19.8 C
Nicosia
Τετάρτη 14 Μαΐου 2025 | 23:44
ΑρχικήBUSINESSΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΚέρδη στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή

Κέρδη στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή

Κέρδη κατέγραψε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), παρουσιάζοντας παράλληλα εβδομαδιαία κέρδη, για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, τα οποία ανήλθαν σε ποσοστό 1,14%. Τα συσσωρευμένα κέρδη της αγοράς κατά τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες ανέρχονται στο 4,8%.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την Παρασκευή στις 68,01 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 0,41%. Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε στα €70.412.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 40,67 μονάδες, καταγράφοντας, επίσης, άνοδο σε ποσοστό 0,44%.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ζημιές κατέγραψε μόνο ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,03%, ενώ κέρδη σημείωσε μόνο ο δείκτης της Κύριας Αγοράς κατά 0,66%. Αμετάβλητοι παρέμειναν οι δείκτες των Ξενοδοχείων και των Επενδυτικών.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €64.219 (τιμή κλεισίματος €1,09 – άνοδος 0,93%), της εταιρείας Τσιμεντοποιία Βασιλικού με €2.605 (τιμή κλεισίματος €2,52 – χωρίς μεταβολή), της Logicom με €1.617 (τιμή κλεισίματος €1,60 – χωρίς μεταβολή), της Άλκης Χατζηκυριάκος με €1.206 (τιμή κλεισίματος €0,282 – άνοδος 0,71%) και της Ελληνικής Τράπεζας με €352 (τιμή κλεισίματος €0,88– άνοδος 1,15%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 3 κινήθηκαν ανοδικά, 2 καθοδικά και 4 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 44.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Παρασκευή. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ, στις 12:37, παρουσίαζε άνοδο σε ποσοστό 0,13%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 67,82 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 40,55 μονάδες, καταγράφοντας επίσης άνοδο σε ποσοστό 0,15%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις €5.658.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, άνοδο 0,39% καταγράφει η Κύρια Αγορά, ενώ πτωτικά σε ποσοστό 0,14% κινείται η Εναλλακτική. Χωρίς μεταβολή συνεχίζεται η διαπραγμάτευση στις Επενδυτικές και τα Ξενοδοχεία.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσελκύουν οι τίτλοι της Τσιμεντοποιία Βασιλικού με όγκο συναλλαγών €2.500 (πτώση 0,79%), της Logicom με €1.600 (χωρίς μεταβολή), της Frou Frou με €1.206 (άνοδος 0,71%%) και της Ελληνικής Τράπεζας με €352 (άνοδος 1,15%).

Από τις μετοχές που τυγχάνουν διαπραγμάτευσης, 2 κινούνται ανοδικά, 1 καθοδικά και 1 παραμένει αμετάβλητη. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίζεται σε μόλις 6.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήBUSINESSΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΚέρδη στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή