16.3 C
Nicosia
Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 | 2:11

Αρχίζει πιο μαζικά η έξοδος των Βρετανών τουριστών προς το εξωτερικό

Σημαντική αύξηση στον αριθμό των πτήσεων προς τους δημοφιλείς προορισμούς του εξωτερικού καταγράφεται από αυτό το Σαββατοκύριακο στη Βρετανία, καθώς σήμερα είναι η τελευταία ημέρα της σχολικής χρονιάς.

Αεροπορικές εταιρείες και tour operator αναφέρουν ακόμα και διπλασιασμό προγραμματισμένων ταξιδιών σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Αναμένεται πως 400.000 Βρετανοί θα αρχίσουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό το επόμενο διήμερο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό για αυτή την εβδομάδα σε 1,5 εκατομμύρια, τον υψηλότερο μέχρι στιγμής για τη φετινή χρονιά.

Παρόλα αυτά, πρόκειται για εκτίμηση κατά 40% χαμηλότερη σε σύγκριση με την αντίστοιχη εβδομάδα του 2019, προ πανδημίας.

Μία στις επτά κρατήσεις είναι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, με τους ταξιδιώτες να θέλουν να εκμεταλλευτούν το παράθυρο των δύο εβδομάδων έως την επόμενη αναθεώρηση των κατηγοριών στις οποίες υπάγει η βρετανική Κυβέρνηση τους δημοφιλείς προορισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα όσοι πλήρως εμβολιασμένοι και ανήλικοι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου επιστρέφουν από χώρες της πορτοκαλί λίστας, όπως η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία, εξαιρούνται από την υποχρέωση δεκαήμερης κατ’ οίκον απομόνωσης.

Εξαίρεση από τις «πορτοκαλί» χώρες αποτελεί η Γαλλία, καθώς αποφασίστηκε ότι η υποχρέωση απομόνωσης για αφίξεις από εκεί θα διατηρηθεί λόγω της διασποράς της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής Βήτα. Πάντως ταξιδιωτικοί αναλυτές και δημοσιεύματα στη Βρετανία επισημαίνουν ότι η απόφαση για τη Γαλλία δεν δικαιολογείται από τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς π.χ. η αναλογία των κρουσμάτων κορωνοϊού που οφείλονται στην παραλλαγή Βήτα είναι μεγαλύτερη στην Ισπανία και στην Ελλάδα.

Την αύξηση των κρατήσεων αυτή την περίοδο ευνοεί και η διατήρηση των τιμών για πακέτα διακοπών σε σχετικά χαμηλές τιμές, καθώς η αβεβαιότητα για το τι θα ισχύει το υπόλοιπο καλοκαίρι δεν έχει εκτοξεύσει τη ζήτηση στα επίπεδα που ήλπιζαν οι ταξιδιωτικές εταιρείες.

Σύμφωνα με την εταιρεία ταξιδιωτικών δεδομένων Cirium, από τις 2.100 διεθνείς πτήσεις που είναι προγραμματισμένες να γίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο από βρετανικά αεροδρόμια, οι 352 είναι για την Ελλάδα.

Η TUI ανακοίνωσε ότι για το επόμενο διήμερο έχει διπλασιάσει τον αριθμό των πτήσεών της από τη Βρετανία σε 85, ενώ η Jet2 έχει προγραμματίσει 170 αναχωρήσεις, σε σύγκριση με 70 πτήσεις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Περιορισμένες οι ποσότητες καυσίμων στα κατεχόμενα και σήμερα

Συνεχίζεται η υπό περιορισμό διοχέτευση καυσίμων στην αγορά στα κατεχόμενα, αλλά σήμερα πωλείται και βενζίνη 95 οκτανίων που τις προηγούμενες δύο ημέρες δεν υπήρχε. Ο...

Ελλάδα και Κύπρος διαχειρίστηκαν αποτελεσματικά την υγειονομική κρίση, δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ

Ελλάδα και Κύπρος έχουν διαχειριστεί αποτελεσματικά μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Χρήστος Σταϊκούρας. Ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος μιλούσε κατά...

Διπλάσιος ο κίνδυνος θανάτου για τους διαβητικούς με νυχτερινή υπέρταση

Οι ενήλικες με διαβήτη τύπου 1 ή 2, των οποίων η αρτηριακή πίεση αυξάνεται τη νύχτα, έχουν υπερδιπλάσιο κίνδυνο θανάτου, σε σχέση με τους...

Ανεμβολίαστοι δύο στους τρεις νέους που νοσηλεύθηκαν στην Αγγλία λόγω COVID

Το 66% των 300 κατοίκων της Αγγλίας ηλικίας από 18 έως 29 ετών που χρειάστηκε να νοσηλευθούν στην Αγγλία λόγω κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες...

Τη στήριξη της Τράπεζας Κύπρου στην «Αροδαφνούσα» εξέφρασε ο Πρόεδρος ΔΣ Τράπεζας Κύπρου

Το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου θα συνεχίσει να στηρίζει τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο και την Αροδαφνούσα με οικονομική και άλλη υποστήριξη, όπως πράττει τα τελευταία...

Mainstream προβλέψεις ανόδου του bitcoin στα 100.000 δολάρια

Για τους «γκουρού» της παγκόσμιας αγοράς το ερώτημα για το bitcoin δεν είναι πια εάν θα γράψει απλώς το επόμενο ρεκόρ - το ερώτημα...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!