Τον δρόμο προς την έξοδο προτίθεται να δείξει ο Ελον Μασκ σε περίπου 3.700 εργαζόμενους του Twitter, αριθμός που αντιστοιχεί στο 50% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας στο πλαίσιο της μείωσης του κόστους, μετά την εξαγορά των 44 δισ. δολαρίων.
Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές προσκείμενες στην εταιρεία, σύμφωνα με τις οποίες οι εργαζόμενοι θα λάβουν το «φιρμάνι» αύριο Παρασκευή.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Μασκ σκοπεύει, ακόμη, να καταργήσει την πολιτική της εξ αποστάσεων εργασίας από οπουδήποτε, απαιτώντας από τους εργαζόμενους να δίνου ν αναφορά στα γραφεία, με κάποιες εξαιρέσεις.
Ο δισεκατομμυριούχος νέος ιδιοκτήτης της Twitter και οι σύμβουλοί του εξέτασαν διάφορα σενάρια για περικοπές θέσεων εργασίας και άλλες αλλαγές πολιτικής στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, και δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αριθμός των εργαζομένων που θα απολυθούν να αλλάξει. Ένα από τα σενάρια σε σχέση με τις αποζημιώσεις που θα λάβουν όσοι απολυθούν, προβλέπει την καταβολή δύο μισθών.
Προσθέτουν μάλιστα, ότι αφού διευθετήθηκε το θέμα των απολύσεων αποχώρησε και ο Διευθυντής Λογιστηρίου του Twitter, Ρόμπερτ Κέιντεν.
Ο Μασκ βρίσκεται υπό πίεση να βρει τρόπους να μειώσει το κόστος μιας επιχείρησης για την οποία ισχυρίζεται ότι πλήρωσε υπερβολικό τίμημα.
Μαζικές απολύσεις στελεχών
Μόλις ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας, απομάκρυνε αμέσως μεγάλο μέρος της κορυφαίας εκτελεστικής ομάδας, συμπεριλαμβανομένων του Διευθύνοντος Συμβούλου Παράγκ Άγκραουαλ, του Οικονομικού Διευθυντή Νεντ Σίγκαλ και των ανώτερων νομικών στελεχών Vijaya Gadde και Sean Edgett. Τις επόμενες ημέρες, αποχώρησαν η επικεφαλής μάρκετινγκ, Λέσλι Μπερλάντ, η επικεφαλής του τμήματος πελατών Σάρα Περσονέτ, και ο αντιπρόεδρος του τμήματος λύσεων πελατών για όλο τον κόσμο Ζαν Φιλίπ Μάχιου.
Διέλυσε επίσης το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και έχρισε τον εαυτό του μοναδικό διευθυντή, λέγοντας αργότερα ότι είναι «απλώς προσωρινό».
Ακόμη σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, ζητήθηκε από επικεφαλής τμημάτων να καταρτίσουν λίστες με τους υπαλλήλους στις ομάδες τους που θα μπορούσαν να απολυθούν με στόχο να μειώσουν κατά 50% το προσωπικό.