H Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε τα ξημερώματα της Παρασκευής σειρά σημαντικών νόμων, σε μια συνεδρία που διήρκησε πέραν των εννέα ωρών. Μεταξύ αυτών, η κατάργηση του ετήσιου τέλους €350 για εταιρείες, η επέκταση της άδειας μητρότητας στο πρώτο παιδί, η παράταση στη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα μέχρι τέλος του μήνα και νόμο για την εφαρμογή του σχεδίου «Φωτοβολταϊκά για Όλους».
Συγκεκριμένα, η Βουλή ενέκρινε το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την κατάργηση του ετησίου τέλους ύψους €350 σε όλες τις εγγεγραμμένες εταιρείες στο Μητρώο του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών και Διανοητικής Ιδιοκτησίας. Το τέλος ίσχυε από το 2011 μέχρι το 2023. Ταυτόχρονα αποσύρθηκαν οι σχετικές προτάσεις νόμου που είχαν καταθέσεις βουλευτές από όλα τα κόμματα.
Το νομοσχέδιο είχε κατατεθεί ως κατεπείγον και η αρμόδια Επιτροπή Ενέργειας Εμπορίου και Βιομηχανίας συνήλθε κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας για να αποφασίσει. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάνης ανέφερε στην Ολομέλεια ότι η εκτελεστική εξουσία δεσμεύτηκε να επιστραφούν τα χρήματα για τις 1300 εταιρείες, που έχουν ήδη πληρώσει το τέλος για το 2024.
Υπέρ ψήφισαν 29 βουλευτές και εναντίον 11.
Παράλληλα, η Ολομέλεια ψήφισε ομόφωνα πρόταση νόμου που υπέβαλαν οι Βουλευτές του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης και Πανίκος Λεωνίδου, ώστε να δίνεται δυνατότητα στο Ταμείο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας να εφαρμόζει σχέδια χορηγιών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο πλαίσιο του σχεδίου «Φωτοβολταϊκά Για Όλους», Συγκεκριμένα το Ταμείο ΑΠΕ &ΕΞΕ θα μπορεί να χορηγεί σε δικαιούχο μέρος ή όλο το ποσό της επένδυσης για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και θα υπάρχει υποχρέωση επιστροφής μέρους ή όλου του ποσού από τον λήπτη της χορηγίας στο εν λόγω Ταμείο. Το ποσό αυτό που λαμβάνεται ως χορηγία για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών θα επιστρέφεται μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος στο Ταμείο.
Ομόφωνα επίσης εγκρίθηκαν τα κυβερνητικά νομοσχέδια για επέκταση της άδειας και του επιδόματος μητρότητας στις 22 εβδομάδες για το πρώτο παιδί με άμεση ισχύ από την ημέρα δημοσίευσης του νόμου και για μητέρες που βρίσκονται ήδη σε άδεια μητρότητας.
Η διάρκεια της άδειας μητρότητας για το πρώτο παιδί αυξάνεται από τις 18 στις 22 εβδομάδες για τοκετό ή γέννηση μέσω παρένθετης μητέρας, ενώ αυξάνεται για υιοθεσία πρώτου παιδιού από τις 16 στις 20 εβδομάδες.
Επίσης υπάρχει αύξηση από τις έξι εβδομάδες στις οκτώ επιπλέον εβδομάδες σε περίπτωση πρόωρου τοκετού.
Τέλος η Ολομέλεια ενέκρινε ομόφωνα με τη διαδικασία του κατεπειγόντως το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την επέκταση της μείωσης στο φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα μέχρι 31 Μαρτίου.