33.7 C
Nicosia
Παρασκευή 14 Ιούνιος 2024 | 22:54

Χαρτσιώτης: Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες για την απόδραση του υπόδικου

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές. Την ίδια ώρα ο Υπουργός δήλωσε ότι υπάρχουν σοβαρές υποθέσεις, οι οποίες δεν θα πρέπει να δημοσιοποιούνται και «δεν πρέπει να απαιτούν οι δημοσιογράφοι πλήρεις λεπτομέρειες».

Ο Μάριος Χαρτιώτης παρευρέθηκε σήμερα σε εκδήλωση που οργάνωσε η ΑΔΕ Λεμεσού και ο Διεθνής Σύνδεσμος Αστυνομικών – Τοπικό Τμήμα Λεμεσού, προς τιμή των μελών τους και στο πλαίσιο σύσφιξης των μεταξύ τους σχέσεων, καθώς και των σχέσεων τους με την ηγεσία της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του, και κληθείς να σχολιάσει κριτική που άσκησε, ότι τα ΜΜΕ επικεντρώνονται περισσότερο στα αρνητικά και όχι στις επιτυχίες της Αστυνομίας, ανέφερε πως «δεν είναι κάτι το οποίο είναι άγνωστο». «Νομίζω ότι πάρα πολλές φορές έχει λεχθεί σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στο επίπεδο της Αστυνομίας, ότι στο κομμάτι της είδησης, είθισται τα αρνητικά συνήθως, είτε είναι γεγονότα, είτε είναι σχόλια, να τραβούν  την προσοχή της κοινής γνώμης πολύ περισσότερο από κάποια θετικά γεγονότα ή κάποιες επιτυχίες, πόσο μάλλον στο κομμάτι της Αστυνομίας», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον δεν έπρεπε να δοθεί δημοσιότητα στην χθεσινή απόδραση κρατουμένου, για την οποίαν ζήτησε έκθεση γεγονότων, ο Υπουργός είπε πως «όντως έχει ζητηθεί έκθεση γεγονότων από τον Αρχηγό Αστυνομίας, την οποίαν έκθεση θα παραλάβουμε και αν υπάρχουν, που προφανώς, εκ πρώτης όψεως, θα υπάρχουν κάποιες ευθύνες, αυτές σίγουρα θα αποδοθούν».

Την ίδια ώρα όμως, συνέχισε, «έχετε ακούσει από τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, ότι ειλικρινά τις τελευταίες δυο μέρες είχαμε πολλές επιτυχίες της Αστυνομίας. Στο επίπεδο των εμπρησμών είχαμε εξιχνιάσει σημαντικό αριθμό και είχαμε, επίσης, συλλάβει συγκεκριμένα άτομα που κατηγορούνται για σημαντικό αριθμό κλοπών που έγιναν στο παρελθόν», ανέφερε.

«Οπότε, με αυτή την έννοια, ακριβώς γι’ αυτά τα θετικά της Αστυνομίας δεν έχω δει, όχι την ίδια προβολή, ούτε καν παρόμοια προβολή», είπε, και ευχήθηκε ότι οι σημαντικές επιτυχίες της Αστυνομίας θα προβάλλονται περισσότερο.

Σε σχέση με τα μέτρα πρόληψης που εξαγγέλθηκαν προ τριμηνίας, ο κ.Χαρτσιώτης δήλωσε πως είναι σύντομο χρονικό διάστημα για να σχολιάσει αν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα, ωστόσο σημείωσε πως «αν με ρωτάτε πολύ προσωπικά, δεν είμαι ευχαριστημένος». Την ίδια ώρα όμως, τόνισε, «ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα, με τις επικαιροποιημένες και διορθωμένες κινήσεις που γίνονται καθημερινά, με βάση τη σχετική πληροφόρηση, ναι θα έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα».

Σε ερώτηση αν θα υπάρξουν νέες μεταθέσεις δήλωσε ότι «οι μεταθέσεις είναι συχνές, δεν είναι μεμονωμένες κατά καιρούς και περιόδους.  Είναι συχνές και ακριβώς οι μεταθέσεις είναι μέσα σε αυτά τα πλαίσια της επικαιροποίησης, μεταξύ άλλων, και των μέτρων που λαμβάνονται».

