35.2 C
Nicosia
Τετάρτη 17 Ιούλιος 2024 | 18:49

Αννίτα: Μίλησε για ευθύνες, έστειλε μήνυμα ανασυγκρότησης και εξήγγειλε Καταστατικό Συνέδριο

Για μικροκομματικές σκοπιμότητες και υπέρμετρες προσωπικές φιλοδοξίες οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις υποσκέλισαν τις καταστατικές διαδικασίες και το καλώς νοούμενο συμφέρον της παράταξης και κατόρθωσαν να γίνουν το όχημα για να επικρατήσουν οι υποψήφιοι που στήριζε το ΑΚΕΛ έκανε λόγο η πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου.

Στην εναρκτήρια ομιλία της στη συνεδρία του Πολιτικού γραφείου του κόμματος η κ. Δημητρίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε στελέχη του κόμματος ακόμη και μέλη επαρχιακών γραμματειών που υπέσκαπταν απροκάλυπτα τον υποψήφιο που στήριζε η Παράταξη και εργάζονταν για την εκλογή των υποψηφίων που στήριζε το ΑΚΕΛ σημειώνοντας ότι χάθηκαν σημαντικές εκλογικές μάχες εξαιτίας ανάλογων συμπεριφορών.

Έστειλε και μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η επίκληση προσωπικών διαφορών ή των όσων προηγήθηκαν των Προεδρικών Εκλογών και έφεραν την παράταξη στα πρόθυρα του διχασμού δεν θα γίνουν ανεχτές και θα απομονωθούν στη βάση των καταστατικών διαδικασιών του κόμματος.

Δεν παρέλειψε να παραδεχτεί ότι κάποιες εκ των επιλογών του ΔΗΣΥ στη τοπική αυτοδιοίκηση δεν ήταν οι καταλληλότερες και δεν αντανακλούσαν τις ανάγκες και τους προβληματισμούς των τοπικών κοινωνιών ενώ μερίδιο ευθύνης όπως είπε έχουν και στελέχη της παράταξης που αρνήθηκαν την πρόσκληση να κατέλθουν υποψήφιοι.

Παραδέχτηκε ότι δεν επιτεύχθηκε το ο σύνολο των στόχων που τέθηκαν σημειώνοντας ότι η διπλή εκλογική διαδικασία της 9ης Ιουνίου, δεν αποτέλεσε εκλογική πανωλεθρία για τον ΔΗΣΥ, όπως μερικοί προέβλεπαν και ευελπιστούσαν τονίζοντας μάλιστα ότι ορισμένοι εργάζονταν είτε φανερά είτε υπογείως, για να επιτύχουν την συντριβή του ΔΗΣΥ.

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ μετά τον απολογισμό είπε ότι είναι ώρα όλοι να σηκώσουν μανίκια, μέσα από συγκεκριμένους ρόλους και αρμοδιότητες για να εφαρμόσουν το Σχέδιο Οργανωτικής, Διοικητικής και Πολιτικής Ανασυγκρότησης που ενέκρινε το σύνολο των μελών με στόχο να διορθωθούν όλες οι αδυναμίες και οι ελλείψεις που εντοπίστηκαν.

Σε αυτή τη βάση αναφέρθηκε σε μία σειρά από ενέργειες όπως:

• Επαναλειτουργία και αναβάθμιση της Σχολής Πολιτικής Επιμόρφωσης του Δημοκρατικού Συναγερμού.

• Στην ενεργοποίηση του θεσμού του Συμβουλίου Παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου το λεγόμενο, «Shadow cabinet». Ένας θεσμός που θα παρακολουθεί τις κυβερνητικές πολιτικές και θα προτείνει δράσεις και εισηγήσεις για βελτίωση ή αλλαγές.

• Στη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας διαβούλευσης, ανοικτής σε όλα τα μέλη, για υποβολή εισηγήσεων και ανταλλαγή απόψεων.

• Την καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογικές συνελεύσεις.

