5.8 C
Nicosia
Σάββατο 5 Απριλίου 2025 | 7:22

Kyndryl: O Matteo Taglioni Αντιπροέδρος και ΓΔ για ΚΑ Ευρώπη και Αν. Μεσόγειο

Η Kyndryl, ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών υποδομής πληροφορικής στον κόσμο, ανακοίνωσε τον διορισμό του Matteo Taglioni ως Αντιπροέδρου και Γενικού Διευθυντή για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη & την Ανατολική Μεσόγειο (CEE&EM). Στο πλαίσιο του ρόλου του, ο Matteo Taglioni θα ηγηθεί των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων και στρατηγικών πρωτοβουλιών της Kyndryl στην περιοχή, προωθώντας την ανάπτυξη και την καινοτομία της εταιρείας. Παράλληλα, θα αξιοποιήσει τις αναδυόμενες τεχνολογίες στις οποίες η Κyndryl ηγείται παγκοσμίως βοηθώντας τους πελάτες τις περιοχής να αποκομίσουν την μέγιστη αξία  για τις επιχειρήσεις τους από τη διαχείριση και τον εκσυγχρονισμό των κρίσιμων συστημάτων τους.

Ο Matteo Taglioni διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της πληροφορικής, με αποδεδειγμένη ηγετικη πορεία ηγεσίας σε υψηλόβαθμες ανώτερες θέσεις. Πριν αναλάβει τον νέο του ρόλο, διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Μονάδας Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών στην Kyndryl Ιταλίας, όπου διαχειρίστηκε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εμπορικές πελατειακές σχέσεις στον τραπεζικό και ασφαλιστικό κλάδο τομέα, καθώς και σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ηγούμενος σύνθετων έργων μετασχηματισμού.

Πριν ενταχθεί στην Kyndryl, κατείχε ηγετικές θέσεις στην IBM, μεταξύ των οποίων Αντιπρόεδρος Εμπορικού για σημαντικό πελάτη του χρηματοοικονομικού τομέα, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Value Transformation Services, Διευθυντής Πωλήσεων και Διευθυντής Μονάδας Πωλήσεων για τον τραπεζικό και ασφαλιστικό κλάδο. Νωρίτερα στην καριέρα του, διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του CEO της IBM Ιταλίας και κατείχε θέσεις ως υπεύθυνος λογαριασμών, διαχειριστής τεχνικών λύσεων και αρχιτέκτονας πληροφορικής, ξεκινώντας την επαγγελματική του πορεία ως τεχνικός.

Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Henley Business School, με εστίαση της διπλωματικής του εργασίας στη διάδοση υπηρεσιών διαχείρισης εφαρμογών εξωτερικού στην ιταλική αγορά. Επιπλέον, ολοκλήρωσε εξειδικευμένο πρόγραμμα στη Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων στη Σχολή Διοίκησης SDA Bocconi και είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανικού Τηλεπικοινωνιών από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια. Σήμερα, ο  Matteo Taglioni είναι executive sponsor και ενεργό μέλος του Δικτύου Συμπερίληψης της Kyndryl, στηρίζοντας την ενδυνάμωση των γυναικών στον οργανισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!