27.7 C
Nicosia
Δευτέρα 15 Ιούλιος 2024 | 4:51

Μ.Βασιλείου: Η ΠΟΕΔ θα συνεχίσει να βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού συνδικαλισμού επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε να είναι δυναμικός και ουσιαστικός, είπε, σε μήνυμα της στο Εκλογικό Παγκύπριο Συμβούλιο Γενικών Αντιπροσώπων ΠΟΕΔ, η Πρόεδρος της Οργάνωσης, Μύρια Βασιλείου, η οποία αναλαμβάνει για ακόμη μια τετραετία την προεδρία.

«Η ΠΟΕΔ, ως η φωνή πέραν των 7.000 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα συνεχίσει να βρίσκεται μπροστά από τις  εξελίξεις, εκεί όπου της αξίζει, συνδιαμορφωτής πολιτικών και άξιος διεκδικητής για τα συμφέροντα και τα δίκαια των συναδέλφων. Σε μια εποχή όπου θεσμοί, αρχές και αξίες αμφισβητούνται, η ΠΟΕΔ θα συνεχίσει να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό γίγνεσθαι», πρόσθεσε.

Το νέο 13μελές Εκτελεστικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ

Το νέο 13μελες Εκτελεστικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, όπως έχει επισημοποιηθεί από το Εκλογικό Παγκύπριο Συμβούλιο Γενικών Αντιπροσώπων της Οργάνωσης, έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Μύρια Βασιλείου – ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία

Γενικός Γραμματέας: Χάρης Χαραλάμπους – ΑΚΙΔΑ

Αντιπρόεδρος: Απόστολος Σκουρουπάτης – Προοδευτική

Γενικός Ταμίας: Πάμπος Παπαδόπουλος – ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία

Γενικός Οργανωτικός: Κώστας Κωνσταντίνου – ΔΗΑΝΑ

Βοηθός Γενικός Γραμματέας: Μιχάλης Αλεξόπουλος – ΑΚΙΔΑ

Βοηθός Γενικός Ταμίας: Αντώνης Τινής – ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία

Βοηθός Γενικός Οργανωτικός: Λάμπρος Στεφάνου  – Προοδευτική

ΜΕΛΗ:

Λεωνίδας Χατζηλοϊζου – ΑΚΙΔΑ

Βασούλα Κούλα – ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία

Μάριος Στυλιανού – Προοδευτική

Ηλιάνα Καναρά – ΔΗΑΝΑ

Στάθης Χατζηλεωνίδας – ΑΚΙΔΑ

Η νέα τετραετία ξεκινά στη βάση ενός νέου καταστατικού

Η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, σε μήνυμα της στο Εκλογικό Παγκύπριο Συμβούλιο Γενικών Αντιπροσώπων ΠΟΕΔ, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, στο Κέντρο «ΟΑΣΙΣ», στη Χοιροκοιτία, είπε ότι το γεγονός ότι η νέα τετραετία ξεκινά στη βάση ενός νέου καταστατικού, το οποίο φιλοδοξεί να εκσυγχρονίσει τον τρόπο λειτουργίας της ΠΟΕΔ, στοχεύοντας στην ευελιξία και στην πιο αποτελεσματική διαχείριση των θεμάτων που καλείται η Οργάνωση να διαχειριστεί, επιβεβαιώνει τη σπουδαιότητα της συλλογικότητας και αναδεικνύει τη σημαντικότητα της σοφίας των πολλών.

Η κ. Βασιλείου συνεχάρη όλες και όλους για την εκλογή τους τόσο στη θέση του/της Γενικού Αντιπρόσωπου της ΠΟΕΔ όσο και για την εκλογή τους ως μέλη του Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ και ως μέλη των Επαρχιακών Επιτροπών.

«Ενόψει της νέας τετραετίας που ξεκινά επίσημα σήμερα για την ΠΟΕΔ, σας καλωσορίζω όλες και όλους και εύχομαι από καρδιάς δύναμη, υπομονή και επιμονή. Η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων, για 71 χρόνια αποτελεί τη συλλογική έκφραση των Ελλήνων Κυπρίων Εκπαιδευτικών Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης. Κύριος της στόχος είναι η προάσπιση και η αναβάθμιση της Παιδείας του τόπου όσο και η διασφάλιση και προώθηση του καλώς νοούμενου συμφέροντος των μελών της», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι η πορεία της Οργάνωσης όλες αυτές τις δεκαετίες, έχει επιβεβαιώσει και τεκμηριώσει ότι η ενότητα, η αλληλοστήριξη και η συλλογικότητα είναι στοιχεία απαραίτητα.

