Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ιδιαίτερα σε περιοχές στα δυτικά και στα βόρεια. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, ενδέχεται κατά τόπους να σχηματιστεί αραιή ομίχλη, ιδιαίτερα σε περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, τι πρωινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια και αργότερα και σε περιοχές στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς, 3 Μποφόρ και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα υπόλοιπα παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, ιδιαίτερα στα δυτικά και στα βόρεια. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, αναμένεται κατά τόπους να σχηματιστεί αραιή ομίχλη, ιδιαίτερα σε περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα υπόλοιπα παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη.

Την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά διαστήματα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια και αργότερα και σε περιοχές στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού.

Το Σάββατο, ανήμερα Θεοφάνια, θα παρατηρούνται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες τις πρωινές ώρες, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη, κυρίως ασθενή βροχή, στα δυτικά και στα βόρεια και αργότερα κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία μέχρι το Σάββατο, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να συνεχίσει να κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευμα ήταν:

Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 21°C 9°C 47%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 21°C 12°C 66%
Λεμεσός: 19°C 12°C 69%
Αεροδρόμιο Πάφου: 19°C 13°C 76%
Φρέναρος: 22°C 11°C 62%
Πρόδρομος: 13°C 4°C 88%
Πόλις Χρυσοχούς: 23°C 13°C 71%

(ΚΥΠΕ/ΜΗ/ΓΒΑ)