20.8 C
Nicosia
Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2026 | 11:18

Σε στάση εργασίας το νοσηλευτικό προσωπικό στο ΓΝ Λάρνακας

Το νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας κατέρχεται σήμερα σε αυθόρμητη στάση εργασίας από τις 8:00 – 9:00 π.μ. ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα χρόνια προβλήματα του νοσηλευτηρίου, ανακοίνωσε ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Κυριότερη αιτία αποτελεί η υπερπληρότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα ασθενείς να παραμένουν για ώρες στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) μέχρι να εξασφαλιστεί διαθέσιμη κλίνη για τη νοσηλεία τους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αν και η διεύθυνση του νοσοκομείου προχώρησε μονομερώς στο άνοιγμα 5 επιπλέον κλινών οι οποίες στελεχώνονται σε υπερωριακή βάση, η κίνηση αυτή δεν έχει επίλυση το πρόβλημα» προστίθεται.

Το νοσηλευτικό προσωπικό, σημειώνεται «βρίσκεται πλέον στα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης. Οι νοσηλευτές καλούνται καθημερινά να καλύψουν τις ανάγκες με συνεχόμενη υπερωριακή εργασία, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη δική τους σωματική και ψυχική υγεία όσο και την ασφάλεια των ασθενών».

Η συντεχνία καλεί τη διεύθυνση του ΟΚΥπΥ να δώσει «ουσιαστικές και μόνιμες» λύσεις στα χρόνια προβλήματα του Νοσοκομείου Λάρνακας, μακριά από προσωρινά μέτρα που – όπως λέει – απλώς καλύπτουν το πρόβλημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΔΙΑΦΟΡΑΣε στάση εργασίας το νοσηλευτικό προσωπικό στο ΓΝ Λάρνακας