«Η επανεκλογή μου στη θέση της Προέδρου της ΠΟΕΔ για ακόμη μια τετραετία, αποτελεί για εμένα μεγάλη τιμή. Νοιώθω, λοιπόν, την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσοι στήριξαν την υποψηφιότητά μου, παρέχοντας μου τη δυνατότητα επανεκλογής στη θέση της Προέδρου της Οργάνωσής μας. Ευχαριστίες οφείλω και προς την παράταξή μου ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία που μου πρότεινε για δεύτερη τετραετία την ανάληψη της προεδρίας της Οργάνωσης, δίνοντας μου την ευκαιρία να συνεχίσω τη συνδικαλιστική μου πορεία από το υψηλότερο αξίωμα της ΠΟΕΔ», συμπλήρωσε.

Ταυτόχρονα, είπε η κ. Βασιλείου, «αναγνωρίζω ότι η θέση της Προέδρου μιας ιστορικής Οργάνωσης όπως είναι η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων, είναι συνυφασμένη με μεγάλες και πολλές υποχρεώσεις».

Όπως ανέφερε, οι ευθύνες της Προέδρου, όπως και των υπολοίπων μελών της ηγεσίας, επιβάλλουν σκληρή δουλειά, προσωπικές θυσίες και αφοσίωση, σε μια ιδιαίτερα απαιτητική αποστολή που στοχεύει στη θωράκιση του Δημόσιου Σχολείου και στην αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας.

«Η δυνατότητα της εκπροσώπησης του εκπαιδευτικού κλάδου στα κέντρα λήψης αποφάσεων, αποτελεί για την Ηγεσία της Οργάνωσης μια μεγάλη πρόκληση. Οι προκλήσεις όμως, μέσα από σωστή και τεκμηριωμένη διαχείριση, δημιουργούν προοπτικές, αφού μας δίνεται η δυνατότητα και η ευχέρεια να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για το Δημόσιο Σχολείο και για τους εκπαιδευτικούς Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, με σημείο αναφοράς το κύρος και την αξιοπρέπειά τους», πρόσθεσε.

Η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ είπε, παράλληλα, ότι τα ζητήματα που αφορούν στη Δημόσια Εκπαίδευση είναι πολλά και δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό.

Σημείωσε ότι το Εκτελεστικό Διοικητικό Συμβούλιο καλείται στο αμέσως επόμενο διάστημα να διαχειριστεί θέματα πολλά.

«Θέματα που αφορούν στη στελέχωση τόσο του πρωινού σχολείου όσο και του απογευματινού – προαιρετικού ολοήμερου σχολείου», είπε.

Καλείται, συμπλήρωσε, «να είναι σε εγρήγορση και να παρακολουθεί την εφαρμογή νέων εκπαιδευτικών πολιτικών, έτσι ώστε να εφαρμοστούν στη βάση και των θέσεων της Οργάνωσης αλλά και των συμφωνηθέντων». «Αναφέρομαι ενδεικτικά στην προς τα κάτω επέκταση της δημόσιας υποχρεωτικής προδημοτικής εκπαίδευσης, στην ολοκλήρωση της επέκτασης του θεσμού του υπεύθυνου τμήματος, στην αύξηση του διοικητικού χρόνου της διευθυντικής ομάδας», είπε.

Επιπλέον, είπε η κ. Βασιλείου, υπάρχουν και πολλά ανοικτά θέματα τα οποία χρήζουν διαχείρισης, στο πλαίσιο του θεσμικού διαλόγου που αναμένεται να ξεκινήσει ή/και να συνεχίσει με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στη Νομοθεσία για το Νέο Σύστημα Διορισμών ώστε να διορθωθούν οι στρεβλώσεις αλλά και ανάγκη να διατηρηθεί ο κατάλογος διοριστέων και μετά το 2027, στη θεσμοθέτηση εργασιακού πλαισίου για τους/τις αντικαταστάτες/τριες εκπαιδευτικούς, στη διαχείριση της δύσκολης καθημερινότητας των σχολικών μονάδων και στην ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων σε ό,τι αφορά στα αυξημένα περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς, στη θεσμοθέτηση διαδικασιών σε ό,τι αφορά στις καταγγελίες κατά εκπαιδευτικών, στη δημιουργία ενός εκσυγχρονισμένου σχεδίου αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού έργου κ.ά.

Ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι καλούνται ως Εκτελεστικό Διοικητικό Συμβούλιο να επιμείνουν, να αναδείξουν και να επιτύχουν την επίσπευση των διαδικασιών εγκατάστασης κλιματιστικών σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας.

Οι καιρικές συνθήκες της Κύπρου, συνέχισε, δεν αφήνουν περιθώρια για άλλη καθυστέρηση και επιβάλλουν την οριστική λύση του ζητήματος.

Να συνεχίσουν να διεκδικούν το αυτονόητο

Η κ. Βασιλείου είπε, επιπρόσθετα, ότι ο ρόλος τους ως αξιωματούχοι της ΠΟΕΔ – μέλη του 100μελούς, και ιδιαίτερα ως μέλη του Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβουλίου, τους επιβάλλει να συνεχίσουν να διεκδικούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να συνεχίσουν να καταθέτουν τεκμηριωμένα τις εισηγήσεις τους, να συνεχίσουν με αίσθημα ευθύνης να εκπροσωπούν τον Δάσκαλο.

Ο εκπαιδευτικός κόσμος μας, πρόσθεσε, χρειάζεται «να παλέψουμε το ξημέρωμα και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο».

«Χρειάζεται μια ενωμένη, ανεξάρτητη, σοβαρή, τεκμηριωμένη και δυναμική ΠΟΕΔ, που μέσα από τις διεκδικήσεις της, τους αγώνες της, τις δράσεις της, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη Δημόσια Παιδεία και να διεκδικεί για τα εργασιακά δικαιώματα των Ελλήνων Κυπρίων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», σημείωσε.

Η κ. Βασιλείου είπε ότι «αναλαμβάνω για ακόμη μια τετραετία την προεδρία με μεγάλη υπερηφάνεια και με τη βεβαιότητα ότι θα έχω δίπλα μου άξιους και ικανούς συνεργάτες, με πλήρη επίγνωση της ευθύνης και την προσωπική υπόσχεση ότι δεν θα σας απογοητεύσω ούτε εγώ ούτε και οι συνεργάτες μου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ερωτήματα για το πώς κατάφερε ο δράστης να πλησιάσει στα 150 μέτρα περίπου – Ξαφνιάστηκε μέχρι και ο εισαγγελέας

Η ευκολία με την οποία ο ένοπλος που επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ έφτασε τόσο κοντά του ήταν «εντυπωσιακή», δήλωσε σήμερα ο εισαγγελέας...

Γαλλία: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε πάρτι γενεθλίων – Τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους και ο δράστης

Ένας άνδρας άνοιξε πυρ στο πάρτι γενεθλίων που είχαν οργανώσει οι γείτονές του το βράδυ του Σαββάτου, σε ένα χωριό της κεντρικής Γαλλίας, σκοτώνοντας...

Η Ισπανία δίκαια πρωταθλήτρια Ευρώπης με 2-1 την Αγγλία (φωτό)

Η Ισπανία με μια μεστή εμφάνιση κέρδισε στον τελικό του Εύρω την Αγγλία με 2-1 και στέφθηκε δικαίως πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Ισπανική ομάδα προηγήθηκε...

Αννίτα: Δεν μπορώ να μιλήσω για αισιοδοξία στο Κυπριακό

«Δεν μπορώ να είμαι τόσο αισιόδοξη ή να μιλήσω για αισιοδοξία», δήλωσε την Κυριακή η Πρόεδρος της Βουλής, Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αννίτα...

Καύσωνας και κίτρινη προειδοποίηση

Κίτρινη προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία εξέδωσε την Κυριακή το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου με ισχύ από τις 23:00 το βράδυ της Κυριακής μέχρι τις...

Αρχίζει τις επόμενες μέρες εγκατάσταση κλιματιστικών σε σχολεία, δηλώνει η ΥΠΑΝ

Τις επόμενες μέρες αρχίζει η εγκατάσταση κλιματιστικών σε σχολεία, δήλωσε την Κυριακή, η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, προσερχόμενη στο 49ο Τακτικό...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!