29.1 C
Nicosia
Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 | 19:43

Στο 40% οι πληρότητες το τριήμερο του κατακλυσμού στα ξενοδοχεία της Πάφου

Με εξαίρεση το τριήμερο του κατακλυσμού όπου οι πληρότητες στα ξενοδοχειακά καταλύματα της Πάφου αναμένονται να κυμανθούν γύρω στο 40% , όλος ο μήνας του Ιουνίου δεν θα υπερβεί το 15% στην καλύτερη περίπτωση , σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως μετά από την ανακοίνωση στο Ηνωμένο Βασίλειο να μην συμπεριλάβουν την Κύπρο στην πράσινη λίστα εκτός του ότι χάθηκε ολόκληρος ο Ιούνιος , οι ξενοδόχοι της επαρχίας Πάφου, όπως είπε, πήραν πάρα πολλές ακυρώσεις για τον Ιούλιο μήνα και μετά. Πρόσθεσε πως η εικόνα για τον Ιούλιο μήνα, σήμερα, δεν είναι διαφορετική από αυτή του τρέχοντος μηνός.

Επεσήμανε επίσης πως για τα ξενοδοχεία της επαρχίας Πάφου που η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η πιο μεγάλη αγορά , οι πληρότητες δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν αν δεν αλλάξει η κατάσταση της αγοράς αυτής. Ταυτόχρονα συνέχισε, τα ξενοδοχεία που αποφάσισαν να ανοίξουν τον Μάιο μήνα για να δουλέψουν τον Ιούνιο το έκαναν με γνώμονα του προγράμματος στήριξης των ξενοδοχοϋπαλλήλων από το Υπουργείο Εργασίας. Εάν αυτό συνεχίσει τα πλείστα ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοικτά μετά τον κατακλυσμό και ίσως τον Ιούλιο, ενώ εάν αυτό δεν συνεχίσει, εκτίμησε ο κ. Μιχαηλίδης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα ξενοδοχεία να μην μπορέσουν να αρχίσουν την λειτουργία τους με τόσο χαμηλές πληρότητες.

Ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου απήντησε πως εάν συγκρίνουμε από Ιη Ιανουαρίου μέχρι σήμερα 2020- 21 , το απερχόμενο έτος 2020 ήταν καλύτερο γιατί, όπως εξήγησε, κάποια ξενοδοχεία ήταν σε λειτουργία τους μήνες Γενάρη και Φλεβάρη και Μάρτιο μέχρι και το πρώτο διάταγμα για κλείσιμο τους. Άρα μέχρι σήμερα το έτος 2021 δεν είναι καλύτερο από το 2020 συνέχισε λέγοντας πως ακόμη είναι κάπως πρόωρο να γίνουν εκτιμήσεις για τους υπόλοιπους μήνες του 2021.

Όσον αφορά τις άλλες αγορές ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως η αγορά του Ισραήλ που αποτελεί για την επαρχία Πάφου μια αγορά που αναμένετο να αντλήσει ένα ικανοποιητικό ρεύμα, λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε η γείτονά χώρα , σταμάτησε η ροή και ακόμη δυστυχώς δεν έχει επανέλθει στους ρυθμούς που αναμέναμε.

Σε σχέση με την ρωσική αγορά είπε πως αυτή γενικά για την Πάφο δυστυχώς δεν είναι τόσο σημαντική αγορά και κατά συνέπεια η επισκεψιμότητα των Ρώσων είναι περιορισμένη. Ο κ.Μιχαηλίδης παρατήρησε πως με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει κάποια αγορά που μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά. Επεσήμανε ωστόσο πως συνεχίζονται οι προσπάθειες με όλες τις αγορές που υπάρχουν πτήσεις αλλά και αυτές είναι λιγοστές, κατέληξε.

Εξάλλου ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θέμης Φιλιππίδης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ χαρακτήρισε τον Ιούνιο μήνα πάρα πολύ δύσκολο αφού οι ξενοδόχοι της επαρχίας Πάφου ανέμεναν καλύτερες πληρότητες στα ξενοδοχεία τους .

Επιπρόσθετα ο κ. Φιλιππίδης εξέφρασε την επιφύλαξη του μήπως η περιορισμένη κίνηση συνεχιστεί και τον Αύγουστο μήνα αναφέροντας πως αυτή την στιγμή οι ξενοδόχοι της Πάφου περιορίζονται σε κάποιες μεμονωμένες αφίξεις που έρχονται από το εξωτερικό και στην ντόπια αγορά. Είπε ακόμη πως δεν έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα σε ότι αφορά την κεντρική Ευρώπη και άλλες χώρες, ενώ η Ουκρανία παρουσιάζει ένα μικρό ενδιαφέρον. Δυστυχώς παρατήρησε όλα είναι ρευστά και δεν μπορεί τίποτα να ειπωθεί μετά βεβαιότητας.

Ο κ. Φιλιππίδης ανέφερε πως με τα πιο πάνω δεδομένα και με τις εξελίξεις στην Αγγλία και αλλού, υπάρχουν μέλη του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου που κάνουν και δεύτερες σκέψεις είτε να κλείσουν αν άνοιξαν είτε να τα διατηρήσουν κλειστά. Δυστυχώς υπάρχει και αυτό το κλίμα στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Τίτλοι ιδιοκτησίας με «σημειώσεις»

Τεράστιο θέμα που αφήνει εκτεθειμένους πολλούς αγοραστές ακινήτων προκύπτει από την έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας από το Κτηματολόγιο με «σημειώσεις». Σύμφωνα, με όσα μας καταγγέλθηκαν,...

Φορολογική πολιτική και ανάπτυξη οικονομίας

Η στήλη έχει γράψει πολλές φορές για την ανάγκη μιας νέας φορολογικής μεταρρύθμισης. Επικαλούμενοι την πλήρη διαφοροποίηση των οικονομικών δεδομένων και την εξάντληση των...

Διασωληνωμένος με κορωνοϊό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης

Διασωληνωμένος σε ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» βρίσκεται ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και πρώην βουλευτής Βασίλης Λεβέντης, καθώς έχει νοσήσει με κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες,...

Η Γερμανία αποφασίζει: Ποιος θα διαδεχθεί τη Μέρκελ

Ποιος θα αναλάβει την εξουσία στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την μακροχρόνια καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ; Σε αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν...

Λήξη συναγερμού στο «Ελ. Βενιζέλος»- Προσγειώθηκε το αεροσκάφος

Με ασφάλεια προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το αεροσκάφος που νωρίτερα παρουσίασε βλάβη στα φρένα, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση. Στο αεροδρόμιο βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις...

FITCH: Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση στο ΒΒΒ- για Κύπρο

Ο οίκος αξιολόγησης Ftich επιβεβαίωσε την μακροχρόνια πιστοληπτική αξιολόγηση της Κύπρου στο ΒΒΒ- διατηρώντας σταθερή προοπτική.Σύμφωνα με τον Fitch, τα ατού της Κύπρου, όπως...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!