15.9 C
Nicosia
Σάββατο 20 Απρίλιος 2024 | 2:16

Βρετανία: Καταργείται η υποχρέωση τεστ για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες

Η Βρετανία θα σταματήσει να απαιτεί από τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες να κάνουν τεστ Covid-19 μετά την άφιξή τους στην Αγγλία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Οι νέοι κανόνες έρχονται μετά από μια πρόσφατη άρση των απαιτήσεων για τεστ πριν από την πτήση και αποτελούν μέρος μιας γενικής χαλάρωσης των περιορισμών για τον Covid-19 καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο αρχίζει να αντιμετωπίζει τον ιό ως ενδημικό.

«Για να δείξετε ότι αυτή η χώρα είναι ανοιχτή για επιχειρήσεις, ανοιχτή για ταξιδιώτες, θα δείτε αλλαγές», είπε ο Τζόνσον σε συνέντευξη τύπου. «Οι άνθρωποι που φτάνουν δεν χρειάζεται πλέον να κάνουν τεστ» εάν έχουν διπλοεμβολιαστεί, είπε.

Η αλλαγή θα μειώσει το κόστος του ταξιδιού και θα δώσει στους καταναλωτές μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι τα σχέδιά τους δεν θα ανατραπούν την τελευταία στιγμή από μια ακόμη αλλαγή κανόνα ή ένα θετικό τεστ. Οι αεροπορικές εταιρείες, που προσπάθησαν να άρουν όλες τις απαιτήσεις δοκιμών – είναι βέβαιο ότι θα ωφεληθούν, όπως και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια.

Οι μεταφορείς χαιρέτισαν την απόφαση της κυβέρνησης, η οποία έρχεται ενόψει των ημιχρόνιων σχολικών διακοπών τον επόμενο μήνα, ακολουθούμενες από τις ανοιξιάτικες διακοπές και την πολυάσχολη καλοκαιρινή περίοδο.

«Πιστεύουμε ότι τα τεστ για ταξίδια θα πρέπει πλέον να αποτελούν παρελθόν», δήλωσε ο Γιόχαν Λούντργκρεν, διευθύνων σύμβουλος της εκπτωτικής εταιρείας EasyJet. «Τώρα κοιτάμε μπροστά σε αυτό που πιστεύουμε ότι θα είναι ένα δυνατό καλοκαίρι».

Ο υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκραντ Σαπς, αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα πολιτική σε μια δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων τη Δευτέρα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χαλαρώσει τους περιορισμούς του «Σχεδίου Β» για την Covid που εφαρμόστηκαν σε ολόκληρη την Αγγλία τον Δεκέμβριο, όταν η παραλλαγή όμικρον εξαπλώθηκε γρήγορα στον πληθυσμό.

Οι άνθρωποι δεν καλούνται πλέον να εργάζονται από το σπίτι και οι κανόνες που υποχρεώνουν τους ανθρώπους να φορούν μάσκες στα καταστήματα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα καταργηθούν από τις 27 Ιανουαρίου. Τα υποχρεωτικά δελτία Covid για τις επιχειρήσεις θα λήξουν επίσης αυτήν την εβδομάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ζημιές την Παρασκευή στο ΧΑΚ που εβδομαδιαία έχασε 0.94%

Ζημιές κατέγραψε στη σημερινή τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καταγράφοντας και σε εβδομαδιαία βάση απώλειες σε ποσοστό 0,94% ή 1,37...

Άνοιξε τις πύλες της η Travel Expo Cyprus με 45 εκθέτες- Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό

Την αισιοδοξία του ότι παρά τις γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή οι επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις φέτος θα ανέλθουν στα αντίστοιχα επίπεδα με την περσινή...

Η απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων το1961

Αποτυχημένη εισβολή, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 1961 στον Κόλπο των Χοίρων (Bahia de los Cochinos), στις νοτιοδυτικές ακτές της Κούβας, από περίπου 1.500 εξόριστους κουβανούς...

Σουηδία: Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες – Η αστυνομία πυροβόλησε έναν άνδρα για το περιστατικό

Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στην πόλη Βεστερός της Σουηδίας, με την αστυνομία να ανοίγει πυρ σε βάρος ενός άνδρα που σχετίζεται με το περιστατικό. Στο...

Νάπολη: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι – 30 ελαφρά τραυματίες, σε σοβαρότερη κατάσταση μία γυναίκα

Σε προβλήτα στο λιμάνι της Νάπολης, στην Ιταλία, προσέκρουσε φέρι μποτ προερχόμενο από νησί του Κάπρι, σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι. Βάσει των έως τώρα πληροφοριών, περίπου 30...

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Το μήνυμα της Ρωσίας ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συνομιλίες με την Ουκρανία αλλά όχι με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς δεν θα οδηγούσαν πουθενά, δήλωσε ο Ρώσος...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!