19.8 C
Nicosia
Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 | 15:47

Υφ. Ναυτιλίας: Ετοιμοι να στηρίξουμε την ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας στη ναυτιλία

Μέσα από την εθνική στρατηγική για τη ναυτιλία, είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε πρωτοβουλίες για έξυπνες και καινοτόμες ιδέες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανίας, ανέφερε σήμερα ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης.

Ο κ. Δημητριάδης χαιρέτησε, το πρωί, το 2ο «CSN Cyprus Shipping ICT Conference» που οργάνωσε η Cyprus Shipping News, στη Λεμεσό και στο οποίο συζητούνται οι τελευταίες εξελίξεις και προκλήσεις σε εξειδικευμένα θέματα Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας, που απασχολούν την παγκόσμια και κατʼ επέκταση κυπριακή ναυτιλία, κατά τη μετάβαση στο ψηφιακό μέλλον.

Σε δήλωση του, ο Υφυπουργός ανέφερε ότι το συνέδριο αυτό «αγγίζει ακριβώς την καρδιά των προκλήσεων και των εξελίξεων στη ναυτιλία και η Κυβέρνηση και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας το χαιρετίζει, γι αυτό και η παρουσία μου εδώ».

Υπενθυμίζοντας την προχθεσινή εξαγγελία της εθνικής στρατηγικής για τη ναυτιλία, ο Βασίλης Δημητριάδης υπέδειξε ότι, από τις 35 δράσεις που περιλαμβάνει, οι 14 – δηλαδή 40% – έχουν να κάνουν με την ψηφιακή τεχνολογία.

«Πρέπει να την αναπτύξουμε για να απλουστεύσουμε τις διαδικασίες, να κάνουμε τη ναυτιλία πιο αποδοτική στη λειτουργία της, αλλά, παράλληλα, να χρησιμοποιήσουμε την ψηφιακή τεχνολογία στην απανθράκωση και στον Πράσινο μετασχηματισμό της ναυτιλίας», συμπλήρωσε.

Ο κ.Δημητριάδης διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση και το Υφυπουργείο «με τις δράσεις που εξαγγείλαμε, είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε ουσιαστικά τις όποιες πρωτοβουλίες, από τις ναυτιλιακές εταιρείες και από τον ευρύτερο τομέα της ναυτιλίας, που αναπτύσσουν έξυπνες και καινοτόμες ιδέες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ναυτιλίας».

Εξάλλου, σε χαιρετισμό του στο συνέδριο, ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Θωμάς Καζάκος, ανέφερε ότι, μπορεί η βιομηχανία να ταλανίζεται ακόμη από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ωστόσο οι μεγάλες προκλήσεις για τις ναυτιλιακές εταιρείες αφορούν την απαλλαγή από τον άνθρακα.

Η πανδημία, συνέχισε, οδήγησε τον ναυτιλιακό τομέα να επαναξιολογήσει τον τρόπο εργασίας και να κινηθεί γρηγορότερα προς τις ψηφιακές διαδικασίες και την «Έξυπνη Ναυτιλία», ενώ πλέον είναι προφανής η ανάγκη των εταιρειών για επένδυση στους τομείς της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας, ώστε να προχωρήσουν στο ολοένα ανταγωνιστικό και μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Ο κ. Καζάκος υπέδειξε ότι η μετάβαση στην ψηφιακή τεχνολογία είναι άμεσα συνυφασμένη με τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία και για το σκοπό αυτό, οι δυο τομείς θα πρέπει να πορευθούν μαζί , για μια Πράσινη και Ψηφιακή Ναυτιλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ετήσια αύξηση 100,6% αφίξεων στην Κύπρο το πρώτο δεκάμηνο 2021

Ετήσια αύξηση 100,6% σημειώθηκε στις αφίξεις στην Κύπρο τους πρώτους δέκα μήνες του 2021. Σύμφωνα με στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα τη Δευτέρα η Στατιστική...

Πρόθεση ΗΕ για διοργάνωση δεξίωσης στο Λ. Πάλας, με συμμετοχή ηγετών, με την ευκαιρία της άφιξης Στιούαρτ

Τα Ηνωμένα Έθνη προτίθενται να φιλοξενήσουν δεξίωση στο Λήδρα Πάλας, με την ευκαιρία της άφιξης στην Κύπρο του νέου Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του...

ΚΙΝΑΛ: Ο εκλογικός χάρτης και τι δείχνει για τον β’ γύρο

Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου Ευρύ προβάδισμα στη συντριπτική πλειονότητα των περιφερειών της χώρας και όχι μόνο στο εκλογικό «κάστρο» του στην Κρήτη κατέγραψε ο Νίκος Ανδρουλάκης...

Ελλάδα: Με 13,4% «έτρεξε» η οικονομία το γ’ τρίμηνο

Της Ραλλούς Αλεξοπούλου Συνεχίστηκε η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και το γ΄τρίμηνο του 2021, δεδομένου ότι περιλαμβάνει τους μήνες Ιούλιο – Σεπτέμβριο, οπότε ο τουρισμός κινήθηκε σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά...

Διπλό φονικό: Σε λάκκο δύο μέτρων βρέθηκαν οι σοροί των δύο γυναικών

Σε λάκκο 2 μέτρων και με τρόπο που δεν μπορούσαν να εντοπιστούν εύκολα, βρέθηκαν στην εξοχική κατοικία στην ορεινή Λεμεσό, οι σοροί των δύο...

Η Μάλτα επαναταξινομήθηκε από την πορτοκαλί στην κόκκινη κατηγορία

Από την πορτοκαλί στην κόκκινη κατηγορία, επαναταξινομήθηκε η Μάλτα, ύστερα από επανεκτίμηση του επιδημιολογικού κινδύνου χωρών σχετικά με τη νόσο COVID-19, η οποία τίθεται σε...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!