19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 11:40

Εξαγωγές χαλουμιού στη Ρωσία επιχειρεί το Τ/κ Επιμελητήριο

Εμπορική αντιπροσωπεία στη Μόσχα στέλνει το φθινόπωρο το τ/κ «βιομηχανικό επιμελητήριο» σε μια προσπάθεια αύξησης των εξαγωγών χαλουμιού, που ανέρχονται σε 40 εκ δολάρια.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα “Ντετάι” αναφέρεται σε δηλώσεις του προέδρου του «επιμελητηρίου», Αλί Καματζίογλου, o οποίος δήλωσε ότι οι συνολικές εξαγωγές τους ανέρχονται στα 100 εκατομμύρια δολάρια και ότι οι εξαγωγές χαλουμιού ανέρχονται στα 40 εκατομμύρια.

«Αν βρούμε νέες γεωγραφικές περιοχές σε σχέση με το χαλλούμι και μπορέσουμε να το πουλήσουμε σε καλύτερες τιμές, θα μπορούμε να αγοράσουμε σε καλύτερες τιμές το γάλα από τους αγρότες μας εδώ», είπε.

Πρόσθεσε ότι αυτή την στιγμή το 60% του χαλουμιού πωλείται στις αραβικές χώρες σε συμφέρουσες τιμές. «Πρέπει να πουλήσουμε το χαλλούμι σε ψηλότερες τιμές σε νέες αγορές. Τον Νοέμβριο θα στείλουμε στην Μόσχα μια εμπορική αντιπροσωπεία σε σχέση με αυτό το θέμα. Αν μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία των εμπάργκο που επιβάλλουν οι ευρωπαϊκές χώρες στην Ρωσία τώρα και πραγματοποιήσουμε πωλήσεις χαλουμιού, ίσως μπορέσει να λάβει διαφορετικές διαστάσεις αυτή η υπόθεση. Θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να λύσουμε μεγάλη αλυσίδα προβλημάτων», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στις αλλαγές που, όπως υποστήριξε, επιχειρούνται στις ελεγχόμενες από την Δημοκρατία περιοχές στην κατοχύρωση του χαλλουμιού ως ΠΟΠ στην ΕΕ, ο κ. Καματζίογλου είπε ότι ανησύχησαν πολύ όταν έμαθαν γι’ αυτές τις προσπάθειες, διότι «είμαστε και εμείς μέρος αυτού του θέματος».

«Δεν είναι δυνατόν να αλλάξει η κατοχύρωση χωρίς την έγκρισή μας. Όταν ακούσαμε αυτό το θέμα κάναμε μια σύσκεψη, λάβαμε μια απόφαση και στείλαμε επιστολή στον δικηγόρο της Ανώτατης Επιτροπής για το Χαλούμι στο Βέλγιο στο θέμα του ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνει αλλαγή στην κατοχύρωση του χαλουμιού χωρίς να ενημερωθούμε. Θεωρούμε ότι θέσαμε ένα εμπόδιο σε αυτό το θέμα. Και είναι πολύ ξεκάθαρα τα δικαιώματά μας στον νόμο», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!