24.8 C
Nicosia
Κυριακή 29 Σεπτέμβριος 2024 | 0:55

Βραβείο σε 9 επιχειρήσεις στα «Zero Waste HoReCa Champions Awards 2024

Εννιά μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις του τομέα της φιλοξενίας και της καφεστίασης βραβεύθηκαν την Τρίτη, με τα «Zero Waste HoReCa Champions Awards 2024».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, που διοργάνωσε τον διαγωνισμό, οι επιχειρήσεις αναγνωρίστηκαν για τις καινοτόμες βιώσιμες πρακτικές που έχουν εντάξει στη λειτουργία τους και αφορούν στη διαχείριση των αποβλήτων τους, τη χρήση ενέργειας και νερού και την προώθηση αειφόρων πρακτικών στην εφοδιαστική τους αλυσίδα.

Ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε 320 πρακτικές που υποβλήθηκαν από τα μέλη του Δικτύου Zero Waste HoReCa, οι 9 νικητές “κάνουν πράξη τη δέσμευση του προγράμματος για την προώθηση της μετάβασης της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου προς ένα πιο πράσινο και αειφόρο μέλλον”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα κριτήρια για τη βράβευση των επιχειρήσεων περιλαμβάνουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις, επιδόσεις βιωσιμότητας, καινοτομία και κοινωνική ευθύνη, τα οποία αξιολογούνται από ανεξάρτητη επιτροπή.

Στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων βραβεύθηκαν:

Βραβείο Αειφορίας- Capo Bay Hotel, Παραλίμνι, Πρωταράς

Βραβείο Καινοτομίας- Mayfair Hotel, Πάφος

Βραβείο Κοινωνικής Ευθύνης – Olympic Lagoon, Αγία Νάπα

Βραβείο Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας- Atlantica Sungarden, Αγία Νάπα

Έπαινος-Newcomer- Kapetanios Odysseia Hotel, Λεμεσός

Στην κατηγορία μικρών επιχειρήσεων βραβεύθηκαν:

Βραβείο Αειφορίας- Charalambos Holiday Cottage, Καλαβασός, Λάρνακα

Βραβείο Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας- Mastros Amargeti, Πάφος

Βραβείο Καινοτομίας – Christoudia Winery, Κάτω Δρυς, Λάρνακα

Έπαινος-Rising Star-Το Καφενείο του Ιάκωβου, Καλαβασός, Λάρνακα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΚΤΗΣ, εκπροσωπώντας την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, η Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Σάβια Ορφανίδου συνεχάρη τους φετινούς πρωταθλητές αειφορίας για τις καλές πρακτικές που υλοποιούν και φέρνουν όλο και πιο κοντά την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου προς την πράσινη μετάβαση καθώς και το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ για τη δράση του στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η κ. Ορφανίδου δήλωσε ότι «όλη αυτή η προσπάθεια αποδεικνύει ότι η τουριστική βιομηχανία της Κύπρου και θέλει και μπορεί να προχωρήσει προς την πράσινη μετάβαση και να συμβάλει στον αγώνα ενάντια στην κλιματική κρίση».

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Αντωνία Θεοδοσίου, αφού συνεχάρη τους πρωταθλητές αειφορίας, τόνισε την ανάγκη για δράση σε τοπικό επίπεδο, στις Κοινότητες της Κύπρου για να αναχαιτιστεί η επέλαση της κλιματικής κρίσης.

Η Δρ. Ξένια Λοϊζίδου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ τόνισε ότι οι δράσεις αυτών των επιχειρήσεων αποτελούν φάρο ελπίδας για την επιτακτική ανάγκη να οδηγηθεί η τουριστική βιομηχανία της Κύπρου προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, τονίζοντας ότι η αειφορία δεν είναι απλώς μια θεωρητική έννοια αλλά απτό αποτέλεσμα εφαρμοζόμενων πρακτικών και λύσεων.

Στον δικό του χαιρετισμό ο Ανδρέας Γιόρτσιος, Corporate Affairs & Sustainability Manager της Coca-Cola HBC Κύπρου συνεχάρη τους νικητές και υπογράμμισε τη συνεισφορά του προγράμματος Zero Waste HoReCa στην Κύπρο. «Ενθαρρύνουμε και θαυμάζουμε την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών αειφορίας από όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και καφεστίασης στην Κύπρο», είπε.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την ΑΚΤΗ Κέντρο Μελετών και Έρευνας με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) και στοχεύει στην προώθηση αειφόρων πρακτικών στην τουριστική βιομηχανία της Κύπρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ρωσία: 13 νεκροί από έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων

Η Ρωσία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν του Βόρειου Καυκάσου την...

ΑΚΕΛ: Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός Αστυνομίας δεν θα αναλάβουν ευθύνη για τον δραπέτη

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ με αφορμή την απόδραση του ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους, ρίχνοντας πυρά σε Υπουργό Δικαιοσύνης και Αρχηγό Αστυνομίας. Από τα πυρά του ΑΚΕΛ...

Ελλάδα: Επιδείνωση του καιρού Κυριακή και Δευτέρα

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται στη χώρα μας την Κυριακή και τη Δευτέρα με πολύ ενισχυμένους ανέμους, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και με κατά τόπους...

Κέρκυρα: Η σύζυγος ομολόγησε τον φόνο του 68χρονου

Γρήγορα εξιχνιάστηκε η δολοφονία 68χρονου στην Κέρκυρα, μετά την ομολογία της συζύγου του ότι εκείνη του κατάφερε το θανατηφόρο χτύπημα τα ξημερώματα με μαχαίρι...

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

Σεισμός 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Ζάκυνθο. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 15:18 το μεσημέρι στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στα νησιά Στροφάδες και...

Iran Air: Ακυρώνει τις πτήσεις προς Βηρυτό

Ο ιρανικός αερομεταφορέας Iran Air ανέστειλε όλες τις πτήσεις προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Ειδικότερα, την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές του...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!