Σε σχέση με τα μέτρα για τις μεταναστευτικές ροές, είπε πως αυτά συνεχίζονται και εξέφρασε τη θέση ότι «υπάρχει αίσθημα ασφάλειας και πρέπει να πω ότι ο Κύπριος πολίτης πρέπει να αισθάνεται ασφάλεια σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα και ακριβώς αυτά τα μέτρα επικαιροποιούνται και αυτά καθημερινά με βάση τις πληροφορίες που έχουμε από το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό».

Σε παρατήρηση ότι υπάρχει μια δυσαρέσκεια στον δημοσιογραφικό κόσμο για ελλιπή ενημέρωση από την Αστυνομία γύρω από διάφορα θέμα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι «τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να έχουν καμία δυσαρέσκεια γιατί πρέπει να αντιληφθούν ότι μιλούμε για θέματα που άπτονται της εσωτερικής τάξης και ασφάλειας».

«Τέτοια θέματα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και πρέπει και ο Τύπος και τα ΜΜΕ να δείχνουν την απαραίτητη κατανόηση», ανέφερε, και πρόσθεσε πως «δεν είναι αυτοσκοπός να λέμε κάθε λεπτομέρεια για κάθε γεγονός – υπάρχει μια ιεράρχηση».

Λέγεται ότι πρέπει να λεχθεί και λέγεται στον κατάλληλο χρόνο, είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, σημειώνοντας πως για ορισμένα θέματα, όπως το μεταναστευτικό και το οργανωμένο έγκλημα, «δεν πρέπει να απαιτούν οι δημοσιογράφοι πλήρεις λεπτομέρειες και να εκφράζουν αυτήν τη δυσαρέσκεια».

Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι, ενώ κάποια θέματα δεν θα πρέπει να δημοσιοποιούνται, «παρατηρώ ότι πάρα πολλές φορές οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ  βρίσκουν τον τρόπο, πέραν από τις επίσημες πηγές, να εξασφαλίζουν κάποιες πληροφορίες, οι οποίες ενδεχόμενα για εσάς να είναι υποβοηθητικές, για εμάς, όμως, είναι στενάχωρες γιατί εμποδίζουν ακριβώς την αποστολή που έχει η Αστυνομία».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Χαρτσιώτης διαβεβαίωσε τα μέλη της Αστυνομίας ότι θα προασπίζεται τα συμφέροντα τους, ενώ έκανε λόγο για κενά και αστοχίες που εντοπίζονται και θα πρέπει να διορθωθούν. Κάλεσε δε τα μέλη της Αστυνομίας να βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής και ετοιμότητας, καθώς, όπως είπε, διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο εξελίξεων στην περιοχή μας.

Από την πλευρά του, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, Ανδρέας Αγγελίδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το έργο που επιτελείται και τα αποτελέσματα που έχει φέρει ο μηχανισμός πρόληψης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ένοπλη συμπλοκή με ένα νεκρό, σε πολυσύχναστο μέρος, στον Πειραιά

Ένοπλη συμπλοκή, έξω από μεγάλο σούπερ μάρκετ  στην ακτή Μουτσοπούλου, στον Πειραιά, μεταξύ τριών Κούρδων τουρκικής υπηκοότητας, την ώρα που κόσμος έκανε τα ψώνια...

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά την την ανακοίνωση του ανασχηματισμού το πρωί...

Πήγε να αγοράσει αυτοκίνητο 178,500 ευρώ και έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης

Νέα υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης διερευνά η Αστυνομία, με θύμα αυτή τη φορά 48χρονο κάτοικο Λεμεσού Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο 48χρονος, το προηγούμενο χρονικό διάστημα...

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες

Νέα κίτρινη προειδοποίηση προχώρησε το Τμήμα Μετεωρολογίας για πολύ υψηλές θερμοκρασίες, μάλιστα η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ στη μία ξημερώματα.

Σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού ο κίνδυνος για πυρκαγιές – Δείτε ποινές για άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια

Σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού θα παραμείνει και το Σάββατο ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, όπως αναφέρει το Τμήμα Δασών. Τονίζεται ότι απαγορεύεται το...

Εβδομαδιαία κέρδη 1,8% σημείωσε το ΧΑΚ – Απώλειες 0,37% την Παρασκευή

Εβδομαδιαία κέρδη 1,8% παρουσίασε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, παρά το αρνητικό κλίμα που επικράτησε την περασμένη εβδομάδα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την προκήρυξη πρόωρων...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!