25.5 C
Nicosia
Πέμπτη 13 Ιούνιος 2024 | 10:36

Αυτοί είναι οι 8 νικητές του διαγωνισμού LOVE CYPRUS

Ο παγκύπριος διαγωνισμός LOVE CYPRUS του Φ.Ι. ‘Yianis Christodoulou Foundation’ ολοκληρώθηκε και τώρα ήρθε η στιγμή της ανακοίνωσης των οκτώ νικητών!

Ο διαγωνισμός ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού 200 σχεδόν σχολεία από όλη την Κύπρο έστειλαν πέραν των 600 έργων, ως επί το πλείστον αξιολογότατα.

Μέσα από ένα πολύ δύσκολο έργο, αφού όλες οι συμμετοχές ήταν γεμάτες έμπνευση, δημιουργία και πάθος, οι κριτές με ένα πραγματικά δύσκολο έργο, κατέληξαν στα οκτώ έργα που ξεχώρισαν.

Οι 8 νικητές

Οι νικητές του LOVE CYPRUS 2023 διαγωνισμού είναι:

  1. Δημοτικό Σχολείο Αργάκας – βιντεάκι
  2. Δημοτικό Σχολείο Αθηένου Κ.Α’ – φωτογραφία
  3. Δημοτικό Σχολείο Δάσους Άχνας «Φώτης Πίττας» – φωτογραφία
  4. Περιφερειακό Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς – βιντεάκι
  5. Γυμνάσιο Πόλης Χρυσοχούς – φωτογραφία
  6. Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου – φωτογραφία
  7. Λανίτειο Λύκειο – βιντεάκι
  8. Τεχνική Σχολή ΤΕΣΕΚ Αμμοχώστου-Αυγόρου – βιντεάκι

Ανάδειξη της κυπριακής παράδοσης και τέχνης

Η νέα πρωτοβουλία του Φ.Ι. ‘Yianis Christodoulou Foundation’ έδωσε ευκαιρίες για προώθηση της δημιουργικότητας ανάμεσα στον μαθητικό κόσμο με στόχο την αναβάθμιση των σχολείων τους, γεγονός που κέντρισε  την προσοχή νεαρών δημιουργών.

Η συμμετοχή μαθητικών ομάδων στον διαγωνισμό LOVE CYPRUS ήταν απρόσμενα μεγάλη, προκαλώντας τα αισθήματα χαράς και συγκίνησης στον κ. Γιάννη Χριστοδούλου, όπως έχει αναφέρει ο ίδιος. Ο τεράστιος αριθμός συμμετοχών στέλνει ηχηρά μηνύματα: Είναι απόδειξη ισχυρής προθυμίας των μαθητών μας να βελτιώσουν το σχολικό περιβάλλον τους. Είναι απόδειξη του γνήσιου ενδιαφέροντος των εκπαιδευτικών για ένα μοντέρνο και ελκυστικό για τα παιδιά, σχολείο. Είναι απόδειξη της καλής αγωνίας των γονιών για την εκπαίδευση. Όλης, δηλαδή, της κυπριακής κοινωνίας.

Με σύνθημα ‘LOVE CYPRUS’ όλες οι δημιουργίες (φωτογραφίες, βιντεάκια) προωθούν την Κύπρο, όχι μόνο ως ένα καλοκαιρινό τουριστικό προορισμό, αλλά και ως μια χώρα που χαρακτηρίζεται από σπουδαία παράδοση και κουλτούρα, φιλοξενία, τέχνες, τα έθιμα και φυσικές ομορφιές.

Αυξημένα έπαθλα και χρηματικό ποσό λόγω τεράστιου ενδιαφέροντος και εντυπωσιακών έργων

Η υποβολή πέραν των 600 αξιολογότατων έργων που συγκίνησαν με την προσπάθεια, καινοτομία, δημιουργικότητα και πολυχρωμία ιδεών τους, «ανάγκασε» το Φ.Ι. Yianis Christodoulou Foundation να αυξήσει τα έπαθλα σε 8 (από 6) με αντίστοιχη αύξηση των συνολικών βραβείων σε €180,000 (από €170,000), δηλαδή, €50Κ, €25Κ, €10Κ και €5Κ σε κάθε κατηγορία (φωτογραφία / βίντεο).

Ταυτόχρονα, o κ. Γιάννης Χριστοδούλου μελετά και άλλες δράσεις σε συνεργασία με το Κράτος και άλλους φορείς, για περαιτέρω αξιοποίηση των πραγματικά υπέροχων στην πλειοψηφία τους, συμμετοχών.

Βραβεύσεις με guest star τον Κωνσταντίνο Αργυρό

Μια μεγάλη γιορτή αγάπης, μουσικής και… επιβράβευσης επιφυλάσσει το ‘Yianis Christodoulou Foundation’, στο πλαίσιο του οποίου θα βραβεύσει τους νικητές και τις νικήτριες του διαγωνισμού. Τα έπαθλα ανέρχονται στα €180.000.  Η επίσημη τελετή βράβευσης των νικητών θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου 2023 στο Monte Caputo Λεμεσό, στην παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων. Την κριτική επιτροπή θα απαρτίζουν ο κ. Γιάννης Χριστοδούλου, η κα. Άννα Βίσση, η κα. Μαριάννα Λάτσι και ο κ. Christian Moore. Ο Κωνσταντίνος Αργυρός θα ανεβάσει τη διάθεση ερμηνεύοντας μεγάλες επιτυχίες του. Σημειώνεται τέλος, ότι η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι αυστηρά κατόπιν πρόσκλησης.

Ενδιαφέρον και από το εξωτερικό

Η τελετή βράβευσης έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και σημαντικών επισκεπτών από το εξωτερικό, οι οποίοι θα παραστούν και αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την εκδήλωση, ώστε να δουν από κοντά την Κύπρο με διαφορετικά μάτια – με τα μάτια των παιδιών! Συγκεκριμένα, πέραν των 40 εκλεκτών επισκεπτών από το Μονακό, έχουν βάλει ψηλά στην ατζέντα της ολιγοήμερης επίσκεψης τους στην Κύπρο, την τελετής βράβευσης του  μαθητικού διαγωνισμού ‘Yianis Christodoulou Foundation’.

Πληροφορίες 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φ.Ι. Yianis Christodoulou Foundation, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα στη διεύθυνση https://www.yianischristodouloufoundation.com/. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στο Facebook: https://www.facebook.com/YianisChristodoulouFoundation/  και καθώς και στο Instagram https://www.instagram.com/yianischarity/

Ηλεκτρονική διεύθυνση: Cyprus: [email protected]  and UK : [email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, παρακαλώ πατήστε εδώ

https://www.imhbusiness.com/events/prokiryxi-pagkypriou-diagonismou-love-cyprus/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Απαντά στις επικρίσεις το Τμήμα Δασών: «Δράσαμε άμεσα για κατάσβεση πυρκαγιάς στην Πάφο»

Η κινητοποίησή μας για κατάσβεση της πυρκαγιάς την επαρχία Πάφου ήταν άμεση, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Σάββας Ιεζεκιήλ, σημειώνοντας πως ήταν...

Αμετάβλητο άφησε το βασικό της επιτόκιο η Fed, μία μείωση φέτος

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στη χθεσινή της συνεδρία, αφήνοντας να νοηθεί ότι θα υπάρξει μόνο μία...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!