25.8 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 17:51

Επικρίσεις κατά ΕΒΕ Αμμοχώστου από παράγοντες της περιοχής

Επιστολή, την οποία κοινοποιούν στον Υπουργό Εσωτερικών, στην Υπουργό Ενέργειας, τους Δήμους Αγίας Νάπας και Σωτήρας, στις Κοινότητες Αυγόρου, Άχνας και Λιοπετρίου, και στους βουλευτές Αμμοχώστου, οι Δήμαρχοι Δερύνειας και Παραλιμνίου και οι Κοινοτάρχες Αχερίτου και Φρενάρους απαντούν στο ΕΒΕΑ, καταλογίζοντας στο Επιμελητήριο πρόθεση αποπροσανατολισμού των προσφύγων Αμμοχωστιανών, στοχοποίησης Δημάρχου Παραλιμνίου και καθήλωσης της ελεύθερης επαρχίας.

Με αφορμή πρόσφατη απάντηση του ΕΒΕΑ προς τον Δήμαρχο Παραλιμνίου Θεόδωρο Πυρίλλη, ο οποίος όπως υποστηρίζει το Επιμελητήριο «προσπαθεί να βρίσκει και/ή να εφευρίσκει τρόπους για να μειώνει την προσφορά του Επιμελητηρίου» οι τέσσερις οντότητες εκφράζουν «λύπη» για την πρόσφατη ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, η οποία όπως υποστηρίζουν «σκοπεύει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη των προσφύγων Αμμοχωστιανών, στοχοποιώντας ταυτόχρονα τον Δήμαρχο Παραλιμνίου».

Στηρίζουμε «έμπρακτα όλες τις προσπάθειες και ενέργειες του Δήμου Αμμοχώστου και όλων των φορέων της Αμμοχώστου, που σκοπό έχουν να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη της Μητρόπολής μας μέχρι την άγια ώρα της απελευθέρωσής της» αναφέρουν οι Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες.

Σημειώνεται ακόμα ότι «η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου «έχει το κατώτατο κατά κεφαλή εισόδημα στη Κύπρο, όλες οι επαρχίες έχουν Πανεπιστημιακές Σχολές εκτός από τη δική μας, ενώ το 70% των νέων μας εγκαταλείπει την επαρχία για να τύχει επαγγελματικής αποκατάστασης στις επαρχίες που διαμένουν».

Οι τέσσερις οντότητες υποστηρίζουν επίσης ότι «το ΔΣ του Επιμελητηρίου απέτυχε να προωθήσει και να φέρει ξένες επενδύσεις στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, στα 48 χρόνια πέτυχαν μόνο την κατασκευή του έργου της μαρίνας Αγίας Νάπας και αυτό επειδή στο αρχικό σχήμα ήταν μέτοχοι με ποσοστό 10%».

Επίσης οι Δήμαρχοι και οι Κοινοτάρχες που υπογράφουν την επιστολή αναφέρουν πως «επίσημες επιχειρηματικές αποστολές από το εξωτερικό επισκέπτονται όλες τις επαρχίες εκτός της Αμμοχώστου και πως ό,τι γίνεται στην ελεύθερη επαρχία είναι πρωτοβουλίες ντόπιων επιχειρηματιών» ενώ όσον αφορά τα οικονομικά τεκταινόμενα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου υποστηρίζουν πως το ΕΒΕΑ θέλει «να κάνει κουμάντο για να εξυπηρετεί το δόγμα της δόγμα της καθήλωσης της ελεύθερης επαρχίας».

Σύμφωνα με την επιστολή «έγινε πρόταση για αλλαγή του καταστατικού του ΕΒΕ Αμμοχώστου, ώστε στο Διοικητικό Συμβούλιο να εκλέγονται δέκα μέλη από τους προσφυγοποιημένους επιχειρηματίες της Αμμοχώστου οι οποίοι θα ασχολούνται με τα προβλήματα των προσφυγοποιημένων μελών, καθώς και δέκα μέλη από τους επιχειρηματίες που επιχειρούν στην ελεύθερη επαρχία ανεξαρτήτως καταγωγής» ωστόσο το ΕΒΕΑ «αρνείται πεισματικά κάτι τέτοιο».

Υποστηρίζουν ακόμα ότι το ΔΣ του Επιμελητηρίου, οι γονείς και τα παιδιά τους υπηρετούν «την πολιτεία σήμερα ως Βουλευτές, Δήμαρχοι, Κοινοτάρχες, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι άλλων επαρχιών. Αγωνίζεσθε για την ευημερία της επαρχίας διαμονής σας, θέλοντας να προσδώσετε αξία και ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά σας και αγωνίζεσθε για τα συμφέροντα της Λάρνακας, της Λεμεσού, της Λευκωσίας και της Πάφου».

Εχουμε δικαίωμα, προστίθεται στην επιστολή «να αποφασίζουμε εμείς για τον τόπο διαμονής μας και όχι εσείς» και καλεί το ΕΒΕΑ να τοποθετηθεί επί της ουσίας, να υιοθετήσει και να υλοποιήσει άμεσα την πρόταση των δύο Δήμων και δύο Κοινοτήτων για να προχωρήσουν όλοι μαζί.

Η επιστολή καταλήγει αναφέροντας πως «τα παιδιά και οι νέοι της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου πρέπει να έχουν μέλλον και να μπορούν να ζήσουν στον τόπο τους».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Γιατί σήμερα είναι πιο εύκολο να γίνεις πλούσιος

Μιχάλης Ψύλος • [email protected] Ο Μπερνάρ Αρνό είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία-αυτή τη στιγμή- 225,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε...

Politico: Μέλη του ευρωκοινοβουλίου φέρεται να εμπλέκονται σε σκάνδαλο ρωσικής προπαγάνδας

Μια ρωσική εκστρατεία πολιτικής προπαγάνδας συγκλονίζει την Ευρώπη, καθώς κορυφαίοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η Μόσχα πλήρωσε μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να παρέμβουν στις...

Αιτήματα για αποδέσμευση κονδυλίων ενέκρινε η Βουλή

Αιτήματα για αποδέσμευση κονδυλίων που αφορούν Υπουργεία, οργανισμούς δημοσίου δικαίου και τμήματα της δημόσιας υπηρεσίας ενέκρινε την Παρασκευή η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων,...

Περίπου 250 νοσηλευτές με απόσπαση στον ΟΚΥπΥ δεν εκτελούν νοσηλευτικά καθήκοντα

Περίπου 250 νοσηλευτές, οι οποίοι είναι αποσπασμένοι, εκτελούν άλλα καθήκοντα πέραν των νοσηλευτικών καθηκόντων, με αποτέλεσμα τα δημόσια νοσηλευτήρια να μείνουν χωρίς νοσηλευτές, όπως αναφέρθηκε...

Ολυμπιακός Μαραθώνιος 1896 – Ο άθλος του Σπύρου Λούης

Την πέμπτη ημέρα των Α' Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας δέσποζε το αγώνισμα του Μαραθωνίου, ένα αγώνισμα που είχε εισηγηθεί ο γάλλος φιλόλογος Μισέλ Μπρεάλ,...

Ερντογάν: Στις ΗΠΑ στις 9 Μαΐου σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας

Στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 9 Μαΐου θα βρεθεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό έκανε γνωστό σήμερα αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, προετοιμάζοντας...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!