27.8 C
Nicosia
Παρασκευή 28 Ιούνιος 2024 | 9:11

Με ζημιές έκελισε την Τρίτη το ΧΑΚ

Με ζημιές έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο αντιστρέφοντας το οριακά ανοδικό κλίμα που παρουσίαζε νωρίτερα στην σημερινή συνεδρία.

Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση σε ποσοστό 0,53%, κλείνοντας στις 68,82 μονάδες, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε πανομοιότυπη πτώση, κλείνοντας στις 41,27 μονάδες. Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στις €130.890.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, σημαντικές απώλειες παρουσίασε ο τομέας των Επενδυτικών Εταιρειών με πτώση 1,95%, ενώ η Κύρια Αγορά παρουσίασε απώλειες 0,93%. Αμελητέα άνοδο με 0,01% παρουσίασε η Εναλλακτική Αγορά, ενώ τα Ξενοδοχεία δεν παρουσίασαν μεταβολή.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €97.086 (πτώση 0,46% – τιμή κλεισίματος €1,09). Ακολούθησαν οι μετοχές της Logicom Public Ltd με €11.722 (άνοδος 1,71% – τιμή κλεισίματος €1,78), της Ελληνικής Τράπεζας με €10.346 (πτώση 3,34% – τιμή κλεισίματος €0,81), της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού με €2.753 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €2,74) και της Louis Plc με €2.517 (άνοδος 7,19% – τιμή κλεισίματος €0,08).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, τρεις κινήθηκαν ανοδικά, έξι πτωτικά και τρεις παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 75.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε την εισαγωγή των Μετοχών της εταιρείας WEALTHAVENUE PLC, σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ στην Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά (Ν.Ε.Α.) του ΧΑΚ και την ταυτόχρονη εισαγωγή των μετοχών της στο Κεντρικό Αποθετήριο Μητρώο του ΧΑΚ σύμφωνα με τα Άρθρα 10(1) και (3) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών) Νόμου. Η εισαγωγή γίνεται με τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης και ο Σύμβουλος Εισαγωγής της εταιρείας, είναι η εταιρεία D. G. Halios Consultants Limited.

Πρόκειται για 32.097.500 μετοχές ονομαστικής αξίας €0,001 και τιμή εισαγωγής €0,28 με κωδικό διαπραγμάτευσης CY0109610614 ΓΟΥΕΛΘ/ WEALTH

Ο εκδότης είναι εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο και δραστηριοποιείται κυρίως στην αγορά ακινήτων.

Η διαπραγμάτευση των πιο πάνω αξιών θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 και θα πραγματοποιείται σε Ευρώ (€). Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου θα αναλάβει την τήρηση του μητρώου των πιο πάνω τίτλων, στο Κεντρικό Αποθετήριο/ Μητρώο του ΧΑΚ, αναφέρεται.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οριακά ανοδικό κλίμα επικρατεί την Τρίτη στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη (στις 13;16) να βρίσκεται στις 69,21 μονάδες, παρουσιάζοντας αμελητέα κέρδη σε ποσοστό 0,03%.

Ελαφρώς μεγαλύτερη άνοδο παρουσιάζει ο Δείκτης FTSE/CySE 20 ο οποίος βρίσκεται στις 41,53 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,10%. Την ίδια ώρα ο ημερήσιος τζίρος περιορίζεται στις €40.273.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, μόνο η Κύρια Αγορά κινείται ανοδικά με 0,07%. Αντίθετα σημαντικές ζημιές, σε ποσοστό 2,49%, παρουσιάζει ο τομέας των Επενδυτικών Εταιρειών, ενώ μικρές ζημιές σε ποσοστό 0,04% παρουσιάζει η Εναλλακτική Αγορά. Ο τομέας των Ξενοδοχείων δεν παρουσιάζει μεταβολή.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσελκύουν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €34.655 (χωρίς μεταβολή), της Amathus Public με €1.950 (χωρίς μεταβολή), της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού με €1.575 (άνοδος 0,73%), της ΚΕΟ Plc με €1.027 (χωρίς μεταβολή) και της Logicom Public με €715 (άνοδος 2,86%).

Από τις μετοχές που τυγχάνουν διαπραγμάτευσης, δύο κινούνται ανοδικά, δύο πτωτικά και τρεις παραμένουν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίζεται σε 27.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ινδία: Κατέρρευσε οροφή στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί – Ένας νεκρός, τρεις τραυματίες

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν κατέρρευσε οροφή στο διεθνές αεροδρόμιο του Νέου Δελχί, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι NDTV. Η οροφή φέρεται να...

Στις κάλπες οι Ιρανοί για την εκλογή νέου προέδρου

Οι Ιρανοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου, δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ο υπουργός των Εσωτερικών Αχμάντ Βαχίντι, ενάμιση μήνα μετά τη...

Μπόστικ (Fed): Mια μόνο μείωση των επιτοκίων το 2024

Σε μια μείωση επιτοκίων εκτιμά ότι θα προβεί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ο πρόεδρος της Fed Ατλάντας, Ράφαελ Μπόστικ το τελευταίο τρίμηνο του...

Σουηδός τραπεζίτης: «Πρόβλεψη και όχι υπόσχεση» οι μειώσεις επιτοκίων

Σε έως και τρεις μειώσεις στα επιτόκια ενδέχεται να προχωρήσει φέτος η Riksbank, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας, με τον επικεφαλής της Erik Thedéen,...

Συμφωνία των «27» για ηγετικές θέσεις ΕΕ – Διαφωνίες από Μελόνι και Ορμπάν

Σε συμφωνία για το πακέτο των ονομάτων που προκρίνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την ηγεσία των θεσμών της ΕΕ κατά την επόμενη πενταετία, και...

Ο νικητής του debate Τραμπ-Μπάιντεν – Μεταναστευτικό, αμβλώσεις, Ουκρανία και…προσωπικές προσβολές στο μενού

Στο πρώτο debate για τις προεδρικές εκλογές του 2024, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν  είχε το είδος της απόδοσης που πολλοί υποστηρικτές του φοβούνταν. Εμφανίστηκε χωρίς σθένος και μαχητικότητα και...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!