24.9 C
Nicosia
Σάββατο 29 Ιούνιος 2024 | 4:16

Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους ταξιδιώτες στα βρετανικά αεροδρόμια

Εντείνεται το χάος σε πολλά βρετανικά αεροδρόμια λόγω των συνεχών ακυρώσεων και των πολύωρων καθυστερήσεων που υφίστανται οι ταξιδιώτες.

Το πρόβλημα αποδίδεται στην έλλειψη προσωπικού σε αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες. Σύμφωνα με τα συνδικάτα και με την κυβέρνηση, τα κενά που δημιουργήθηκαν λόγω απολύσεων εν μέσω πανδημίας, παρά την κρατική χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, δεν έχουν καλυφθεί εγκαίρως.

Ήδη, σε μια εβδομάδα που στη Βρετανία τα σχολεία είναι κλειστά και υπάρχουν αργίες και εορτασμοί για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, έχει ανακοινωθεί η ακύρωση πολλών εκατοντάδων πτήσεων.

Οικογένειες περιγράφουν σκηνές πολύωρης ταλαιπωρίας, με παιδιά να κλαίνε εξουθενωμένα στα αεροδρόμια, ενώ οι εικόνες με ουρές εκατοντάδων μέτρων στα αεροδρόμια είναι πλέον καθημερινές, καθώς πολλές ακυρώσεις ανακοινώνονται την τελευταία στιγμή.

Οι Βρετανικές Αερογραμμές ακύρωσαν ακόμα 124 πτήσεις προς ευρωπαικούς προορισμούς την Τετάρτη, λέγοντας πάντως πως οι επιβάτες είχαν ενημερωθεί εγκαίρως. Η EasyJet ματαίωσε τουλάχιστον 31 πτήσεις από το Γκάτγουϊκ και η TUI έξι πτήσεις από το Μάντσεστερ.

Στο Μάντσεστερ μάλιστα, πιλότος αεροσκάφους που θα εκτελούσε πτήση της TUI προς την Τενερίφη το βράδυ της Δευτέρας υποχρεώθηκε να καλέσει την αστυνομία για να βοηθήσει τους εκατοντάδες επιβάτες να αποβιβαστούν αφού «εγκαταλείφθηκαν» από το προσωπικό του αεροδρομίου.

Η επιβίβαση στο αεροσκάφος είχε γίνει με καθυστέρηση τουλάχιστον μιάμισης ώρας και ο απεγκλωβισμός την επιβατών έγινε τρεις ώρες μετά από την επιβίβαση.

Η αντιπολίτευση και τα συνδικάτα, όπως και εκπρόσωποι της αεροπορικής βιομηχανίας, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν έλαβε επαρκή μέτρα για να αποσοβήσει το χάος λόγω της μεγάλης αύξησης της ζήτησης για ταξίδια μετά από την πανδημία.

Ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς αντιτείνει πως η κυβέρνηση έχει κάνει αυτό που της αναλογεί. «Παρά τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης, οι πάροχοι ταξιδιών πούλησαν σημαντικά περισσότερες πτήσεις και διακοπές σε σχέση με την ικανότητά τους να τις πραγματοποιήσουν», δήλωσε ο Υπουργός.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έλαβε τα μέτρα που της είχαν ζητηθεί από τις εταιρείες του τομέα και ότι δόθηκαν 8 δισεκατομμύρια λίρες από τα κρατικά ταμεία για τη στήριξη της βιομηχανίας ταξιδίων κατά την πανδημία.

Ο κ. Σαπς έχει ζητήσει επείγουσα συνάντηση με εκπροσώπους του τομέα για να συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων προς όφελος του επιβατικού κοινού.

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Ντόμινικ Ράαμπ σχολίασε ότι «έχει υπάρξει ξεκάθαρα έλλειψη προετοιμασίας για την αύξηση της ζήτησης από τους ταξιδιώτες», κατηγορώντας αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια για τις ελλείψεις σε προσωπικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ερωτηματικά Προέδρου ΕΔΥ για ενδεχόμενη παραβίαση της αρχής της ισότητας σε προαγωγές

Ερωτηματικά όσον αφορά ενδεχόμενα ζητήματα παραβίασης της αρχής της ισότητας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας Γεώργιος Παπαγεωργίου, μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής...

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη λεύκη

Η 25η Ιουνίου είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην ενημέρωση για τη λεύκη, στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, αλλά και...

Το ολοκαίνουργιο Volkswagen Tiguan είναι πλέον διαθέσιμο στην Κυπριακή αγορά

Το ολοκαίνουργιο Tiguan βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της Unicars και είναι έτοιμο να προσφέρει μία μοναδική οδηγική εμπειρία! Η τρίτη γενιά του SUV της...

Η απόκοσμη τρύπα από το εγκαταλελειμμένο ορυχείο διαμαντιών στη Σιβηρία

Η τρύπα του ορυχείου φαντάζει εξωπραγματική. Φθάνει τα 525 μέτρα σε βάθος, ενώ η διάμετρος του ανέρχεται σε 1200. Ο λόγος για το ορυχείο Mir (σ.σ. «ειρήνη»...

Ισπανία: Καπετάνιος έχασε τον έλεγχο του σκάφους και «καβάλησε» αμμόλοφο

Καπετάνιος έβγαλε σκάφος στην στεριά και έγινε viral! Το παράδοξο συμβάν σημειώθηκε στην Ισπανία στην περιοχή Φορμεντέρα. Τον γύρο των social media κάνουν πλάνα από σκάφος αναψυχής, το...

Κάγια Κάλας: Ποια είναι η διάδοχος του Μπορέλ – Persona non grata στη Ρωσία

Η Κάγια Κάλας η Εσθονή πρωθυπουργός που θα διαδεχθεί τον Ζοζέπ Μπορέλ στην θέση του Ύπατου Εκπροσώπου της Ε.Ε είναι ένα πρόσωπο που σίγουρα δεν είναι αδιάφορο. Οι επικριτές...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!