22.8 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 16:33

Η Εpic αναδεικνύεται για 4η συνεχή φορά το #1 δίκτυο κινητής in test

Νέα αναγνώριση που την διατηρεί ως το #1 δίκτυο κινητής in test στην Κύπρο, εξασφάλισε η Epic από την umlaut. Είναι η τέταρτη συνεχόμενη πιστοποίηση από την ανεξάρτητη γερμανική εταιρεία που έχει τοποθετήσει στην κορυφή το δίκτυο της Epic από τον Ιούνιο του 2020.

Το δίκτυο της Epic έπειτα από αναθεωρημένη αξιολόγηση που κάλυψε την περίοδο από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος Ιουνίου, έλαβε συνολικά 936 βαθμούς (σε κλίμακα 1-1000). Η βαθμολογία αυτή είναι η ψηλότερη που έλαβε ποτέ ο οργανισμός για το δίκτυο του. Η Epic εξασφάλισε την ψηλότερη βαθμολογία και στις τρείς κύριες κατηγορίες της νέας αξιολόγησης, δηλαδή στις κατηγορίες Broadband Coverage, Download Speed και Latency, που συνδυαστικά προσθέτουν σημαντικά στην καλύτερη εμπειρία του καταναλωτή.

Η μεθοδολογία της umlaut εστιάζει στην εμπειρία του χρήστη σε κάθε δίκτυο και διεξάγεται με τη μέθοδο του crowdsourcing. Τα αποτελέσματα των ανεξάρτητων μετρήσεων αναγνωρίζονται σε περισσότερες από 120 χώρες ως το «de facto» πρότυπο του κλάδου και αξιοποιούνται από πολυάριθμους κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς για την αξιολόγηση και βελτίωση των δικτύων τους.

Πιο συγκεκριμένα, η Epic κατάφερε να αποκομίσει τις πιο κάτω βαθμολογίες, στις επιμέρους κατηγορίες και υποκατηγορίες της νέας αξιολόγησης.

Coverage – 470/500 βαθμούς, ως ακολούθως:

  • Coverage Quality – 62/75 βαθμούς: Πρόκειται για συγκριτικούς βασικούς δείκτες απόδοσης (ΚΡΙs) που μετρούν την ποιότητα των ευρυζωνικών υπηρεσιών 4G και 5G σε αστικές, ημιαστικές και άλλες περιοχές.
  • Coverage Reach – 145/150 βαθμούς: Πρόκειται για συγκριτικούς βασικούς δείκτες απόδοσης (ΚΡΙs) που μετρούν το εύρος των ευρυζωνικών υπηρεσιών 4G και 5G σε αστικές, ημιαστικές και άλλες περιοχές.
  • Time on Broadband – 263/275 βαθμούς: Η κατηγορία καταγράφει την εμπειρία του τελικού χρήστη ο οποίος διαθέτει συσκευή και πλάνο 4G ή και 5G και μετρά την καλή ατομική επίδοση των ευρυζωνικών υπηρεσιών μέσω του «χρόνου παραμονής» του χρήστη στα δίκτυα 4G και 5G.

Download Speed – 272/300 βαθμούς, ως ακολούθως:

  • Speeds supporting Basic Internet (ταχύτητες από 2 Mbps και άνω) – 146/165 βαθμούς: Η κατηγορία μετρά τη συχνότητα με την οποία οι χρήστες επιτυγχάνουν ταχύτητες που υποστηρίζουν βασικές υπηρεσίες ίντερνετ που απαιτούν 2 Mbps και άνω.
  • Speeds supporting HD (ταχύτητες από 5 Mbps και άνω) – 95/101 βαθμούς: Η κατηγορία μετρά τη συχνότητα με την οποία οι χρήστες επιτυγχάνουν ταχύτητες που υποστηρίζουν δημοφιλείς υπηρεσίες που απαιτούν 5 Mbps και άνω.
  • Speeds supporting UHD Video (ταχύτητες από 20 Mbps και άνω) – 31/34 βαθμούς: Η κατηγορία μετρά τη συχνότητα με την οποία οι χρήστες επιτυγχάνουν ταχύτητες που υποστηρίζουν δημοφιλείς υπηρεσίες που απαιτούν 20 Mbps και άνω.

