19 C
Nicosia
Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 | 21:57

Δημ. Αγίας Νάπας: Συγκρατημένη αισιοδοξία για λειτουργία τουριστικής βιομηχανίας μέχρι μέσα Νοεμβρίου

Συγκρατημένη αισιοδοξία για λειτουργία της τουριστικής βιομηχανίας μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου, εξέφρασε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρήστος Ζαννέττου.

Πρόσθεσε ότι «η φετινή τουριστική χρονιά πήγε σχετικά καλά μέχρι σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη την πανδημία του κορωνοϊού. Οι προβλέψεις που υπήρχαν για το καλοκαίρι ήταν κάτω από τα αποτελέσματα που έχουμε, αφού εξακολουθεί να υπάρχει ένα καλό ποσοστό πληρότητας στα ξενοδοχεία της περιοχής, που ανήλθε γύρω στο 55 – 60%» είπε και σημείωσε πως «η πληρότητα στηρίζεται περισσότερο τα Σαββατοκύριακα από το σχέδιο του Υφυπουργείου Τουρισμού».

Πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν, η καλή τουριστική περίοδος θα συνεχιστεί μέχρι και τις 15- 20 Οκτωβρίου, γεγονός πολύ ενθαρρυντικό για τον τομέα του τουρισμού, αφού βοήθησε τους επιχειρηματίες να δουλέψουν, να μην χαθούν θέσεις εργασίας ενώ παρατηρήθηκε αυξητική τάση τουριστών που ταξιδεύουν μόνοι τους, μέσω των χαμηλού κόστους αεροπορικών εταιρειών. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους επισκέπτες να ανεξαρτητοποιηθούν από το πακέτο του all inclusive και να απολαύσει τις υπηρεσίες που προσφέρονται γενικότερα, δηλαδή εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ, χωρίς να μένουν «εγκλωβισμένοι» στα ξενοδοχεία».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ζαννέττου είπε πως «η εσωτερική περιφέρεια της Αγίας Νάπας η οποία βασίζεται κατά 90% στην αγγλική αγορά και στη νεολαία της, οι επιχειρήσεις βρέθηκαν σε πάρα πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, αφού δεν εργάστηκαν καθόλου. Υπάρχουν καταστήματα και άλλες επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αφού η νυχτερινή ζωή και διασκέδαση τα τελευταία χρόνια ήταν εντελώς διαφορετική».

Ο Δήμαρχος ανέφερε ακόμα ότι «ενώ στην έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου τα μηνύματα στον τομέα του τουρισμού διαφαίνονταν απελπιστικά, οι θετικές εξελίξεις που έχουμε μέχρι σήμερα, δημιουργούν αισιοδοξία πως το 2021 θα κλείσει με μια μεγάλη προοπτική, ώστε το 2022 να αποτελέσει αρκετά καλή τουριστική σαιζόν, εκτός εάν η πανδημία ανατρέψει τα πάντα».

Ερωτηθείς για το θέμα του εμβολιασμού, ο Χρίστος Ζαννέττου απάντησε πως «διαφαίνεται ότι το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού που υπάρχει στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου αλλά και τα δύο σημεία ελεύθερης πρόσβασης (walk-in) που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, έφεραν πολύ καλά αποτελέσματα, αφού δεν παρατηρήθηκαν σχεδόν καθόλου, περιπτώσεις θετικών κρουσμάτων που να χρειαστεί να νοσηλευτούν σε Νοσοκομείο. Ο κάθε επιχειρηματίας έλαβε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για εμβολιασμό του προσωπικού του, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών του».

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε «πάρα πολύ καλό» τον έλεγχο που υπήρχε στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου κατά την άφιξη των επισκεπτών, αφού όπως εξήγησε «ο κόσμος που έφτανε για τις διακοπές του, ήταν προετοιμασμένος και δεν ήθελε να ριψοκινδυνεύει να τεθεί σε καραντίνα, σε περίπτωση που δεν ήταν εμβολιασμένος ή δεν είχε τα κατάλληλα εν ισχύ πιστοποιητικά rapid test ή PCR. Επίσης διαφάνηκε ότι οι τουρίστες είχαν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του Υπουργείου Υγείας και δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα κατά την άφιξη τους στα αεροδρόμια».

