21.9 C
Nicosia
Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024 | 1:27

Σύλληψη κι’ άλλου υπόπτου για έκρηξη σε καφετέρια στη Λευκωσία

Στη σύλληψη ακόμη ενός υπόπτου για έκρηξη που σημειώθηκε σε καφετέρια στη Λευκωσία στις 22 Ιουνίου προχώρησε η Αστυνομία Κύπρου.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση πρόκειται για άντρα ηλικίας 35 ετών, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Όπως αναφέρεται, η έκρηξη στην καφετέρια σημειώθηκε γύρω στις 4.40 τα ξημερώματα στις 22 Ιουνίου 2024, και είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση εκτεταμένων ζημιών στην πλαϊνή είσοδο του υποστατικού. Από τις εξετάσεις των πυροτεχνουργών της Αστυνομίας στη σκηνή, διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφείλετο στην πυροδότηση αυτοσχέδιας βόμβας, με εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος. Κατά τον χρόνο που εξερράγη η αυτοσχέδια βόμβα, πρόσωπα βρίσκονταν και εργάζονταν στο υποστατικό.

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση απόπειρας φόνου και απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, με τις εξετάσεις να διεξάγουν το ΤΑΕ Λευκωσίας σε συνεργασία με την ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λευκωσίας), συνεχίζει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι από τις εξετάσεις που έγιναν, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 35χρονου, και εκδόθηκε εναντίον του δικαστικό ένταλμα σύλληψης, καθώς και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, σχετικά με υπόθεση διάπραξης των αδικημάτων της συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, της απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, της παράνομης κατοχής ναρκωτικών, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, και άλλων αδικημάτων.

Όπως αναφέρεται, ο 35χρονος ύποπτος καταζητείτο, ενώ τα στοιχεία και φωτογραφία του δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αστυνομία στις 3 Ιουλίου 2024, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που θα μπορούσε να οδηγήσουν στον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σύλληψη του 35χρονου έγινε στην Ελλάδα, όπου αυτός εντοπίστηκε από τις ελληνικές αρχές και συνελήφθη δυνάμει του ευρωπαϊκού εντάλματος που είχε εκδοθεί εναντίον του. Ακολούθησε δικαστική διαδικασία, κατά την οποία οι ελληνικές δικαστικές Αρχές ενέκριναν το αίτημα των κυπριακών αρχών, για έκδοση του υπόπτου στην Κύπρο. Μέλη της ΥΚΑΝ μετέβησαν στην Ελλάδα, από όπου χθες, αεροπορικώς συνόδευσαν τον 35χρονο στην Κύπρο. Με την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του 35χρονου, δυνάμει και του δικαστικού εντάλματος που είχε εκδοθεί εναντίον του.

Προστίθεται ότι για την ίδια υπόθεση είχαν προηγηθεί οι συλλήψεις άλλων έξι υπόπτων, επίσης δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων, που εκδόθηκαν στη βάση στοιχείων που είχαν προκύψει από τις αστυνομικές εξετάσεις.

Συνελήφθησαν συγκεκριμένα, πέντε άντρες ηλικίας 35, 26, 23, 28 και 44 ετών και γυναίκα, ηλικίας 35 ετών. Οι 28χρονος, 44χρονος και 35χρονη αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι, ενώ οι 35χρονος, 26χρονος και 23χρονος οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου.

Αυτοί αφέθηκαν ελεύθεροι στις 24 Ιουλίου, με όρους που διέταξε το Δικαστήριο, ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία τους ενώπιον του Δικαστηρίου, με την επόμενη δικάσιμο να έχει οριστεί για τις 11 Οκτωβρίου, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Χωρίς μεταβολή κινήθηκε το ΧΑΚ – Στις 182,71 μονάδες ο γενικός δείκτης

Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές ολοκληρώθηκε η χρηματιστηριακή συνάντηση της Πέμπτης το ΧΑΚ. Ο Γενικός Δείκτης, έκλεισε στις 182,71 μονάδες, χωρίς μεταβολή. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις...

Νασράλα: Μπορεί να θεωρηθεί κήρυξη πολέμου η παγίδευση συσκευών από Ισραήλ

Ο ηγέτης της οργάνωσης Χασάν Νασράλα αποκάλεσε τις επιθέσεις «τρομοκρατική ενέργεια» και «σφαγή». Υποστήριξε ότι το Ισραήλ έκανε την επίθεση γνωρίζοντας ότι υπήρχαν περισσότερες...

Προσπάθησε να μεταφέρει στην αποσκευή του 27 κιλά κάνναβη και συνελήφθη

Ενα πρόσωπο ηλικίας 23 ετών, συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στο αεροδρόμιο Λάρνακας στην αποσκευή του οποίου φέρονται να εντοπίστηκαν από Λειτουργούς του Τμήματος...

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών

Σε δίκη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού παραπέμφθηκαν, την Πέμπτη, 33χρονος και 34χρονος, οι οποίοι συνελήφθηκαν ως οι διακινητές αριθμού μεταναστών που εντοπίστηκαν τα...

Εκτόξευση αδειών οικοδομής τον Ιούνιο λόγω προώθησης καθυστερημένων αιτήσεων

Εκτόξευση παρουσίασε τον Ιούνιο ο αριθμός των αδειών οικοδομής, καθώς οι εκδοτικές αρχές προσπάθησαν να διεκπεραιώσουν τον όγκο από τις καθυστερημένες αιτήσεις πριν την...

Μεμονωμένες βροχές και πτώση θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ωστόσο στα βόρεια τμήματα του νησιού, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Οι...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!