8.9 C
Nicosia
Σάββατο 24 Φεβρουάριος 2024 | 4:01

Η Google θα αρχίσει να σβήνει παλιούς λογαριασμούς αυτή την εβδομάδα – Πώς θα σώσετε τον δικό σας

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τους παλιούς σας λογαριασμούς Google, θα πρέπει να δράσετε άμεσα. Από αυτήν την εβδομάδα και συγκεκριμένα από την 1η Δεκεμβρίου, η Google θα αρχίσει να διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς και όλο το περιεχόμενό τους, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων Gmail, των φωτογραφιών, των συναντήσεων στο Ημερολόγιο, των εγγραφών επαφών, των βίντεο YouTube και των εγγράφων του Drive.

Ο ανενεργός λογαριασμός σας Google μπορεί να είναι ένα κουτί Gmail που έχετε δημιουργήσει για ένα ενημερωτικό δελτίο στο οποίο εγγράφεστε ή ένα διαδικτυακό φόρουμ που διαβάζετε ή ένας ιστότοπος αγορών από τον οποίο αγοράζετε — κάπου όπου δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την κύρια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για να παραμείνετε ανώνυμοι ή να αποφύγετε ανεπιθύμητα μηνύματα μηνύματα.

Γιατί η Google διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς

Εάν ένας λογαριασμός δεν έχει χρησιμοποιηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα, είναι πιο πιθανό να παραβιαστεί: «Αυτό συμβαίνει επειδή οι ξεχασμένοι ή μη επιτηρούμενοι λογαριασμοί βασίζονται συχνά σε παλιούς ή επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης που μπορεί να έχουν παραβιαστεί», σύμφωνα με τη Google.

Για να μειώσει αυτόν τον κίνδυνο, είπε η Google, από τον Δεκέμβριο, εάν ένας λογαριασμός δεν έχει χρησιμοποιηθεί ή δεν έχει συνδεθεί για τουλάχιστον δύο χρόνια, μπορεί να χάσει περιεχόμενό του. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν έχετε συνδεθεί σε λογαριασμό από το 2021, η Google μπορεί να τον ξεφορτωθεί.

Εάν ανησυχείτε μήπως κάποιος αρπάξει τον παλιό, διαγραμμένο λογαριασμό σας, η Google είπε ότι εάν διαγράψει έναν ανενεργό λογαριασμό, η διεύθυνση Gmail για τον διαγραμμένο λογαριασμό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά κατά τη δημιουργία ενός νέου λογαριασμού Google.

Πώς να διατηρήσετε τους λογαριασμούς σας Google

Δεν είναι δύσκολο να διατηρήσετε τους παλαιότερους λογαριασμούς σας Google. Πρέπει να συνδέεστε τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο χρόνια, οπότε αν δεν θυμάστε αν το έχετε κάνει, τώρα είναι η ώρα.

Η ανάγνωση ή η αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η χρήση του Google Drive, η παρακολούθηση ενός βίντεο YouTube, η λήψη μιας εφαρμογής στο Google Play Store, η χρήση της αναζήτησης Google ή η χρήση του Google για σύνδεση σε μια εφαρμογή ή υπηρεσία τρίτου μέρους, όλα μετρούν ως δραστηριότητα που θα διατηρήσει ενεργό τον λογαριασμό. Και αν έχετε ρυθμίσει μια συνδρομή μέσω του Λογαριασμού σας Google, στο Google One, μια δημοσίευση ειδήσεων ή σε μια εφαρμογή, θεωρείται επίσης δραστηριότητα.

Η τελευταία προειδοποίηση

Η Google θα στείλει μηνύματα υπενθύμισης τόσο στο κύριο όσο και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ανάκτησης τουλάχιστον οκτώ μήνες πριν προβεί σε κάποια ενέργεια, ειδοποιώντας σας σχετικά με την πιθανή διαγραφή.

Τι γίνεται αν ξεχάσετε το όνομα χρήστη ή τον κωδικό πρόσβασης του Λογαριασμού σας Google;
Εάν γνωρίζετε ότι έχετε έναν παλιό Λογαριασμό Google, αλλά δεν μπορείτε να θυμηθείτε τα στοιχεία του, ενδέχεται να μπορείτε να τον ανακτήσετε, ανάλογα με το τι δεν μπορείτε να θυμηθείτε.

Εάν ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας, για παράδειγμα, θα χρειαστεί να απαντήσετε σε ερωτήσεις για να επιβεβαιώσετε ότι είναι ο λογαριασμός σας.

Εάν ξεχάσατε τη διεύθυνση email σας, ενδέχεται να μπορείτε να την ανακτήσετε με έναν αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνση email ανάκτησης για τον λογαριασμό, που είχατε δηλώσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατήλθαν φοιτητές και ακαδημαϊκοί του ΤΕΠΑΚ

Σε συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας, στο προαύλιο του Κτιρίου της Πρυτανείας, κατήλθαν σήμερα Παρασκευή, φοιτητές του ΤΕΠΑΚ και η Συντεχνία Ακαδημαϊκών (ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ), με αίτημα να...

Πτήση Δένδια πάνω από το Αιγαίο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας πραγματοποήσε πτήση πάνω από το Αιγαίο, με σχηματισμό F-16 Viper της 340 Μοίρας της 115 ΠΜ.

Στουρνάρας: Τον Ιούνιο η πρώτη μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τον Ιούνιο «βλέπει» την πρώτη μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας. Μιλώντας στο Bloomberg,...

Μικρή υποχώρηση στο ΧΑΚ – Στις 141,61 μονάδες ο γενικός δείκτης

Μικρές πιέσεις δέχθηκε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο, περιορίζοντας τα εβδομαδιαία κέρδη του στο μόλις 0,25%. Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε στη τελευταία συνεδρία της εβδομάδας πτώση...

Γαλλία: Αγρότες με τρακτέρ καταφθάνουν στο Παρίσι

Στους δρόμους του Παρισιού καταφθάνουν στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους αγρότες με τρακτέρ, μία ημέρα πριν από την έναρξη της Αγροτικής Έκθεσης (Salon de...

Στο κόκκινο η Bundesbank: Zημιές πολλών δισ. ευρώ για τη γερμανική κεντρική τράπεζα

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, που μετράει 57 χρόνια, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας είχε αρνητικό καθαρό αποτέλεσμα, συσσωρεύοντας ζημιές 13,9 δισ. ευρώ. Παρόλα αυτά...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!