27.5 C
Nicosia
Σάββατο 8 Μαΐου 2021 | 16:08

Ξεκίνησαν 20 ξενοδοχεία στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Η ξενοδοχειακή βιομηχανία στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, προσπαθεί να βάλει μπρος και ήδη 20 περίπου ξενοδοχεία λειτουργούν, ενώ αρκετοί ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων επέδειξαν ενδιαφέρον να ανοίξουν, ώστε να είναι έτοιμοι για να φιλοξενήσουν τουρίστες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δώρος Τάκκας, Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου.

«Η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου άρχισε από τις 4 Απριλίου να δέχεται περιορισμένο αριθμό Ρώσων τουριστών και η μόνη ξενοδοχειακή δραστηριότητα που υπάρχει είναι από αυτούς τους Ρώσους, οι οποίοι φτάνουν με πτήσεις αφού πρώτα εξασφαλίσουν ειδική άδεια». «Η ειδική αυτή άδεια σήμερα υπάρχει και αύριο μπορεί να μην υπάρχει», ανέφερε ο κ. Τάκκας.

Ταυτόχρονα εξέφρασε την ελπίδα «να βελτιωθεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Κύπρο και να προχωρήσει το πρόγραμμα των εμβολιασμών, ούτως ώστε να μπορούν να απελευθερωθούν τα charter flights. Είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού το γεγονός ότι ορισμένοι τουρίστες τολμούν και έρχονται στην Κύπρο εν μέσω lockdown και ταλαιπωρούνται με διάφορους περιορισμούς, αφού δεν μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους όπως θα έπρεπε».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τάκκας είπε ότι «τις τελευταίες μέρες έχουν ανοίξει και άλλα ξενοδοχεία στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και συνολικά λειτουργούν περίπου 20. Την ίδια στιγμή ορισμένοι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων έχουν αναφέρει πως θα λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα, υπό την αίρεση φυσικά, ότι θα βελτιωθούν τα πράγματα με την πανδημία του κορωνοϊού».

Ταυτόχρονα εξέφρασε την εκτίμηση πως «οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα αρχίσουν πριν το τέλος Ιουλίου. Από την άλλη πλευρά οι τουρίστες από τις Σκανδιναβικές χώρες έχουν αναβάλει μέχρι σήμερα 4 -5 φορές την ημερομηνία  έναρξης των διακοπών τους, ενώ η Κεντρική Ευρώπη κατέταξε την Κύπρο στην κόκκινη κατηγορία, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποτελούμε ελκυστικό προορισμό και την ίδια ώρα υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με την συνδεσιμότητα της Κύπρου με το εξωτερικό».

Αναμένουμε, συνέχισε «το καλύτερο, δηλαδή βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης και αύξηση του εμβολιαστικού προγράμματος. Από τη στιγμή που η Κύπρος δεν θα καταφέρει να καταταγεί στην πράσινη κατηγορία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλες χώρες από τις οποίες προσελκύουμε τουρίστες, δεν θα πρέπει να έχουμε απαιτήσεις και αξιώσεις» είπε και χαρακτήρισε «εξαίρεση του κανόνα το γεγονός ότι υπάρχουν αυτοί οι λίγοι τουρίστες από τη Ρωσία, αφού η Τουρκία είναι κλειστή, η Αίγυπτος δεν έχει ανοίξει ακόμα και είμαστε κατά κάποιον τρόπο, η μοναδική τους επιλογή».

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα των εμβολιασμών, ο κ. Τάκκας είπε πως «ελπίδα όλων είναι να προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα το οποίο πρέπει να λειτουργεί επτά ημέρες την εβδομάδα ούτως ώστε να καταφέρουν να βάλουν το εμβόλιο όσο το δυνατό περισσότερο συμπατριώτες μας. Ένα από τα πάγια αιτήματα του ΠΑΥΞΕ είναι ότι τάχιστα πρέπει να γίνουν οι εμβολιασμοί των ατόμων που εργάζονται ή απασχολούνται στην τουριστική βιομηχανία ανεξαρτήτως ηλικίας, από τους οδηγούς λεωφορείων και ταξί, τους σερβιτόρους στα εστιατόρια, τους υπαλλήλους των ξενοδοχείων και γενικά όλους όσοι έρχονται σε επαφή με τουρίστες».

Σημείωσε ωστόσο πως «ο τουρισμός είναι η μόνη δραστηριότητα που είναι ασφαλής στην Κύπρο, αφού όσοι φτάνουν στο νησί μας είναι είτε εμβολιασμένοι είτε έχουν αρνητικό PCR και θεωρούμε πως αυτό το διάστημα δεν διατρέχουμε κίνδυνο. Όμως θα ήταν καλό να προχωρήσουμε με τον εμβολιασμό του πληθυσμού, όπως γίνεται σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, όπως την Ελλάδα και σε κράτη που θεωρούνται ανταγωνιστές μας».

Αναφορικά με τους αρνητές του κορωνοϊού και όσους εναντιώνονται στον εμβολιασμό, ο Δώρος Τάκκας είπε πως «οι αρμόδιοι πρέπει άμεσα να διοργανώσουν εκστρατεία με προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας, οι οποίοι να καταφέρουν να πείσουν τον κόσμο για την χρησιμότητα και ορθότητα των εμβολιασμών. Ακόμα η κυβέρνηση πρέπει να δώσει προνόμια στους εμβολιαζόμενους, όπως πχ. να κυκλοφορούν  χωρίς αποστολή γραπτού μηνύματος και χωρίς τη διενέργεια rapid test, και όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο ενώ όσοι δεν επιθυμούν, να υπόκεινται στους υφιστάμενους περιορισμούς».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Νέα πρόκληση Τατάρ: Το ψευδοκράτος αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού έθνους

Η "τδβκ" είναι "ένα αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού έθνους", δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος, ενώ είπε πως όσο εξελίσσεται η...

Εβδομαδιαία μικρά κέρδη παρουσίασε το ΧΑΚ

Κέρδη της τάξης του 0,44% παρουσίασε στην πρώτη εβδομάδα Μαΐου το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την Παρασκευή στις 64,31 μονάδες, σημειώνοντας...

Αναστασιάδης: Παρά την πανδημία καταφέραμε και συγκρατήσαμε την ανεργία κάτω του 8%

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συμμετείχε, σήμερα, σε συζήτηση με θέμα την Εργασία και την Απασχόληση, που διοργανώνει η Πορτογαλική Προεδρία της...

Επιστροφή σε πλεονάσματα από το 2023 εκτιμά το Υπουργείο Οικονομικών

Οριακή επιστροφή σε δημοσιονομικό πλεόνασμα από το 2023 και πιο ουσιαστική μέχρι το τέλος του 2024, αναμένει το υπουργείο Οικονομικών με βάση το Πρόγραμμα...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!