωτικά να τα παρουσιάσουν την επόμενη ημέρα της κατάταξής

τους στη Μονάδα στην οποία θα επιλεγούν να υπηρετήσουν. Σε περίπτωση που προκύπτουν προβλήματα στα μεγέθη στολών, αρβύλων κτλ. να τα παρουσιάσουν κατά την κατάταξή τους για αλλαγή στα Κέντρα Κατάταξης.

3. Κατά την κατάταξη κάθε στρατεύσιμος θα ενημερωθεί σχετικά με τη Μονάδα στην οποία έχει επιλεγεί μέσω του λογισμικού προγράμματος να υπηρετήσει.

4. Με το πέρας της κατάταξης, θα χορηγηθεί στους στρατεύσιμους διανυκτέρευση και Φύλλο Πορείας για τη Μονάδα τους, με υποχρέωση παρουσίασης την επόμενη ημέρα.

5. Στο Φύλλο Πορείας θα αναγράφονται τα τηλέφωνα της Μονάδας τους μέσω των οποίων θα μπορούν να επικοινωνούν για οποιεσδήποτε πληροφορίες χρειαστούν.

6. Οι στρατεύσιμοι οι οποίοι θα επιλεγούν να υπηρετήσουν σε Μονάδες εντός της φρουράς διαμονής τους, την επόμενη ημέρα θα παρουσιασθούν με ίδια μέσα. Όσοι επιλεγούν να υπηρετήσουν εκτός της φρουράς διαμονής τους, θα μεταφερθούν με λεωφορεία του «Σχεδίου Δωρεάν Διακίνησης Οπλιτών», εφόσον το δηλώσουν κατά την κατάταξη. Σχετικές πληροφορίες για την ακριβή τοποθεσία και ώρα αναχώρησης των λεωφορείων θα ανακοινωθούν στους ίδιους την ημέρα κατάταξής τους.

7. Σημειώνεται ότι η ορκωμοσία είναι προγραμματισμένη για τις 26 Ιουλίου 2024. Περισσότερες πληροφορίες για τον χώρο και χρόνο διεξαγωγής των τελετών ορκωμοσίας, θα δοθούν στους στρατεύσιμους από τις Διοικήσεις των Μονάδων τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν έχασε την υπόθεση για τη διαφάνεια των συμβολαίων εμβολίων Covid-19, στο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ

Παρατυπίες της Κομισιόν στις συμβάσεις εμβολίων κατά της  COVID- 19 διαπίστωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόλις μια ημέρα πριν από την αποφασιστική ψηφοφορία για την Ούρσουλα...

Χρηματοδότηση ΕΕ για λιμάνι Λεμεσού και περιφερειακό Λευκωσίας

Στήριξη 1,2 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη και ενεργειακή βιωσιμότητα του λιμανιού Λεμεσού, και 10,5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας,...

«Ακόμα και οι καλύτερες οικογένειες έχουν αυτές τις στιγμές», σχολιάζει η Αννίτα για τις εξελίξεις στον ΔΗΣΥ

Για τις τελευταίες εξελίξεις που έλαβαν χώρα στον ΔΗΣΥ τις τελευταίες ημέρες τοποθετήθηκε η πρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου, υποδεικνύοντας ότι δεν πρέπει να...

Φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά – Ξεπέρασαν τα 20 μ. σε ύψος οι φλόγες

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι στην περιοχή του Σοφικού Κορινθίας. Μιλώντας στην ΕΡΤ λίγο πριν τις 3 μ.μ., ο εκπρόσωπος Τύπου της...

Κυπριακό: Η Αθήνα αναμένει ρητορική έξαρση από τον Ερντογάν στα κατεχόμενα

Την ρητορική έξαρση εκ μέρους του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναμένει η Αθήνα, ο οποίος θα βρεθεί στις 20 Ιουλίου στα κατεχόμενα ανήμερα της «μαύρης» επετείου για...

Αρχίζει η ανέγερση κατοικιών σε Γερόλακκο και Μόρφου

Εντός ενός μηνός θα ξεκινήσει η ανέγερση κοινωνικών κατοικιών για νέους στις κατεχόμενες περιοχές Μόρφου και Γερόλακκου, ανέφερε σε  αποκλειστικές του δηλώσεις στην Κίπρις...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!