28.8 C
Nicosia
Σάββατο 20 Ιούλιος 2024 | 5:37

Στόχος η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λάρνακας

Στόχος του νέου Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδοίκησης (ΕΟΑ) Λάρνακας είναι η εξυπηρέτηση και η παροχή άμεσων, ποιοτικών αλλά και πιο φτηνών υπηρεσιών στους πολίτες της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αγγελος Χατζηχαραλάμπους, μιλώντας σε ενημερωτική ημερίδα που διοργανώθηκε σε παραλιακό ξενοδοχείο της πόλης, με αφορμή τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη λειτουργία του νέου θεσμού από την 1η Ιουλίου.

Η ημερίδα είχε θέμα “Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λάρνακας – Τι αλλάζει από την 1η Ιουλίου 2024 στα θέματα Ύδρευσης, Αποχέτευσης, Αδειοδότησης της Ανάπτυξης και Πράσινα σημεία” και στόχος της ήταν η εξοικείωση των πολιτών με τις υπηρεσίες που εντάσσονται  στις δομές του νέου ΕΟΑ.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λάρνακας Αγγελος Χατζηχαραλάμπους «από την 1η Ιουλίου η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα είναι πλέον στην καθημερινότητα όλων με τη μεγαλύτερη αλλαγή να είναι ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης. Εμείς στη Λάρνακα δηλώνουμε έτοιμοι να λειτουργήσουμε και να υποδεχθούμε το κοινό, τους πολίτες».

Πρόσθεσε ότι «έχουμε κάνει μια καλή προεργασία, έχει γίνει ένας σχεδιασμός για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις σε διαχρονικά προβλήματα. Στόχος μας είναι ένας, να δημιουργηθεί ένας Οργανισμός που να έχει τεχνογνωσία, να είναι δυναμικός και αξιόπιστος και να παρέχουμε άμεσες, ποιοτικές και πιο φτηνές υπηρεσίες στους πολίτες της πόλης και επαρχίας Λάρνακας» είπε και σημείωσε πως «αυτό είναι αλληλένδετο με τη σωστή και ποιοτική ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών μας».

Ο κ. Χατζηχαραλάμπους ανέφερε, επίσης, ότι «η διοίκηση, η διεύθυνση, το λογιστήριο και η γραμματεία του ΕΟΑ αλλά και η εξυπηρέτηση του κοινού, θα στεγαστούν στα υφιστάμενα γραφεία της Υδατοπρομήθειας Λάρνακας. Η τεχνική υπηρεσία, εσωτερικός έλεγχος και το τμήμα ΙΤ θα στεγαστούν στα γραφεία του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας».

Εξήγησε επίσης ότι η αδειοδότηση θα χωριστεί σε δύο τμήματα δηλαδή «η πολεοδομία θα παραμείνει στα Επαρχιακά Γραφεία της, ενώ ο οικοδομικός έλεγχος θα στεγαστεί στη λεωφόρο Αρτέμιδος σε κατάστημα της πρώην Τράπεζας Κύπρου, σε χώρο που έχει διαμορφωθεί καταλλήλως. Οσον αφορά τους υπαλλήλους του ΕΟΑ, αρχικά θα ξεκινήσουμε με ένα αριθμό περίπου 250 ατόμων, που είναι ουσιαστικά το προσωπικό των Συμβουλίων Αποχετεύσεων και Υδατοπρομήθειας και άλλα 55 άτομα από την Επαρχιακή Διοίκηση, τους Δήμους Λάρνακας, Αραδίππου και Αθηένου και το επαρχιακό γραφείο της Πολεοδομίας».

Μέσα στους επόμενους μήνες, συνέχισε, «το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΑ Λάρνακας θα προβεί σε όλα τα απαραίτητα μέτρα και στις ενέργειες που θα κριθούν απαραίτητες για πλήρη στελέχωση του Οργανισμού εκεί και όπου εντοπιστούν οποιεσδήποτε αδυναμίες».

Σημείωσε ακόμα ότι «ο ΕΟΑ θα έρθει κοντά στον πολίτη, θα έχουμε μια άμεση επικοινωνία και επαφή με τους πολίτες. Ηδη από τη Δευτέρα θα λειτουργήσει τηλεφωνικό κέντρο, το οποίο θα απαντά στους πολίτες για όλες τις υπηρεσίες τις οποίες θα παρέχουμε, ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί το κοινό και οι επαγγελματίες να κλείνουν ραντεβού για αδειοδοτήσεις», είπε, και πρόσθεσε πως «θα χρησιμοποιηθούν και τα ηλεκτρονικά μέσα προκειμένου να δώσουμε λύσεις και να έχουμε άμεση επαφή με τον κόσμο που για μας η εξυπηρέτηση του κοινού είναι το πρώτο σημείο που πρέπει να βελτιώσουμε».