Latency – 195/200 βαθμούς, ως ακολούθως:

  • Gaming Class (απαιτείται latency 50 ms ή λιγότερο) – 89/90 βαθμούς: Η κατηγορία μετρά την καλή επίδοση κατά τη χρήση διαδικτυακών παιχνιδιών και τα οποία χρειάζονται υστέρηση/latency λιγότερη των 50ms.
  • OTT Voice Class (απαιτείται latency 100 ms ή λιγότερο) – 106/110 βαθμούς: Η κατηγορία μετρά την καλή ατομική επίδοση στη χρήση over-the-top φωνητικών υπηρεσιών, όπως φωνητικές κλήσεις μέσω Skype, WhatsApp και Viber.

Αναφερόμενος στη νέα αναγνώριση από την umlaut ο CTIO της Epic, Γιάννης Μιχαηλίδης, δήλωσε: «Η σταθερή μας δέσμευση να προσφέρουμε στους συνδρομητές την πιο αξιόπιστη εμπειρία επικοινωνίας μας διατηρεί στην κορυφή. Οι συνεχόμενες αναγνωρίσεις του δικτύου μας, είναι το αποτέλεσμα ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που στόχο έχει να αναβαθμίσουμε ουσιαστικά και πρακτικά την καθημερινότητα των πελατών μας. Τα τελευταία χρόνια, η Epic έχει προχωρήσει σε επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ, σε εξοπλισμό, φάσματα συχνοτήτων και υποδομές, τόσο στην κινητή όσο και στη σταθερή ευρυζωνικότητα, εστιάζοντας σε αναβαθμίσεις νέας γενιάς που αλλάζουν τη ζωή μας προς το καλύτερο. Πρόκειται ουσιαστικά για μοναδικά έργα υποδομής για τις κυπριακές τηλεπικοινωνίες, σε ταχύτητες υλοποίησης που αποδεικνύουν μια νέα δυναμική κουλτούρα ευελιξίας και αποφασιστικότητας εντός του οργανισμού.

Η νέα αξιολόγηση της umlaut, βασισμένη στη νέα μεθοδολογία που η umlaut χρησιμοποιεί από το 2021 σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται, μας χαροποιεί ιδιαιτέρως αφού αναγνωρίζει τις συνεχείς βελτιώσεις του δικτύου μας και των υπηρεσιών που προσφέρουμε και επιβεβαιώνει τη σωστή μας στρατηγική. Επίσης, οι συνεχείς αυτές αξιολογήσεις αποτελούν για εμάς ακόμη ένα κίνητρο για την άοκνη και ασταμάτητη προσπάθεια μας να βελτιωνόμαστε.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και το Epic 5G, που λανσάραμε πρόσφατα και το οποίο με πολύ γοργούς ρυθμούς επεκτείνεται για να καλύψει σύντομα το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, μαζί με μία ευρεία γκάμα υποστηριζόμενων τηλεφωνικών συσκευών. Χτισμένο πάνω στο πολυβραβευμένο δίκτυο 4G, το νέο δίκτυο 5G της Epic, προσφέρει στους συνδρομητές ακόμη πιο αναβαθμισμένη εμπειρία, με ασύλληπτες ταχύτητες internet. Η συνδεσιμότητα με την τεχνολογία 5G παρέχει απεριόριστες δυνατότητες εξέλιξης σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, με πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσµα υπηρεσιών και ευκαιριών για όλους.»

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη νέα αναγνώριση του δικτύου της Epic στο www.umlaut.com/en/benchmarking/cyprus

Epic. Great network. Great Value.

Σχετικά με την Epic

Η Epic είναι ένας από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς πάροχους στην Κύπρο. Η Epic παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, internet και συνδρομητικής τηλεόρασης, καθώς και εξειδικευμένες λύσεις ICT για επιχειρήσεις. Παράλληλα, λειτουργεί 19 καταστήματα με προϊόντα τεχνολογίας, accessories και τηλεπικοινωνιακές λύσεις.

