34.3 C
Nicosia
Πέμπτη 18 Ιούλιος 2024 | 13:38

Στρατηγική η σχέση μεταξύ ΚΥΠΕ και ΑΠΕ-ΜΠΕ λένε οι επικεφαλής των δύο πρακτορείων

Η σχέση συνεργασίας μεταξύ του Κυπριακού και του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων είναι στρατηγική και βασίζεται σε κοινούς στόχους και επιδιώξεις, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ οι επικεφαλής των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο πρακτορείων, Ιωσήφ Ιωσήφ και Αιμίλιος Περδικάρης, μετά τη συνάντησή τους την Τετάρτη στα γραφεία του ΚΥΠΕ στη Λευκωσία, παρουσία και του Διευθυντή του ΚΥΠΕ Ντίνου Φοινικαρίδη, σε συνέχεια της χθεσινοβραδινής τελετής απονομής των Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΚΥΠΕ, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία.

Συμπλήρωσαν ότι τα δύο πρακτορεία αποτελούν το ένα για το άλλο πάντα μια πολύτιμη και κυρίως μια έγκυρη πηγή πληροφόρησης για το τι ακριβώς συμβαίνει είτε στην Ελλάδα είτε στην Κύπρο, ενώ προανήγγειλαν σειρά κοινών δράσεων το προσεχές διάστημα.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΥΠΕ, Ιωσήφ Ιωσήφ, είπε σχετικά με τη σημερινή συνάντηση ότι ΚΥΠΕ και ΑΠΕ-ΜΠΕ έχουν διαχρονικά συνάψει συμφωνία συνεργασίας και συνεργάζονται σε πάρα πολλά θέματα.

Προσέθεσε ότι σήμερα, με την ευκαιρία της παρουσίας του Προέδρου και Γενικού Διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αιμίλιου Περδικάρη, στην Κύπρο, επανεξετάστηκε η υφιστάμενη συμφωνία, επικαιροποιήθηκαν κάποια σημεία της και παράλληλα έγινε προσπάθεια επιλογής τομέων στους οποίους η υλοποίηση αυτής της συνεργασίας μπορεί να αρχίσει με πιο εντατικό ρυθμό.

«Ως ΚΥΠΕ, είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι με τη συνεργασία με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και πάντοτε θα προσπαθούμε να διευρύνουμε τους τρόπους συνεργασίας διότι απευθυνόμαστε και οι δύο στον ευρύτερο ελληνισμό, έχουμε κοινές επιδιώξεις, κοινούς στόχους, και πιστεύω ότι με την καλή διάθεση και των δύο μερών μπορούμε να βρούμε νέα πεδία συνεργασίας και προώθησης της διμερούς συνεργασίας», σημείωσε σχετικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Περδικάρης, αφού ευχαρίστησε το ΚΥΠΕ για την τιμητική, όπως είπε, πρόσκληση στη χθεσινή τελετή απονομής των βραβείων, αλλά και για τη σημερινή συνάντηση, είπε ότι η σχέση των δύο πρακτορείων δεν θα μπορούσε παρά να είναι στρατηγική.

«Είναι πάρα πολύ σημαντική και για τα δύο μέρη, αλλά και για εμάς, γιατί το Κυπριακό Πρακτορείο αποτελεί μια πολύτιμη πηγή πληροφόρησης για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Κύπρο και αυτό ενδιαφέρει πάρα πολύ την Ελλάδα, αφορά τον ελληνισμό ευρύτερα, και πάνω σε αυτό το πλαίσιο νομίζω έχουμε ήδη δουλέψει και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, ενισχύοντας αυτή την συνεργασία, αυτή την προσπάθεια, κοιτώντας πώς η σχέση αυτή μπορεί να γίνει καλύτερη και ακόμη πιο αποδοτική», τόνισε σχετικά.

Συμπλήρωσε πως η συνεργασία των δύο πρακτορείων αφορά επίσης σε τρόπους από κοινού αντιμετώπισης των προκλήσεων της νέας εποχής για τη δημοσιογραφία με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, της τεχνητής νοημοσύνης και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά και σε κοινές δράσεις, τις οποίες θα είναι σε θέση να αναλάβουν και να ανακοινώσουν σύντομα.

