34.6 C
Nicosia
Δευτέρα 22 Ιούλιος 2024 | 20:00

Απεργία γιατρών: Αναβολή χειρουργικών επεμβάσεων, με προσωπικό ασφαλείας τα ΤΑΕΠ

Σε αναβολή των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων και των προγραμματισμένων εξωτερικών ιατρείων των Ειδικών Ιατρών και των Προσωπικών Ιατρών προχωρούν οι γιατροί, ενόψει της 48ωρης απεργίας, που θα διεξαχθεί από τις 2 μέχρις τις 4 Ιουλίου του 2024 στα Δημόσια Νοσηλευτήρια και Κέντρα Υγείας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι από τις 2 Ιουλίου 2024 ώρα έναρξης 07:30 μέχρι τις 4 Ιουλίου 2024 ώρα λήξης 07:30 τα προγραμματισμένα εξωτερικά ιατρεία των Ειδικών Ιατρών και των Προσωπικών Ιατρών αναβάλλονται και επαναπρογραμματίζονται, ενώ οι προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις αναβάλλονται.

Όπως τονίζουν θα διεκπεραιωθούν μόνο επείγοντα περιστατικά, που θα προέρχονται από το ΤΑΕΠ ή από επιπλοκή των ήδη νοσηλευόμενων, με προσωπικό ασφαλείας (εφημερεύοντες).

Σημειώνει ότι τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και θα εξετάζουν ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση, οι οποίοι χρήζουν άμεσης αξιολόγησης και παρεμβάσεων διάσωσης, βαρέως πάσχοντες ασθενείς (πολύ σοβαρά περιστατικά), οι οποίοι χρήζουν σύντομα Ιατρικής αντιμετώπισης και παρεμβάσεων και ασθενείς, οι οποίοι χρήζουν ιατρικής αξιολόγησης, διαγνωστικών εξετάσεων και θεραπευτικών παρεμβάσεων.

Στη περίπτωση, συμπληρώνει, που η συγκεκριμένη κατηγορία κριθεί ως τέτοια από πλήρωμα ασθενοφόρου, η περαιτέρω αντιμετώπιση θα πρέπει να διενεργηθεί σε ΤΑΕΠ άλλου παρόχου της ίδιας επαρχίας.

Στο μεταξύ, ξεκαθαρίζει ότι στις επαρχίες που δεν υφίστανται ΤΑΕΠ οι ασθενείς θα εξυπηρετούνται στα ΤΑΕΠ των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων.

Εξάλλου, αναφέρει πως η μεταφορά ασθενών από αλλά Νοσηλευτήρια θα τύχει εξυπηρέτησης, αν η μεταφορά θεωρείται απαραίτητη για την διεκπεραίωση ενός επείγοντος περιστατικού ή αφορά την εξεύρεση κλίνης για τις ανάγκες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) και Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Παιδιών (ΜΕΝΠ) μετά από συνεννόηση με τους εφημερεύοντες ειδικούς (προσωπικό ασφαλείας).

Σε σχέση με τις Μονάδες Ενατατικής Θεραπείας, τις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και τις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Παίδων, η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας (εφημερεύοντες) για τους είδη νοσηλευόμενους και θα δεχθούν νέα περιστατικά από τα ΤΑΕΠ των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων ή στις περιπτώσεις που δεν μπορούν να τύχουν αντιμετώπισης από άλλους παρόχους για ιατρικούς λόγους.

Σημειώνει ακόμα ότι το Κέντρο Τραύματος θα εργάζεται με προσωπικό ασφαλείας (εφημερεύοντες), ενώ οι χημειοθεραπείες και λοιπές ημερήσιες νοσηλείες, που μπορούν να τύχουν μετακίνησης, θα μετακινηθούν. Ωστόσο, οι χημειοθεραπείες που χορηγούνται σε νοσηλευόμενους ασθενείς θα πραγματοποιηθούν.

Ξεκαθαρίζει ότι όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς θα συνεχίσουν να έχουν την απαιτούμενη Ιατρική φροντίδα από το προσωπικό ασφαλείας, ενώ θα αποφευχθούν τα εξιτήρια χωρίς απόλυτη Ιατρική ένδειξη.

Η ΠΑΣΥΚΙ επαναλαμβάνει ότι τα απεργιακά μετρά «ουδέποτε ήταν αυτοσκοπός», ενώ σημειώνει ότι δεν μπορούν να αποδεχτούν το επιχείρημα ότι αντιδρούν  μόνο για τα συμφέροντα των Ιατρών, ξεχνώντας τους ασθενείς.

«Η λήψη μέτρων αλλά και η ταλαιπωρία των ασθενών καθημερινά είναι αποτέλεσμα της αυταρχικής και αλαζονικής στάσης που διαχρονικά και με προοδευτική τάση επιδεικνύει το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διευθυντική ομάδα του ΟΚΥπΥ», καταλήγει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Απέρριψε έφεση εγγυητών σε δάνειο στη Λαϊκή Τράπεζα το Ανώτατο Δικαστήριο

Με ομόφωνη απόφασή του, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση δύο προσώπων κατά απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, η οποία είχε εκδοθεί εναντίον τους για...

Με μικρά κέρδη ξεκίνησε τη βδομάδα το Χρηματιστήριο

Με μικρά κέρδη ξεκίνησε τη βδομάδα το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει τη Δευτέρα στις 165,62 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο 0,45%. Οριακά μεγαλύτερη άνοδο,...

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι των ομάδων μας στην Ευρώπη

Tους αντιπάλους τους σε περίπτωση προκρισης στον επόμενο προκριματικό γύρο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, στις οποίες συμμετέχουν, έμαθαν τη Δευτέρα οι τέσσερις κυπριακές ομάδες (ΑΠΟΕΛ,...

Ελαφράς μορφής αναπνευστικά προβλήματα σε 8 παιδιά ηλικίας 10-15 χρονών – Αιτία οι αναθυμιάσεις από πισίνα

Ελαφράς μορφής αναπνευστικά προβλήματα παρουσίασαν τα 8 παιδιά ηλικίας 10-15 χρονών, που φέρεται να επηρεάστηκαν από αναθυμιάσεις λόγω εργασιών που διεξάγονταν σε πισίνα ξενοδοχείου, στην Γεροσκήπου,...

Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά σε Πάχνα και Πραστειό Αυδήμου

Διαχειρίσιμη είναι η κατάσταση σε σχέση με την πυρκαγιά που ξέσπασε μεταξύ των κοινοτήτων Πάχνας και Πραστειού Αυδήμου, ωστόσο ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων παραμένει, αναφέρει σε...

Συνεχίζεται ο καύσωνας – Την Τρίτη στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος – Κίτρινη προειδοποίηση

Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για την Τρίτη, καθώς η θερμοκρασία στο εσωτερικό θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!