15.9 C
Nicosia
Κυριακή 17 Νοέμβριος 2024 | 10:38

Νέες αυθεντικές ιταλικές στιγμές στο εστιατόριο Pinolo

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών στις 25 Οκτωβρίου, το εστιατόριο Pinolo γιορτάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά με ένα limited edition menu από νέες, αυθεντικές ιταλικές γεύσεις που θα καταπλήξουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Για μια εβδομάδα, από τις 21-27 Οκτωβρίου, οι λάτρεις των ζυμαρικών -και όχι μόνο- θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πανδαισία ιταλικών γεύσεων βιώνοντας αυτό που αντιπροσωπεύουν τα ζυμαρικά: Απλότητα, νοστιμιά, αυθεντικότητα.

Οι έμπειροι σεφ του Pinolo δημιούργησαν ένα πολύ υποσχόμενο μενού από πέντε διαφορετικά πιάτα που ξεχωρίζουν για την ποιότητα, τη δημιουργικότητα, τη φινέτσα και την ιταλική παράδοση. Ένα μενού εμπνευσμένο από ένα συναρπαστικό μείγμα αλμυρών γεύσεων και εκλεκτών συστατικών, γαστρονομικές συνεργασίες και ταξιδιωτικές εμπειρίες από την νότια χερσόνησο της Ιταλίας μέχρι το Μιλάνο στη βόρεια Ιταλία. Πέντε διαφορετικές πόλεις, πέντε διαφορετικές συνταγές ζυμαρικών, διασκορπισμένες σε κάθε γωνιά της Ιταλίας αλλά με ένα κοινό σκοπό, να μεταφέρει την απόλαυση σε κάθε λάτρη ζυμαρικών, σε όποιο πιάτο και αν επιλέξει!

Ξεκινώντας αυτό το γαστρονομικό ταξίδι από την Σικελία και τα φυσικά υλικά που άφησαν το στίγμα τους σε αυτή όπως αντζούγια, κάππαρη και ελιές, το πρώτο πιάτο στο μενού δεν είναι άλλο από την Pasta alla Siciliana με χειροποίητα σπαγγέτι.

Συνεχίζοντας στην καρδιά της Ιταλίας, την Ρώμη, θα δοκιμάσετε το Bucatini Cacio e Pepe σε μια φανταστική κρεμώδη σάλτσα με κύριο πρωταγωνιστή το τυρί πεκορίνο, ένα από τα πιο εμβληματικά τυριά της Ιταλίας.

Γι’ αυτούς που αγαπούν τις πικάντικες γεύσεις τότε σίγουρα θα τους γοητεύσει η μακαρονάδα Spaghetti con le Polpettine η οποία φέρνει αρώματα και γεύσεις από τη νότια Ιταλία και συγκεκριμένα την Καλαβρία.

Εμπνευσμένο από τη θαλάσσια γαστρονομική παράδοση της περιοχής Σαλέντο το πιάτο Pasta Frutti di Mare, μια πλούσια μακαρονάδα με ζυμαρικά λιγκουίνι, σάλτσα από λαχταριστές κίτρινες ντομάτες, φρέσκα μύδια, γαρίδες και ραγού από λαυράκι, υπόσχεται άλλη μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.

Τελευταίο πιάτο του limited edition menu για την εβδομάδα ζυμαρικών στο εστιατόριο Pinolo είναι το Orzo alla Milanese, ένα κλασσικό ιταλικό πιάτο με καταγωγή από το Μιλάνο, με σαφράν για ένα χρυσαφένιο χρώμα, αφήνοντας μια ελαφρώς γλυκιά γεύση και προσθήκη από βοδινά μάγουλα.

Ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό, ιταλικό ταξίδι γεύσεων!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ζελένσκι: «Ο πόλεμος θα λήξει νωρίτερα» με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, δυόμισι περίπου χρόνια μετά την εισβολή της Ρωσίας και την έναρξη του πολέμου, φαίνεται πως πυροδοτεί το νέο σκηνικό που διαμορφώνει...

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η Ε.Ε. δεν είναι αρμόδια να μιλάει για το Αιγαίο»

Ανακοίνωση για το Αιγαίο εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Αρχικά στην ανακοίνωση αναφέρει ότι η Τουρκία «ακολουθεί αυστηρά τις Μελέτες Χωροταξικού Θαλάσσιου Σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Eνωσης, προβαίνει στις...

Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας για τις επερχόμενες καταιγίδες

Η Δύναμη της Πολιτικής Άμυνας, μετά από σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας, αναφορικά με μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες, που αναμένεται να επηρεάσουν αρχικά τα βόρεια,...

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Σαμαρά από τη ΝΔ – Αιτία η κριτική του για τα ελληνοτουρκικά κατά του Πρωθυπουργού

Σε διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά προχώρησε το κυβερνών κόμμα μετά τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού στο ΒΗΜΑ της Κυριακής στην οποία εξαπέλυσε επίθεση κατά...

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κύπρο-Επίκεντρο η Πάφος, αισθητός και στις υπόλοιπες πόλεις

Σεισμική δόνηση, 3,7 Ρίχτερ και σε βάθος 18 χιλιομέτρων, σημειώθηκε γύρω στις 10:45 στην Κύπρο, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό σεισμολογικό κέντρο. Ο σεισμός, όπως φαίνεται...

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση και ουσιαστικά προανήγγειλε την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών, η οποία...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!