25.5 C
Nicosia
Κυριακή 8 Σεπτέμβριος 2024 | 3:59

Έναρξη τρίτου κύκλου υποβολής υποψηφιοτήτων για το πρόγραμμα “Technology FAST 50”

Το πρόγραμμα “Technology FAST 50” είναι ένας έγκριτος διαγωνισμός για ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες τεχνολογίας στη Μέση Ανατολή και Κύπρο, και παρέχει μια αξιόπιστη πλατφόρμα για την ανάδειξη της ηγετικής τους θέσης στον κλάδο. Σε εκδήλωση αναγνώρισης και βράβευσης των εταιρειών που έλαβαν μέρος στον 2ο κύκλο του προγράμματος, η Deloitte ανακοίνωσε και την έναρξη για την υποβολή αιτήσεων για τον 3ο κύκλο.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη εταιρειών της περιοχής με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη με βάση την ποσοστιαία αύξηση εσόδων σε διάστημα τεσσάρων ετών από όλους τους σχετικούς κλάδους δραστηριότητας. Πέρα από την γενική κατάταξη FAST 50, οι εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αναγνωρίζονται και στις πιο κάτω κατηγορίες:

  • “Rising St.ar” – νεοφυείς εταιρείες με μεγάλη ανάπτυξη, οι οποίες όμως δραστηριοποιούνται για λιγότερο από τρία χρόνια.
  • “Impact” – εταιρείες που συνεισφέρουν στους τομείς του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της διακυβέρνησης (ESG) μέσα από τις κύριες δραστηριότητές τους.
  • “Companies to Watch” – εταιρείες που καινοτομούν και πρωτοστατούν στον τομέα τους, αλλά δεν πληρούν ακόμη τα κριτήρια του προγράμματος.
  • “Women in Leadership” – νέα κατηγορία η οποία αναγνωρίζει τη σημαντικότητα των γυναικών στον κλάδο της τεχνολογίας.

Είστε αναπτυσσόμενος οργανισμός τεχνολογίας με έδρα την Κύπρο ή τη Μέση Ανατολή; Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www2.deloitte.com/DMEFast50 και υποβάλετε την αίτησή σας μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2023.

Celebrating real stories of growth

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του επιταχυντή νεοφυών επιχειρήσεων ARIS (A Really Inspiring Space) στη Λεμεσό, βραβεύθηκαν εταιρείες που έλαβαν μέρος στον 2ο κύκλο του προγράμματος, στην παρουσία δημόσιων αξιωματούχων, στελεχών της Deloitte, επενδυτών και άλλων ενδιαφερόμενων μερών του οικοσυστήματος.

Στη εκδήλωση απευθύνθηκαν στο κοινό οι Δρ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Χαραλαμπίδης, Συνέταιρος στην Deloitte και Επικεφαλής του προγράμματος FAST 50, και Ελίζα Λουκαΐδου, Επιχειρησιακή Διευθύντρια στο Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Deloitte και του ARIS.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης: «Στην Deloitte πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη του τεχνολογικού οικοσυστήματος της περιοχής μπορεί να διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στις μελλοντικές οικονομίες της περιοχής. Σαν πρωτοπόρος εταιρεία παροχής υπηρεσιών, αναπτύσσουμε καινοτόμες πρωτοβουλίες και δράσεις. Μια από αυτές ήταν και η αναγνώριση των εταιρειών FAST 50 που άρχισε πριν τρία χρόνια στην περιοχή μας και μεγαλώνει συνεχώς. Η συμμετοχή αλλά και η αναγνώριση των εταιρειών αυτών ως γρήγορα αναπτυσσόμενες είναι ένα σημαντικό εφόδιο στην αξιολόγησή τους από μελλοντικούς επενδυτές, βοηθώντας έτσι την ανάπτυξη τους αλλά και του όλου οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας».

Σημαντικό για την ανάδειξη της οικονομικής ανάπτυξης της Κύπρου στον τομέα της τεχνολογίας, είναι η αναγνώριση της Capital.com, που έχει έδρα την Κύπρο. Η Capital.com κατατάχθηκε στην πρώτη θέση ανάμεσα σε αριθμό εταιρειών που αιτήθηκαν στον 2ο κύκλο, με 2,210% αύξηση στα έσοδά της τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Άλλες εταιρείες με έδρα την Κύπρο που βραβεύθηκαν ήταν:

  • Κατηγορία “FAST 50”: Playkot, Softline Computer Systems Ltd, iSPIRAL, CLOUDLAYER8 LTD, AdTech Holding, ADDITESS, NETInfo, SignalGenerix, Municorn, payabl., Solar Staff.
  • Κατηγορία “Rising Star”: The Mighty Kitchen, Simlead Ltd, eShipfinance.com, AdOperator, Flexfin.
  • Κατηγορία “Impact”: Irerobot, Promed Bioscience, RSL Revolutionary Labs, Theramir.
  • Κατηγορία “Companies to Watch”: ArgoSmart, Factory 39.

Κατά τη διάρκεια της βράβευσής τους, αντιπρόσωποι των εταιρειών είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους μέσα από τις οποίες αναδείχθηκε ακόμα μια φορά η ικανότητα των εταιρειών αυτών να ανταποκρίνονται και να προσαρμόζονται γρήγορα και αποτελεσματικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

LIVE: Η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».   Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού: Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη για 6η...

Ερντογάν: «Ισλαμική συμμαχία» ως αντίβαρο στο Ισραήλ

Τη δημιουργία μιας συμμαχίας ζήτησε από τις μουσουλμανικές χώρες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να αντιμετωπίσουν «την αυξανόμενη απειλή του επεκτατισμού» του...

35 μικρές επιχειρήσεις στην πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας “Πάμε Τρίοδος”

Με την παρουσία συνολικά 35 μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιείται σήμερα στους κήπους της προεδρικής κατοικίας στο Τρόοδος, από τις έντεκα...

Ο Πορτογάλος Pizzi στον ΑΠΟΕΛ

O ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε το νέο μεταγραφικό του απόκτημα, τον Pizzi. Η ανακοίνωση της ομάδας Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη ψευδοκράτους

Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της «τδβκ» - όπως χαρακτήρισε το ψευδοκράτος - ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τζεβντέτ...

Κανονικά η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα

Κανονικά θα διεξαχθεί η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Χριστάκης Ευσταθίου, εκπρόσωπος της...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!