Το 2019, προχώρησε στην υλοποίηση της μεγαλύτερης επένδυσης που έγινε ποτέ, για ένα ασύλληπτα γρήγορο δίκτυο, με 10 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα σε σύγκριση με το παρελθόν και με μεγάλη ευρυζωνική κάλυψη.

Aπό το 2020, η Epic βραβεύτηκε διαδοχικά τέσσερις φορές, λαμβάνοντας 2 φορές το βραβείο “Best Mobile Network in Test” από την ανεξάρτητη εταιρεία αξιολόγησης δικτύων umlaut και 2 φορές το βραβείο “Fastest Mobile Network in Cyprus” από τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων διαδικτύου Ookla.

Σχετικά με την umlaut:

Η umlaut είναι μια διεθνής, end-to-end, πολυτομεακή και ολοκληρωμένων υπηρεσιών εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες (advisory and fulfilment) σε οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Η σε βάθος εξειδίκευσή της, η ευρεία πρακτική της γνώση και η διεπιστημονική της συνεργασία της επιτρέπει να προσθέτει αξία και ποιότητα στις υπηρεσίες και τα προϊόντα των οργανισμών, σε δύσκολες περιόδους κατά τις οποίες οι κλάδοι συγκλίνουν ολοένα περισσότερο. Μια ικανή και ευέλικτη ομάδα 20 εταιρειών συμβούλων και μηχανικών σε 50 τοποθεσίες στον κόσμο και 4.200 εξειδικευμένοι εμπειρογνώμονες και μηχανικοί παρέχουν καινοτόμες λύσεις και μετατροπές σε κάθε βιομηχανία, εξυπηρετούν δημόσιες υπηρεσίες και αναπτύσσουν οργανωσιακές κουλτούρες, δομές και διαδικασίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Έρευνα: Απογοήτευση και θυμός των πολιτών στην Ελλάδα

Σαφές κοινωνικό υπόβαθρο έχει το άκρως τεταμένο πολιτικό σκηνικό καθώς όπως δείχνουν οι ποιοτικές μετρήσεις τα συναισθήματα των πολιτών δεν είναι καθόλου χαρωπά. Το ΙΝ...

Πότε διαλύεται πιο εύκολα ένας γάμος;

Ο γάμος και η ηλικία των ατόμων κατά τον γάμο έχουν σημαντική επίδραση στην ποιότητα της σχέσης και τη διάρκειά της, σύμφωνα με επιστημονικές...

Αντί για κούρεμα, κατέληξε να κοιμάται… 3 ώρες

Ένας καλόκαρδος κουρέας δημοσίευσε ένα viral βίντεο στο TikTok με το πώς αυτός και οι συνάδελφοί του άφησαν έναν εξαντλημένο πελάτη τους να κοιμηθεί...

Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024

Ποσά ύψους €551,8 εκατομμυρίων, έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση για την περίοδο από την έναρξη της διαδικασίας συμψηφισμού οφειλών (Νοέμβριο 2013) μέχρι το τέλος...

ΤΙΤΑΝ: Ρεκόρ κερδοφορίας για τρίτο συνεχόμενο έτος

Ο ΤΙΤΑΝ δημοσίευσε την Ενιαία Ετήσια Έκθεση Απολογισμού 2023, η οποία παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου σε συνδυασμό με τις επιδόσεις του σε...

Η 1η Απριλίου 1955: Βαρύτατες οι ευθύνες πολιτικών  αλλά και πολιτών

Του Ξενή Χ. Ξενοφώντος* Μέσα σε πρωτοφανες κλίμα  πολεμικών συγκρούσεων  στον ταραγμένο πλανήτη και με  το χρονίζον Κυπριακό  Ζήτημα να παραμένει άλυτο,  ο  Κυπριακός  Ελληνισμός...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!