«Εύχομαι η επόμενη συνάντηση να είναι στην Αθήνα, ώστε να ανταποδώσω τη φιλοξενία και να σας υποδεχθώ και εσάς στην Αθήνα για να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση, την οποία δεν ξεκινήσαμε σήμερα, έχει ξεκινήσει πολύ πιο νωρίς, αλλά ήταν μια καλή αφορμή τα δημοσιογραφικά βραβεία να την κάνουμε ξανά και να τη συνεχίσουμε», προσέθεσε επί του θέματος.

Σε ερώτηση για τους τομείς στους οποίους αναμένεται να βασιστεί η συνεργασία των δύο πρακτορείων στο προσεχές μέλλον, ο κ. Ιωσήφ είπε ότι ως πρακτορεία ειδήσεων και οι δύο οργανισμοί έχουν μια συγκεκριμένη θεματογραφία, με το ΚΥΠΕ να επιθυμεί να ενισχύσει τον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού, αλλά και να παρέχει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ περισσότερη ύλη για το θέμα του Κυπριακού, αλλά και για την αγγλική εκδοχή του πρακτορείου, ενώ υπάρχουν και οι κοινές δράσεις οι οποίες βρίσκονται υπό συζήτηση για υλοποίηση το επόμενο διάστημα.

Με τη σειρά του, ο κ. Περδικάρης είπε ότι προβλέπεται ούτως ή άλλως ρητώς και στη συμφωνία μεταξύ των δύο πρακτορείων ότι θα υπάρξουν εκατέρωθεν εκπαιδευτικές επισκέψεις δημοσιογράφων από την Ελλάδα και από την Κύπρο και πιθανότατα κάποιες κοινές εκδηλώσεις.

«Όλες αυτές είναι πρωτοβουλίες τις οποίες εξετάζουμε πολύ σοβαρά για το επόμενο διάστημα και βέβαια δεν νομίζω ότι χρειάζεται καν να αναφέρουμε την καθημερινή ανταλλαγή ειδήσεων και γενικότερα δημοσιογραφικού υλικού. Η ανταλλαγή είναι καθημερινή και το ένα για το άλλο πρακτορείο αποτελεί πάντα μια πολύτιμη και κυρίως μια έγκυρη πηγή πληροφόρησης για το τι ακριβώς συμβαίνει είτε στην Ελλάδα είτε στην Κύπρο», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Α.Δημητρίου: Το Κυπριακό δεν μπορεί να διαβάζεται μονοθεματικά

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, δεν στηρίζει απλά την Κύπρο, στηρίζει τη νομιμότητα δήλωσε την Πέμπτη η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα...

Επίσκεψη Κασσελάκη στην Κύπρο για τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής

Επίσκεψη στην Κύπρο με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα ετών από την παράνομη τουρκική εισβολή και κατοχή πραγματοποιεί από την Πέμπτη 18 έως το Σάββατο 20 Ιουλίου ο...

Το Δ.Σ. Πάφου ανακαλεί τον τίτλο Επίτιμου Δημότη στον Μενέντεζ μετά την ενοχή του

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου ανακάλεσε την απόφαση για απονομή στον Αμερικανό Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ του τίτλου του Επίτιμου Δημότη Πάφου και του Χρυσού Κλειδιού...

Νέα υποχώρηση στις τιμές των κατασκευαστικών υλικών τον Ιούνιο

Νέα ετήσια μείωση, την εντέκατη συνεχόμενη από τον περασμένο Αύγουστο, παρουσίασε ο Δείκτης Κατασκευαστικών Υλικών τον Ιούνιο, με τη μείωση να ωθείται κυρίως από...

ΠτΔ σε DPA: Δεν συζητάμε λύση δύο κρατών

«Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA). Το DPA σημειώνει...

Βασιλικό: Επίσημο διαζύγιο CMC-ΕΤΥΦΑ – Βολές από την κινεζική κοινοπραξία

Τον τερματισμό της σύμβασης για την κατασκευή του τερματικού παραλαβής υγροποιημένου φυσικού αερίου και επαναεριοποίησης στο Βασιλικό ανακοίνωσε σήμερα η κατασκευάστρια κοινοπραξία CMC. «Έπειτα από...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!