21.1 C
Nicosia
Τετάρτη 22 Μάιος 2024 | 3:13

ΙδΕΚ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για παροχή υπηρεσιών από το Κεντρικό Γραφείο Μεταφοράς Γνώσης

Το Κεντρικό Γραφείο Μεταφοράς Γνώσης (ΚΓΜΓ), το οποίο λειτουργεί εντός του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), δέχεται από σήμερα αιτήσεις για παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών Μεταφοράς Γνώσης και Εμπορικής Αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν από εμπειρογνώμονες του Ομίλου META Group, οι οποίοι διαθέτουν εκτενή εμπειρία και αναγνωρισμένες επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται περιλαμβάνουν Αξιολόγηση Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΔΔΙ), Ανάλυση Πεδίου Κατοχύρωσης ΔΔΙ, Στρατηγική Προστασίας των ΔΔΙ και Αξιολόγηση Προοπτικών για Εμπορική Αξιοποίηση, καθώς και την Προώθηση Τεχνολογιών και Υποστήριξη Διαπραγματεύσεων για συμφωνίες Μεταφοράς Γνώσης.

Πρόσβαση στις υπηρεσίες έχουν όλοι οι φορείς του οικοσυστήματος, μέσω τριών διαφορετικών καναλιών:

  • Επιταχυνόμενη Διαδικασία (Fast-Track) για δικαιούχους των Προγραμμάτων Καινοτομίας του ΙδΕΚ (Pre-Seed, Seed, Innovate) που προκηρύχθηκαν τον Δεκέμβριο του 2021 και των προγραμμάτων Co-Develop που προκηρύχθηκαν τον Μάρτιο του 2022.
  • Απευθείας Πρόσβαση (Direct Entry) για δικαιούχους χρηματοδοτούμενων έργων από συγκεκριμένα Προγράμματα του ΙδΕΚ, τα οποία καθιστούν υποχρεωτική την επικοινωνία με το ΚΓΜΓ.
  • Ανοικτή Πρόσκληση (Open Call) υποβολής αιτήσεων για παροχή υπηρεσιών για φορείς και φυσικά πρόσωπα που δεν εμπίπτουν στις πρώτες δυο κατηγορίες.

Συμπληρωματικά, προς τις υπηρεσίες του ΚΓΜΓ, το ΙδΕΚ θα παρέχει χρηματοδότηση του κόστους προστασίας των Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΔΔΙ), μέσω του Προγράμματος για Κουπόνια Ευρεσιτεχνίας (IP Vouchers), που θα αφορά στην απόκτηση, επικύρωση και προστασία των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και λοιπών άυλων στοιχείων ενεργητικού.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του ΙδΕΚ, κ. Θεόδωρο Λουκαΐδη «Σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, η καινοτομία αποτελεί αποδεδειγμένα το κλειδί της επιχειρηματικής επιτυχίας. Το ΙδΕΚ, στο πλαίσιο της αποστολής του, παρέχει πλέον ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών Μεταφοράς Γνώσης και Καινοτομίας. Καλούμε όλους τους επινοητές και όσους διαθέτουν διανοητική ιδιοκτησία να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες του Κεντρικού Γραφείου Μεταφοράς Γνώσης οι οποίες παρέχονται δωρεάν. Ενθαρρύνω επίσης, όλους όσοι ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την ικανότητά τους να καινοτομούν, να συμμετάσχουν στις εκπαιδεύσεις που προσφέρονται από το Κεντρικό Γραφείο Μεταφοράς Γνώσης και την πρωτοβουλία Innovation Factory».

 

Η λειτουργία του ΚΓΜΓ χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Κύπρος το Αύριο. Οι υπηρεσίες του θα λειτουργούν συμπληρωματικά και ενισχυτικά ως προς τη χρηματοδότηση Ε&Κ που ήδη παραχωρείται από το ΙδΕΚ.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας IRIS.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΙδΕΚ, www.research.org.cy.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Συμπλοκή στο κέντρο της Λευκωσίας με δύο τραυματίες

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Αστυνομία το απόγευμα της Τρίτης (21/05) μετά από πληροφορία για συμπλοκή μεταξύ προσώπων στο κέντρο της Λευκωσίας και συγκεκριμένα στη...

Συνεχίζει να μοιράζει κέρδη το ΧΑΚ – Άνοδος 1,37% και ξεπέρασε τις 160 μονάδες

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση στο ΧΑΚ την Τρίτη, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 160,34 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 1,37%. Άνοδο σε...

Λεωφορείο έπεσε στον Νείλο – Τουλάχιστον δέκα νεκροί

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν ένα μίνι λεωφορείο που μετέφερε εργάτες έπεσε στον Νείλο, βόρεια του Καΐρου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο...

Singapore Airlines: Από τις αναταράξεις 1 νεκρός, σε κρίσιμη κατάσταση 7 τραυματίες – Δείτε μαρτυρίες και εικόνες μέσα από το αεροπλάνο (φώτο,βίντεο)

Βρετανός υπήκοος, ηλικίας 73 ετών, είναι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του εν μέσω αναταράξεων στο αεροπλάνο της Singapore Airlines, το οποίο εκτελούσε την...

Σύλληψη τριών προσώπων στη Λεμεσό, σχετικά με κλοπές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Ως μία πολύ σοβαρή εξέλιξη ανέδειξε ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, τη σύλληψη τριών προσώπων στη Λεμεσό σχετικά με υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών...

Πάφος: Σε κρίσιμη κατάσταση 15χρονος μετά από πτώση από τετραώροφη πολυκατοικία

Σε κρίσιμη κατάσταση είναι 15χρονο αγόρι μετά από πτώση από τετραώροφη πολυκατοικία στην Πάφο. Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου, περί...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!