20.9 C
Nicosia
Τρίτη 22 Οκτώβριος 2024 | 11:24

Νέες αυθεντικές ιταλικές στιγμές στο εστιατόριο Pinolo

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών στις 25 Οκτωβρίου, το εστιατόριο Pinolo γιορτάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά με ένα limited edition menu από νέες, αυθεντικές ιταλικές γεύσεις που θα καταπλήξουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Για μια εβδομάδα, από τις 21-27 Οκτωβρίου, οι λάτρεις των ζυμαρικών -και όχι μόνο- θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πανδαισία ιταλικών γεύσεων βιώνοντας αυτό που αντιπροσωπεύουν τα ζυμαρικά: Απλότητα, νοστιμιά, αυθεντικότητα.

Οι έμπειροι σεφ του Pinolo δημιούργησαν ένα πολύ υποσχόμενο μενού από πέντε διαφορετικά πιάτα που ξεχωρίζουν για την ποιότητα, τη δημιουργικότητα, τη φινέτσα και την ιταλική παράδοση. Ένα μενού εμπνευσμένο από ένα συναρπαστικό μείγμα αλμυρών γεύσεων και εκλεκτών συστατικών, γαστρονομικές συνεργασίες και ταξιδιωτικές εμπειρίες από την νότια χερσόνησο της Ιταλίας μέχρι το Μιλάνο στη βόρεια Ιταλία. Πέντε διαφορετικές πόλεις, πέντε διαφορετικές συνταγές ζυμαρικών, διασκορπισμένες σε κάθε γωνιά της Ιταλίας αλλά με ένα κοινό σκοπό, να μεταφέρει την απόλαυση σε κάθε λάτρη ζυμαρικών, σε όποιο πιάτο και αν επιλέξει!

Ξεκινώντας αυτό το γαστρονομικό ταξίδι από την Σικελία και τα φυσικά υλικά που άφησαν το στίγμα τους σε αυτή όπως αντζούγια, κάππαρη και ελιές, το πρώτο πιάτο στο μενού δεν είναι άλλο από την Pasta alla Siciliana με χειροποίητα σπαγγέτι.

Συνεχίζοντας στην καρδιά της Ιταλίας, την Ρώμη, θα δοκιμάσετε το Bucatini Cacio e Pepe σε μια φανταστική κρεμώδη σάλτσα με κύριο πρωταγωνιστή το τυρί πεκορίνο, ένα από τα πιο εμβληματικά τυριά της Ιταλίας.

Γι’ αυτούς που αγαπούν τις πικάντικες γεύσεις τότε σίγουρα θα τους γοητεύσει η μακαρονάδα Spaghetti con le Polpettine η οποία φέρνει αρώματα και γεύσεις από τη νότια Ιταλία και συγκεκριμένα την Καλαβρία.

Εμπνευσμένο από τη θαλάσσια γαστρονομική παράδοση της περιοχής Σαλέντο το πιάτο Pasta Frutti di Mare, μια πλούσια μακαρονάδα με ζυμαρικά λιγκουίνι, σάλτσα από λαχταριστές κίτρινες ντομάτες, φρέσκα μύδια, γαρίδες και ραγού από λαυράκι, υπόσχεται άλλη μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.

Τελευταίο πιάτο του limited edition menu για την εβδομάδα ζυμαρικών στο εστιατόριο Pinolo είναι το Orzo alla Milanese, ένα κλασσικό ιταλικό πιάτο με καταγωγή από το Μιλάνο, με σαφράν για ένα χρυσαφένιο χρώμα, αφήνοντας μια ελαφρώς γλυκιά γεύση και προσθήκη από βοδινά μάγουλα.

Ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό, ιταλικό ταξίδι γεύσεων!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Τεχνικής φύσεως το πρόβλημα στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ, δεν αφορά κυβερνοεπίθεση

Τεχνικό πρόβλημα αντιμετωπίζει η ιστοσελίδα του ΓεΣΥ, το οποίο ωστόσο δεν σχετίζεται με κυβερνοεπίθεση. Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αλεξία Μακρίδου, Υπεύθυνη του Τμήματος Επικοινωνίας...

Βρετανία: Πόσο θα κοστίσει ο «εργατικός λογαριασμός» του Στάρμερ

Μέχρι και και 5 δισ. λίρες ετησίως,  θα κοστίσουν στις επιχειρήσεις οι μεταρρυθμίσεις για τα εργασιακά δικαιώματα που φέρνει η κυβέρνηση του Κιρ Στάρμερ στη...

Σε ρυθμούς 2ης αγωνιστικής Conference League, Πάφος, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια

Σε ρυθμούς 2ης αγωνιστικής της League Phase του Conference League κινούνται οι τρεις κυπριακές ομάδες, Πάφος FC, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια. Μετά την πετυχημένη παρουσία τους...

BRICS εναντίον ΗΠΑ: Ποιος θα κερδίσει τη μάχη για την παγκόσμια κυριαρχία

Ηγέτες περίπου 40 χωρών συγκεντρώνονται σήμερα στο Καζάν, στις όχθες του Βόλγα, για τη σύνοδο κορυφής των BRICS. Ο όμιλος, που ιδρύθηκε το 2009, περιλαμβάνει...

Ακυρώθηκαν οι εξερχόμενες πτήσεις από το Charleroi του Βελγίου λόγω απεργίας

Ακυρώθηκαν την Τρίτη, λόγω απεργίας του προσωπικού ασφαλείας, όλες οι εξερχόμενες πτήσεις του αεροδρομίου Charleroi του Βελγίου, σημαντικού κόμβου για την οικονομική αεροπορική εταιρεία Ryanair, όπως...

H Γαλλία θα ζητήσει από τις αγορές 300 δισ. το 2025

Η Γαλλία θα πρέπει να εκδώσει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ομόλογα για την κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών ύψους περίπου 300 δισ. ευρώ το 2025,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!