16.6 C
Nicosia
Πέμπτη 5 Δεκέμβριος 2024 | 15:13

Το L’Atelier Robuchon βρέθηκε ξανά στην κορυφή της κυπριακής γαστρονομικής σκηνής

Το L’Atelier Robuchon, το εμβληματικό εστιατόριο της Μαρίνας Αγίας Νάπας, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη θέση του στην κορυφή της κυπριακής γαστρονομίας, αποσπώντας τη μεγαλύτερη διάκριση στα φετινά βραβεία «Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου».

Με βαθμολογία 15/20, το εστιατόριο κατέκτησε επάξια τον έναν από τους μόλις έξι Χρυσούς Σκούφους που δόθηκαν φέτος, δηλώνοντας έτσι την προσήλωσή του στην υψηλή ποιότητα, την καινοτομία και την αριστεία στον τομέα της γαστρονομίας.

Το L’Atelier Robuchon απέσπασε την ύψιστη γαστρονομική διάκριση του νησιού στην κατηγορία Σύγχρονη Κουζίνα με βαθμολογία 15/20.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, στο λαμπερό περιβάλλον του ξενοδοχείου Four Seasons στη Λεμεσό. Η τελετή αποτέλεσε μια γιορτή για τη γαστρονομία, με την παρουσία πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, αλλά και καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου της γεύσης. Ο πολυβραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης υπέγραψε το μενού του δείπνου, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία υψηλής αισθητικής και ποιότητας.

Το L’Atelier Robuchon ξεχωρίζει για τη μοναδική του προσέγγιση, που παντρεύει την αυθεντική ευρωπαϊκή κουζίνα με μοντέρνες πινελιές και κυπριακές επιρροές. Το σετ μενού του εστιατορίου προσφέρει μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία, με πιάτα που ενσωματώνουν την τεχνική αρτιότητα και τη δημιουργικότητα. Οι προτάσεις του sommelier συμπληρώνουν ιδανικά το κάθε πιάτο, ενώ η ατμόσφαιρα και η εξυπηρέτηση δημιουργούν μια αξέχαστη εμπειρία για τους επισκέπτες.

Η ομάδα του L’Atelier Robuchon συνεχίζει την κληρονομιά του αείμνηστου σεφ Joël Robuchon, επενδύοντας στις εξαιρετικές πρώτες ύλες, τη γεύση και την αισθητική. Ο σεβασμός στη συνταγή και η συνέπεια στην εκτέλεση αποτελούν τη βάση της επιτυχίας του εστιατορίου, το οποίο θέτει συνεχώς τον πήχη ψηλότερα.

Η φετινή τελετή των Χρυσών Σκούφων, η οποία συνδιοργανώθηκε από το Αθηνόραμα και το  Phileleftheros Group, ανέδειξε τη δυναμική εξέλιξη της κυπριακής γαστρονομικής σκηνής. Συνολικά απονεμήθηκαν 35 βραβεία, ενώ 6 εστιατόρια τιμήθηκαν με τον Χρυσό Σκούφο, καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Οι διακρίσεις βασίστηκαν στην εμπεριστατωμένη δουλειά της γευσιγνωστικής επιτροπής του Αθηνοράματος, που αξιολόγησε με σχολαστικότητα τα εστιατόρια του νησιού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πληροφορίες για συνάντηση Μακρόν – Μπαϊρού τις επόμενες ώρες

Συνάντηση με τον Φρανσουά Μπαϊρού, αναμένεται να έχει τις επόμενες ώρες ο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν η Le Parisien και το ραδιόφωνο RTL. Ο...

Το L’Atelier Robuchon βρέθηκε ξανά στην κορυφή της κυπριακής γαστρονομικής σκηνής

Το L’Atelier Robuchon, το εμβληματικό εστιατόριο της Μαρίνας Αγίας Νάπας, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη θέση του στην κορυφή της κυπριακής γαστρονομίας, αποσπώντας...

«Ασφάλεια Κατοικίας με Έκπτωση 40% για τα Μέλη του LEROY MERLIN Club

Η Anytime και η LEROY MERLIN Κύπρου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία νέα στρατηγική συνεργασία,η οποία στοχεύει στη διασφάλιση της προστασίας κάθε κατοικίας...

Στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη η Κύπρος για την κατανάλωση αντιβιοτικών

Η Κύπρος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες με την υψηλότερη κατανάλωση αντιβιοτικών και τα υψηλότερα ποσοστά μικροβιακής αντοχής, δήλωσε την Πέμπτη ο Υπουργός Υγείας,...

Αυτά είναι τα ζευγάρια του Κυπέλλου Γυναικών στο ποδόσφαιρο

Καρμιώτισσα Ladies FC - Lakatamia FC και Apollon Ladies - Λευκοθέα Λατσιών είναι τα δύο ζευγάρια της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Γυναικών στο ποδόσφαιρο. Σύμφωνα...

Εξελίξεις σε Μ. Ανατολή και κλιματική αλλαγή συζήτησαν ΠτΔ – ΓΓ Ένωσης για Μεσόγειο

Οι τρέχουσες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η κλιματική αλλαγή, αλλά και τρόποι για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ της Ένωσης για τη Μεσόγειο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!