9.8 C
Nicosia
Πέμπτη 30 Νοέμβριος 2023 | 3:18

Συνεχίζουν με ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα για οριοθέτηση πυρκαγιάς

Επιχειρούν από το πρωί τα εναέρια μέσα για οριοθέτηση της πυρκαγιάς στην ημιορεινή Λεμεσό, και εκεί και όπου χρειάζεται προχωρούν σε ρίψεις νερού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, είπε ότι κατά τη σημερινή ημέρα θα υπάρχει ροή πτητικών μέσων καθ΄όλη τη διάρκεια της μέρας.

Όπως είπε, υπάρχει ένας προγραμματισμός για τα εναέρια μέσα, ενώ από τις επίγειες δυνάμεις δεν αποδεσμεύτηκε κανένας, ούτε από το Τμήμα Δασών αλλά ούτε και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κεττής είπε ότι τα εναέρια μέσα θα προχωρήσουν με οριοθέτηση της πυρκαγιάς και εκεί και όπου εμφανίζεται μια αναζωπύρωση, θα την αντιμετωπίζουν. Το θέμα των αναζωπυρώσεων παρακολουθείται και με κάμερες, αλλά και δια ζώσης, είπε.

Εξάλλου, το Συντονιστικό Κέντρο επισκέφτηκαν και οι ισραηλινοί πιλότοι, οι οποίοι συνδράμουν για αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, καθώς και οι Βουλευτές Μαρίνος Μουσιούττας και Μιχάλης Γιακουμή, εκ μέρους της ΔΗΠΑ – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων. Οι Βουλευτές ενημερώθηκαν για την κατάσταση, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους σε όλες τις υπηρεσίες, προσωπικό και εθελοντές, που συνέδραμαν για αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και εξέφρασαν την ετοιμότητα τους να βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αρχίζουν το πρωί της Τρίτης τις επιχειρήσεις τα ελληνικά Canadair και τα ισραηλινά αεροσκάφη, συνδράμοντας στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην επαρχία Λεμεσού, η οποία βρίσκεται σε ύφεση από χθες βράδυ. Μικρές αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις επίγειες δυνάμεις.

Σε δηλώσεις του από το Συντονιστικό Κέντρο στην Παραμύθα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, ανέφερε ότι τα ελληνικά Canadair, με την άφιξη τους στην Κύπρο παρουσίασαν ένα μικρό πρόβλημα, το οποίο ενδεχομένως να μην τα εμπόδιζε να συνδράμουν.

Επειδή ήταν σε ύφεση η πυρκαγιά και υπήρχαν εναέρια μέσα που μπορούσαν να τη διαχειριστούν τη δεδομένη στιγμή, για λόγους ασφαλείας, προτιμήθηκε να μην πετάξουν χθες, συνέχισε ο κ. Κεττής. Είπε ότι σίγουρα θα πετάξουν σήμερα και θα κάνουν ουσιαστικά την οριοθέτηση, δηλαδή θα επιχειρήσουν περιμετρικά της καμένης έκταση, ούτως ώστε να ασφαλιστεί καλύτερα.

Σε διευκρινιστική ερώτηση, ο κ. Κεττής είπε ότι τα Canadair πρέπει να επιχειρούν πάντα σε ζεύγη. Έφτασαν στην Κύπρο, στη βάση Ανδρέα Παπανδρέου, στην Πάφο, και παρουσιάστηκε ένα μικρό πρόβλημα αλλά, όπως επανέλαβε, δεν ήταν άμεση η ανάγκη να επιχειρήσουν και προτιμήθηκε να διορθωθεί το πρόβλημα.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κεττής είπε ότι οι αναζωπυρώσεις σε τέτοιες πυρκαγιές πάντα θα υπάρχουν.

Η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο αλλά υπάρχει μια αναζωπύρωση, κατέληξε.

Στο μεταξύ, πραγματοποιείται το πρωί της Τρίτης συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπέν-Γκβιρ, με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, τον ΓΔ του Υπουργείου Γεωργίας, Ανδρέα Γρηγορίου, τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου, τον Αρχιπύραρχο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Νίκο Λογγίνο, τον Πρέσβη του Ισραήλ και μελών της Εθνικής Φρουράς, στο συντονιστικό κέντρο παρά την Κοινότητα Παραμύθας. Τον κ. Μπεν-Γκβιρ, υπό την αρμοδιότητα του οποίου βρίσκονται οι δυνάμεις πυρασφάλειας που έχουν σταλεί χθες στην Κύπρο από το Ισραήλ, υποδέχθηκε  η Κύπρια ομόλογος του, κ. Κουκκίδη-Προκοπίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στρατιωτικό όχημα των Τούρκων εισήλθε στη νεκρή ζώνη Αγίου Δομετίου – Το έδιωξε η Ουνφικύπ

Σε κινητοποίηση τέθηκε η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών το απόγευμα λόγω εισόδου το απόγευμα ανδρών του κατοχικού στρατού με όχημα στη νεκρή ζώνη...

Προϊόντα με επιτόκιο μέχρι 3.25% ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα (Κύπρου)

Προθεσμιακά προϊόντα, 6μηνης, 9μηνης και 12μηνης διάρκειας με το επιτόκιο να φθάνει μέχρι και το 3,25% για 12 μήνες, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα της...

Κέρδη στο ΧΑΚ με έντονο ενδιαφέρον για μετοχή Malloupas & Papacostas

Στα κέρδη επανήλθε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ύστερα από τις μικρές απώλειες της Τρίτης, με τον όγκο συναλλαγών να εκτινάσσεται στο €1.442.739,...

Δείτε ποιες οικοδομές κήρυξε επικίνδυνες ο Δήμος Λευκωσίας

Αριθμό οικοδομών έχει κηρύξει ως επικίνδυνες ο Δήμος Λευκωσίας, καλώντας τους ιδιοκτήτες τους, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στα τηλέφωνα...

Έφτασε στην Κύπρο το πρώτο φορτίο για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Έφτασε στην Κύπρο το πρώτο φορτίο που θα σταλεί ως ανθρωπιστική βοήθεια προς τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα, μόλις αυτό καταστεί δυνατό μέσω του...

Διπλάσιος αριθμός πολεοδομικών αιτήσεων την περίοδο Ιουνίου-Οκτωβρίου

Συνολικά 2.595 αιτήσεις για έκδοση πολεοδομικής άδειας υποβλήθηκαν τον Οκτώβριο  με τη λήξη της πρόνοιας για επιβολή μειωμένου ΦΠΑ 5% για την πρώτη κατοικία. Σύμφωνα με...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

Nomisma Test

FREE
VIEW