• Στην ενίσχυση και διεύρυνση των δομών του κόμματος με έμφαση στην οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος και την παραγωγή πολιτικής με τρόπο που να αναβαθμίζεται ο ρόλος του Πολιτικού Γραφείου και των αντίστοιχων ομάδων πολιτικής και που θα θέτει το κόμμα σε διαρκή διάλογο με την βάση του.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα κατατεθεί και θα συζητηθεί και συγκεκριμένος σχεδιασμός και πλάνο δράσεων για τον τομέα της οργανωτικής ανασυγκρότησης με στόχο να συμβάλει στον αναβαθμισμένο ρόλο που επιδιώκει να διαδραματίσει ο ΔΗΣΥ. Σε αυτά τα πλαίσια θα γίνει θεσμοθέτηση ενός διαρκούς διαλόγου του κόμματος με όλα τα τμήματα, επαρχιακά σώματα και ειδικότερα τις τοπικές επιτροπές και στη Δημιουργία Γραφείου επαφής και αλληλεπίδρασης του κόμματος με την κοινωνία των πολιτών και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Η πρόεδρος του κόμματος ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί στο Πολιτικό Γραφείο την έναρξη της θεσμοθετημένης διαδικασίας του προσυνεδριακού διαλόγου, ο οποίος θα οδηγήσει στην πραγματοποίηση Καταστατικού Συνεδρίου πριν από την λήξη του τρέχοντος έτους και σε ημερομηνία που θα αποφασιστεί σε επόμενη συνεδρία του ΠΓ.

Θα προχωρήσει στον διορισμό 5 Συμβούλων Προέδρου που θα συμμετέχουν στο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, χωρίς δικαίωμα ψήφου, δυνάμει του άρθρου 16.7.13 του Καταστατικού του κόμματος.

Θα προχωρήσει στην πλήρωση των θέσεων που προβλέπονται από τα συναφή άρθρα του Καταστατικού και αφορούν στα Μέλη του Νομικού Συμβουλίου, της Επιτροπής Δεοντολογίας και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Η συνεδρία γίνεται απουσία του επίτιμου προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδηόπως και του τέως προέδρου του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, που βρίσκεται εκτός Κύπρου.

Παρόντες οι δύο ευρωβουλευτές , Λουκάς Φουρλάς και Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο κ. Χάρης Γεωργιάδης, όπως και βουλευτές του κόμματος , δήμαρχοι και μέλη των επαρχιακών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν έχασε την υπόθεση για τη διαφάνεια των συμβολαίων εμβολίων Covid-19, στο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ

Παρατυπίες της Κομισιόν στις συμβάσεις εμβολίων κατά της  COVID- 19 διαπίστωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόλις μια ημέρα πριν από την αποφασιστική ψηφοφορία για την Ούρσουλα...

Χρηματοδότηση ΕΕ για λιμάνι Λεμεσού και περιφερειακό Λευκωσίας

Στήριξη 1,2 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη και ενεργειακή βιωσιμότητα του λιμανιού Λεμεσού, και 10,5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας,...

«Ακόμα και οι καλύτερες οικογένειες έχουν αυτές τις στιγμές», σχολιάζει η Αννίτα για τις εξελίξεις στον ΔΗΣΥ

Για τις τελευταίες εξελίξεις που έλαβαν χώρα στον ΔΗΣΥ τις τελευταίες ημέρες τοποθετήθηκε η πρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου, υποδεικνύοντας ότι δεν πρέπει να...

Φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά – Ξεπέρασαν τα 20 μ. σε ύψος οι φλόγες

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι στην περιοχή του Σοφικού Κορινθίας. Μιλώντας στην ΕΡΤ λίγο πριν τις 3 μ.μ., ο εκπρόσωπος Τύπου της...

Κυπριακό: Η Αθήνα αναμένει ρητορική έξαρση από τον Ερντογάν στα κατεχόμενα

Την ρητορική έξαρση εκ μέρους του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναμένει η Αθήνα, ο οποίος θα βρεθεί στις 20 Ιουλίου στα κατεχόμενα ανήμερα της «μαύρης» επετείου για...

Αρχίζει η ανέγερση κατοικιών σε Γερόλακκο και Μόρφου

Εντός ενός μηνός θα ξεκινήσει η ανέγερση κοινωνικών κατοικιών για νέους στις κατεχόμενες περιοχές Μόρφου και Γερόλακκου, ανέφερε σε  αποκλειστικές του δηλώσεις στην Κίπρις...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!