Σύμφωνα με τον Χρήστο Ζαννέττου «στον Δήμο Αγίας Νάπας που παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη ροή τουριστών, τα αποτελέσματα ή οι συνέπειες από έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού ήταν μηδαμινά, γεγονός που χαροποιεί τόσο το Δήμο όσο και όλους τους επιχειρηματίες. Συγχαίρουμε όλους τους επιχειρηματίες που τηρούσαν όλα τα πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας».

Ερωτηθείς για την επέκταση της καλοκαιρινής περιόδου στην Αγία Νάπα, ο Δήμαρχος απάντησε πως «από την ενημέρωση που έχουμε, φαίνεται πως ορισμένοι τουριστικοί πράκτορες θα συνεχίσουν να εκτελούν πτήσεις και να φέρνουν επισκέπτες στην Κύπρο τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου. Είναι γνωστό ότι μετά τις 20 Οκτωβρίου η τουριστική κίνηση μειώνεται» είπε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα υπάρχει κάποια τουριστική κίνηση μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου, έχοντας υπόψη φυσικά τις εξελίξεις στο θέμα των μεταλλάξεων του κορωνοϊού όσο εισερχόμαστε στη χειμερινή περίοδο».

Ανέφερε ακόμα ότι «είμαστε συγκρατημένοι αισιόδοξοι, ευελπιστώντας ότι θα η τουριστική βιομηχανία θα καταφέρει να λειτουργήσει μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου. Στόχος και σκοπός του Δήμου Αγίας Νάπας είναι μέσα από τις αρμοδιότητες του να κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να στηριχθεί ο τουρισμός κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η οικονομική κρίση στην Τουρκία και οι Τ/κ

Η τουρκική οικονομία πλέει τα λοίσθια και μαζί της συμπαρασύρει και το κατασκεύασμα της στα κατεχόμενα. Ήδη, την περασμένη Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι η λίρα, η...

Οι τριμερείς, οι τουρκικές απειλές και το πολιτικό πόκερ

Με ευκαιρία τη νέα τριμερή σύνοδο κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου που έγινε στην Αθήνα και των ανοικτών απειλών της Τουρκίας κατά της πρόθεσης της Λευκωσίας να...

Περιορισμένες οι ποσότητες καυσίμων στα κατεχόμενα και σήμερα

Συνεχίζεται η υπό περιορισμό διοχέτευση καυσίμων στην αγορά στα κατεχόμενα, αλλά σήμερα πωλείται και βενζίνη 95 οκτανίων που τις προηγούμενες δύο ημέρες δεν υπήρχε. Ο...

Ελλάδα και Κύπρος διαχειρίστηκαν αποτελεσματικά την υγειονομική κρίση, δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ

Ελλάδα και Κύπρος έχουν διαχειριστεί αποτελεσματικά μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Χρήστος Σταϊκούρας. Ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος μιλούσε κατά...

Διπλάσιος ο κίνδυνος θανάτου για τους διαβητικούς με νυχτερινή υπέρταση

Οι ενήλικες με διαβήτη τύπου 1 ή 2, των οποίων η αρτηριακή πίεση αυξάνεται τη νύχτα, έχουν υπερδιπλάσιο κίνδυνο θανάτου, σε σχέση με τους...

Ανεμβολίαστοι δύο στους τρεις νέους που νοσηλεύθηκαν στην Αγγλία λόγω COVID

Το 66% των 300 κατοίκων της Αγγλίας ηλικίας από 18 έως 29 ετών που χρειάστηκε να νοσηλευθούν στην Αγγλία λόγω κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!