23.8 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 13:11

ΤΕΠΑΚ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ημέρα καριέρας»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Ημέρα καριέρας 2023: Unlock your future” που διοργάνωσε το Γραφείο Σταδιοδρομίας της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ευκαιρίες εργοδότησης και πρακτικής άσκησης από εταιρείες/οργανισμούς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 30 Μαρτίου στο κτήριο του ΤΕΠΑΚ «Τάσσος Παπαδόπουλος». Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Γιάννης Παναγιώτου, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Πρύτανη, Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη, τον Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών Δρ Κώστα Χόππα, τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας Δρ Βασίλη Πρωτοπαπά και τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Επικοινωνίας, Προώθησης και Διεθνοποίησης Δρ Μαρίνο Βουκή.

Η εκδήλωση πρόσφερε ευκαιρία στους/στις φοιτητές/τριες και απόφοιτους/τες του ΤΕΠΑΚ αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο/η να συναντηθούν, διά ζώσης, με στελέχη και εκπροσώπους επιχειρήσεων και να ενημερωθούν, από πρώτο χέρι, για τις ευκαιρίες απασχόλησης που προσφέρουν καθώς επίσης για τα προσόντα και δεξιότητες που θα πρέπει να διαθέτει κάποιος/α εργαζόμενος/νη για να ενταχθεί στο ανθρώπινο δυναμικό τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι επαγγελματίες του χώρου, μέσω παρουσιάσεων και διαλέξων, ενημέρωσαν τους επισκέπτες για τα επαγγέλματα τους μέλλοντος και τις προοπτικές εργοδότησης και απάντησαν σε ερωτήματα που απασχολούν σήμερα τους/τις νέους/νέες αναφορικά με την πρακτική άσκηση για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, την αναζήτηση εργασίας, τις μεταπτυχιακές σπουδές και την επαγγελματική τους αποκατάσταση και καριέρα.

Στην εκδήλωση, η οποία ήταν ανοικτή προς το ευρύ κοινό, συμμετείχαν πέραν των 60 επιχειρήσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

«Το Γραφείο Σταδιοδρομόιας ευχαριστεί θερμά όλο το διοικητικό και ακαδημαϊκό προσωπικό που συνείσφερε στην επιτυχία της εκδήλωσης. Επίσης, ευχαριστούμε όλες τις εταιρείες και οργανισμούς που αποδέχτηκαν την πρόσκληση και μας τίμησαν με την παρουσία τους όπως και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Γιάννη Παναγιώτου, για την ενεργό παρουσία του στην εκδήλωση. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στους φοιτητές/τριες και απόφοιτους/τες του Πανεπιστημίου μας στην προσπάθεια τους για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας μέσω πρακτικής άσκησης και για εξεύρευση εργασίας», ανέφερε η Λειτουργός Σταδιοδρομίας του ΤΕΠΑΚ, Άντρια Παπίση.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου του Πανεπιστημίου για διασύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με τον επιχειρηματικό κόσμο και την αγορά εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αυτά είναι τα πέντε μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας που αποφάσισε η κυβέρνηση

Πέντε στοχευμένα αλλά και οριζόντια μέτρα αποφάσισε η κυβέρνηση για αντιμετώπιση της ακρίβειας. Μετά από έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο που συγκάλεσε την Πέμπτη το πρωί ο...

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!