Όπως είπε ο κ. Χατζηχαραλάμπους, «οι δημότες των πέντε νέων Δήμων θα εξυπηρετούνται για όλες τις υπηρεσίες, δηλαδή για αδειοδότηση της ανάπτυξης, υδατοπρομήθεια, αποχετευτικό και πράσινα σημεία. Οσον αφορά τις κοινότητες η υδατοπρομήθεια θα τεθεί κάτω από την αρμοδιότητα του ΕΟΑ σε πέντε χρόνια».

Ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λάρνακας παρουσίασε επίσης αναλυτικά τους στόχους, τις δομές και τα οφέλη που θα προκύψουν από τη λειτουργία του νέου Οργανισμού, αναφέρθηκε στις αλλαγές που έρχονται από την 1η Ιουλίου και τα πλεονεκτήματα που θα απολαμβάνουν οι δημότες μέσα από την απλοποίηση των διαδικασιών εξυπηρέτησης τους για θέματα ύδρευσης, αποχέτευσης, αδειοδότησης της ανάπτυξης και για τη λειτουργία των πράσινων σημείων.

Αναλυτικά παρουσιάστηκαν οι αρμοδιότητες του Οργανισμού, οι 16 νέες αρχές υδροδότησης που θα αφορούν τρεις Δήμους και 13 πρώην κοινότητες που εντάσσονται στους Δήμους αυτούς, καθώς και ο σχεδιασμός για βελτίωση και αποκατάσταση των υδρευτικών δικτύων.

Παρουσιάστηκαν επίσης οι εργασίες αναβάθμισης στο αποχετευτικό δίκτυο και τα επόμενα βήματα για την κατασκευή και λειτουργία συστημάτων ομβρίων υδάτων, ενώ η οικοδομική ανάπτυξη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την ηλεκτρονική υποβολή και εξέταση αιτήσεων και τη δημιουργία one stop shop εξυπηρέτησης για τους πολίτες.

Ακόμα παρουσιάστηκαν οι έξι περιοχές λειτουργίας πράσινων σημείων, και υπήρξε ενημέρωση για τα κανάλια επικοινωνίας με τον Οργανισμό, τα σημεία εξυπηρέτησης για τους πολίτες για κάθε μία από τις παρεχόμενες υπηρεσίες, καθώς και για τις ώρες λειτουργίας των διαφόρων τμημάτων.

Ακολούθησε συζήτηση με τους προϊσταμένους και υπεύθυνους των κρίσιμων τμημάτων του ΕΟΑ Λάρνακας, δηλαδή του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας, του Συμβουλίου Αποχετεύσεων και του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Την ημερίδα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι Δήμαρχοι Λάρνακας, Αραδίππου και Αθηένου, βουλευτές, Αντιδήμαρχοι, αξιωματούχοι κομμάτων και λειτουργοί διαφόρων τμημάτων των Δήμων.

Το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με την γραμμή εξυπηρέτησης του ΕΟΑ Λάρνακας στο τηλέφωνο 24501000 ή μέσω email στο [email protected], ενώ μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του οργανισμού στο www.eoal.org.cy.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

IC Markets (EU) Ltd : Έφεση κατά της απόφασης Κεφαλαιαγοράς – Η ΕΚ αγνόησε στοιχεία

Η IC Markets (EU) Ltd ανακοινώνει ότι διαφωνεί κατηγορηματικά με τη βάση της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) με ημερομηνία 19 Ιουλίου 2024,...

Η Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο το 1974

Η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο με την κωδική ονομασία «Αττίλας» ξεκίνησε την αυγή της 20ης Ιουλίου 1974, με αποβατικές και αεροπορικές επιχειρήσεις. Συμμετείχαν συνολικά...

Τουρκία: Τουριστικό σκάφος στον Μαρμαρά έπιασε φωτιά και βυθίστηκε – Επέβαιναν 110 άτομα – 7 οι τραυματίες (βίντεο)

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκεύης (19/7) στην Τουρκία, καθώς τουριστικό σκάφος 20 μέτρων βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών του Μαρμαρά, αφού πρώτα έπιασε...

Καμίνι η Κύπρος – Σκαρφαλώνει στους 43 βαθμούς ο υδράργυρος – Διπλή προειδοποίηση

Διπλή προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες, εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας. Σύμφωνα με την κίτρινη προειδοποίηση, «η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται να πέσει γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου...

Άλλες 4 μέρες υπό κράτηση δυο εκ των συλληφθέντων για την πυραμίδα Metamax

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, που ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για...

Έκλεισε λωρίδα αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού λόγω οδικής σύγκρουσης

Λόγω οδικής σύγκρουσης στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, πριν την έξοδο Κοτσιάτη, έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση η δεξιά λωρίδα του αυτοκινητόδρομου, σύμφωνα με ανάρτηση...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!