18.8 C
Nicosia
Σάββατο 25 Νοέμβριος 2023 | 21:21

ΧΑΚ: Πρώτα κέρδη του Σεπτέμβρη

Τα πρώτα εβδομαδιαία κέρδη εντός Σεπτεμβρίου, τα οποία ανήλθαν σε ποσοστό 0,7%, κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει την Παρασκευή στις 132,19 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 0,46%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 80,13 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 0,38%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €218.873.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, άνοδο κατέγραψαν τα Ξενοδοχεία κατά 4,47%, η Κύρια Αγορά 0,41% και η Εναλλακτική Αγορά κατά 0,31%. Χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι Επενδυτικές.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €166.262 (τιμή κλεισίματος €3,05 – άνοδος 1,67%), της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού με €11.339 (τιμή κλεισίματος €3,16 – άνοδος 1,94%), της Δήμητρα Επενδυτικής με €10.667 (τιμή κλεισίματος €0,68 – χωρίς μεταβολή), της Πανδώρα Επενδύσεις με €8.237 (τιμή κλεισίματος €0,078 – πτώση 1,90%) και της Ελληνικής Τράπεζας με €7.560 (τιμή κλεισίματος €2,25 – χωρίς μεταβολή).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 5 κινήθηκαν ανοδικά, 6 καθοδικά και 5 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 117.

Εξάλλου το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι, αφού έλαβε την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, θα προχωρήσει με τη διαγραφή των τίτλων της εταιρείας εταιρεία Ch. Charilaou Group Plc (Ρυθμιζόμενη Αγορά), σύμφωνα με την εξουσία που του παρέχει το Άρθρο 178(1) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, ενόψει του γεγονότος ότι έχουν εκλείψει οι προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς επί των τίτλων της εταιρείας και δεν τηρούνται σημαντικές συνεχείς υποχρεώσεις της, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο τα συμφέροντα των επενδυτών.

Ειδικότερα, το ΧΑΚ αναφέρει ότι όσον αφορά την εταιρεία Ch. Charilaou Group Plc δεν έχει τηρήσει την υποχρέωση της για υποβολή και δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων που αφορούν την ετήσια Οικονομική Έκθεση για το έτος που έληξε στις 31/12/2021, την εξαμηνιαία Οικονομική της Έκθεση για την περίοδο που έληξε στις 30/6/2022 και την ετήσια Οικονομική Έκθεση για το έτος που έληξε στις 31/12/2022.

Αναφέρει ότι η διαγραφή των μετοχών της εταιρείας από το Χρηματιστήριο θα ισχύει από τις 2 Οκτωβρίου 2023 και προσθέτει ότι οι τίτλοι της εταιρείας θα παραμείνουν σε αναστολή μέχρι τη διαγραφή τους.

Αναφέρει επίσης ότι κατά την ίδια ημερομηνία, οι τίτλοι της εταιρείας θα διαγραφούν και από το Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών.

Επίσης, το ΧΑΚ ανακοίνωσε τις ακόλουθες διαφοροποιήσεις στις συνθέσεις των Δεικτών ΧΑΚ.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι εξέρχονται οι μετοχές της εταιρείας Toriase Public Company Ltd από τις συνθέσεις του Δείκτη ΝΕΑ ΧΑΚ και του Κλαδικού Δείκτη Χρηματοοικονομικών ΧΑΚ και προσθέτει πως οι αποφάσεις αυτές λήφθηκαν με βάση τον Κανόνα 4.1 των Βασικών Κανόνων Διαχείρισης και Υπολογισμού των Δεικτών που αναφέρεται στην περίπτωση αναστολής μετοχής συμμετέχουσας σε Δείκτη.

Σημειώνει ότι οι αλλαγές αυτές θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αυτή είναι η νέα στολή παραλλαγής στις Ένοπλες Δυνάμεις Ελλάδας – Τα χαρακτηριστικά της

Την υιοθέτηση νέας στολής παραλλαγής για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Η μετάβαση στον νέο τύπο στολής...

ΣΥΡΙΖΑ: Με βολές κατά Κασσελάκη 50 αποχωρήσεις πανεπιστημιακών

Με βολές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη 50 πανεπιστημιακοί από την Οργάνωση Μελών Πανεπιστημιακών ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους. «Ο Στέφανος Κασσελάκης,...

Ο γιος της Λαγκάρντ έχασε “σχεδόν όλες” τις επενδύσεις του σε κρυπτονομίσματα – Εγώ του τα έλεγα λέει η μητέρα του

Ουδείς προφήτης στον τόπο του, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία παραδέχθηκε την Παρασκευή ότι ο γιος της έχασε...

Θεσσαλονίκη: Ήχησε το 112 για θυελλώδεις ανέμους

Για θυελλώδεις ανέμους που θα επικρατήσουν στη Θεσσαλονίκη κάνει λόγο το προειδοποιητικό μήνυμα του 112 που ήχησε στα κινητά όσων βρίσκονται στην πόλη, καθώς...

Αμερικανός αξιωματούχος: Επίθεση με ιρανικό drone σε ισραηλινό πλοίο

Πλοίο που ανήκει σε Ισραηλινό δέχθηκε επίθεση την Παρασκευή από ιρανικής κατασκευής drone στον Ινδικό Ωεκανό, ανακοίνωσε σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος του στρατού. “Έχουμε ενημερωθεί για...

Αβέρωφ: Οι ευκαιρίες και οι κίνδυνοι για το Εθνικό θέμα

Του Αβέρωφ Νεοφύτου, πρώην Προέδρου ΔΗΣΥ Ο πόλεμος στην Ουκρανία πέρασε, ήδη, σε δεύτερη μοίρα, καθώς στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος είναι, πλέον, ο πόλεμος...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

Nomisma Test

FREE
VIEW