Μία μέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου οικονομικού τριμήνου της Metα, της μητρικής εταιρείας του Facebook, του Instagram, του WhatsApp και του Messenger, ο συνιδρυτής και αφεντικό της εταιρείας Μαρκ Ζάκερμπεργκ έκανε γνωστή την απόφαση του να εισέλθει και η Metα στην κούρσα της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης στην οποία προπορεύονται προς το παρόν κολοσσοί της βιομηχανίας της τεχνολογίας όπως η Microsoft (που έχει επενδύσει στο ChatGPT) και η Google. Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη είναι ένας τομέας της τεχνητής νοημοσύνης που αφορά ανάπτυξη αλγόριθμων με ικανότητα να παράγουν διαφόρων ειδών περιεχόμενο όπως κείμενο και εικόνες αλλά ακόμη και κώδικα λογισμικού κατόπιν εντολής ενός χρήστη.
Η θετική εικόνα των οικονομικών δεδομένων της Metα (με εξαίρεση τον τομέα του metaverse) και η ανάκαμψη της τιμής της μετοχής της εταιρείας επέτρεψε στον Ζάκερμπεργκ να βγει από την ζώνη άμυνας στην οποία βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό εξαιτίας αρχικά του σκανδάλου διαρροής προσωπικών δεκάδων εκατ. χρηστών των social media της Metα και στη συνέχεια της κατάρρευσης της τιμής της μετοχής και των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας με αποτέλεσμα να γίνουν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Microsoft: Ποια φράση αναφέρθηκε 50 φορές στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της
Ο Ζάκερμπεργκ έσπευσε να προλάβει σχόλια που μπορεί να γίνονταν για το τάιμινγκ της ανακοίνωσης εισόδου της Metα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης σε σχέση με τις μεγάλες ζημιές ύψους περίπου δέκα δισ. δολαρίων που παρουσιάζει το τελευταίο εξάμηνο το τμήμα ανάπτυξης τεχνολογιών για το metaverse της εταιρείας. Όπως ανέφερε η επένδυση της Metα στο metaverse θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι ένα παράλληλο πρότζεκτ.