9.1 C
Nicosia
Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 | 19:58

Στην Αθηένου ο Έλληνας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Η Ελλάδα στέκεται δίπλα στον λαό της Κύπρου στη διεκδίκηση των δικαίων του, δήλωσε στον Δήμαρχο Αθηένου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας Γεώργιος Γεωργαντάς, ο οποίος επισκέφθηκε το βράδυ της Πέμπτης τον ακριτικό Δήμο.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι ο κ. Γεωργαντάς, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου Κώστα Καδή και υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο Υπουργείων, επισκέφθηκαν  την Αθηένου, όπου και ξεναγήθηκαν στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο.

Ο Δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς ενημέρωσε τους επισκέπτες μεταξύ άλλων «για την κατάσταση της Αθηένου σε σχέση με την κατοχή από τα τουρκικά στρατεύματα, το πρόβλημα με την κλειστή δίοδο Πυροΐου και τη μεγάλη ανάγκη διάνοιξή της καθώς και για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στα οποία μετέχει ο Δήμος και στα οποία συμμετέχουν και Ελληνικές πόλεις και άλλοι φορείς. Ενημέρωσε επίσης για τα πολλά στοιχεία άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Αθηένου που έχουν εγγραφεί στον Εθνικό Κατάλογο της Ουνέσκο».

Η έφορος του Μουσείου Νόνη Παπουή «παρουσίασε τις τρεις συλλογές του Μουσείου, την Αρχαιολογική, την Εκκλησιαστική και την Εθνογραφική, με αναφορές στην αρχαιότητες της περιοχής, τον μοναχό Καλλίνικο Σταυροβουνιώτη και πολλά άλλα».

Ο Έλληνας Υπουργός ανέφερε ότι «έμεινε εντυπωσιασμένος με αυτά που είδε, συνεχάρη τον Δήμαρχο για όλες τις ενέργειες που κάνει ο Δήμος και πρόσθεσε πως η Ελλάδα στέκεται δίπλα στον λαό της Κύπρου στη διεκδίκηση των δικαίων του».

Ο Δήμαρχος Αθηένου εξέφρασε «θερμές ευχαριστίες» στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας για την επίσκεψή του στον ακριτικό Δήμο που δίνει, όπως είπε «τα δικά της θετικά μηνύματα στους ακρίτες Αθηενίτες. Επίσης ευχαρίστησε τον Υπουργό Γεωργίας, Κώστα Καδή για τη διευθέτηση της επίσκεψης και τη συμπαράστασή του στην ακριτική Αθηένου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση παρόντες στην επίσκεψη ήταν και αντιπροσωπεία από τον Δήμο Aljustrel της Πορτογαλίας, η οποία επισκέπτεται την Αθηένου για ενημέρωση για την Καλή Πρακτική του Εθελοντισμού του Δήμου Αθηένου, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Πόλεις Εθελοντισμού+». Στην αντιπροσωπεία μετέχουν ο Δήμαρχος Carlos Teles, ο πρώην Δήμαρχος και νυν βουλευτής στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Πορτογαλίας Nelson Brito και ο συνεργάτης τους στον Δήμο Aljustrel Marcos Aguiar.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Συστάσεις προς τους εκλογείς που θα ψηφίσουν στην Ύπατη Αρμοστεία στο Λονδίνο

Συστάσεις για τον τρόπο μετακίνησής τους προς τους 1.465 εκλογείς που έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν την Κυριακή στα τρία εκλογικά τμήματα που θα...

Με κέρδη ξεκίνησε η βδομάδα για το ΧΑΚ – Άνοδος 1,14%

Με κέρδη ξεκίνησε η βδομάδα για το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), κυρίως λόγω της σημαντικής ανόδου στους τραπεζικούς τίτλους, Ο Γενικός Δείκτης την Δευτέρα έκλεισε...

Στο 74% της κανονικής η βροχόπτωση τον Ιανουάριο

Στο 74% της κανονικής για τον Ιανουάριο ανήλθε η μέση ποσότητα βροχόπτωσης που έπεσε στις ελεύθερες περιοχές από την 1η μέχρι και τις 8.00 το...

Διορθώθηκε το Internet Banking και Mobile App της Τράπεζα Κύπρου

Επανήλθε το Internet Banking και Mobile App της Τράπεζα Κύπρου. Νωρίτερα το απόγευμα υπήρξε τεχνικό πρόβλημα με το Internet Banking και Mobile App της Τράπεζα.

Δίκη Al Jazeera: Οι δικηγόροι ζητούν αναστολή της διαδικασίας

Με τις προδικαστικές ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι ήγειραν θέματα αναστολής της διαδικασίας, αλλά και κατάχρησης εξουσίας, συνεχίστηκε τη Δευτέρα ενώπιον του Μόνιμου...

Νουρής: Οι καλύτεροι έλεγχοι από την αρχή θα απέτρεπαν λάθη για το ΚΕΠ

Η διενέργεια καλύτερων ελέγχων στα πρώτα στάδια του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος (ΚΕΠ) θα είχε προλάβει πολλά από τα προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία, είπε...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

Nomisma Test

FREE
VIEW