30.7 C
Nicosia
Τρίτη 21 Μάιος 2024 | 12:58

ΧΑΚ: Πρώτα κέρδη του Σεπτέμβρη

Τα πρώτα εβδομαδιαία κέρδη εντός Σεπτεμβρίου, τα οποία ανήλθαν σε ποσοστό 0,7%, κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει την Παρασκευή στις 132,19 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 0,46%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 80,13 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 0,38%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €218.873.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, άνοδο κατέγραψαν τα Ξενοδοχεία κατά 4,47%, η Κύρια Αγορά 0,41% και η Εναλλακτική Αγορά κατά 0,31%. Χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι Επενδυτικές.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €166.262 (τιμή κλεισίματος €3,05 – άνοδος 1,67%), της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού με €11.339 (τιμή κλεισίματος €3,16 – άνοδος 1,94%), της Δήμητρα Επενδυτικής με €10.667 (τιμή κλεισίματος €0,68 – χωρίς μεταβολή), της Πανδώρα Επενδύσεις με €8.237 (τιμή κλεισίματος €0,078 – πτώση 1,90%) και της Ελληνικής Τράπεζας με €7.560 (τιμή κλεισίματος €2,25 – χωρίς μεταβολή).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 5 κινήθηκαν ανοδικά, 6 καθοδικά και 5 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 117.

Εξάλλου το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι, αφού έλαβε την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, θα προχωρήσει με τη διαγραφή των τίτλων της εταιρείας εταιρεία Ch. Charilaou Group Plc (Ρυθμιζόμενη Αγορά), σύμφωνα με την εξουσία που του παρέχει το Άρθρο 178(1) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, ενόψει του γεγονότος ότι έχουν εκλείψει οι προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς επί των τίτλων της εταιρείας και δεν τηρούνται σημαντικές συνεχείς υποχρεώσεις της, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο τα συμφέροντα των επενδυτών.

Ειδικότερα, το ΧΑΚ αναφέρει ότι όσον αφορά την εταιρεία Ch. Charilaou Group Plc δεν έχει τηρήσει την υποχρέωση της για υποβολή και δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων που αφορούν την ετήσια Οικονομική Έκθεση για το έτος που έληξε στις 31/12/2021, την εξαμηνιαία Οικονομική της Έκθεση για την περίοδο που έληξε στις 30/6/2022 και την ετήσια Οικονομική Έκθεση για το έτος που έληξε στις 31/12/2022.

Αναφέρει ότι η διαγραφή των μετοχών της εταιρείας από το Χρηματιστήριο θα ισχύει από τις 2 Οκτωβρίου 2023 και προσθέτει ότι οι τίτλοι της εταιρείας θα παραμείνουν σε αναστολή μέχρι τη διαγραφή τους.

Αναφέρει επίσης ότι κατά την ίδια ημερομηνία, οι τίτλοι της εταιρείας θα διαγραφούν και από το Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών.

Επίσης, το ΧΑΚ ανακοίνωσε τις ακόλουθες διαφοροποιήσεις στις συνθέσεις των Δεικτών ΧΑΚ.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι εξέρχονται οι μετοχές της εταιρείας Toriase Public Company Ltd από τις συνθέσεις του Δείκτη ΝΕΑ ΧΑΚ και του Κλαδικού Δείκτη Χρηματοοικονομικών ΧΑΚ και προσθέτει πως οι αποφάσεις αυτές λήφθηκαν με βάση τον Κανόνα 4.1 των Βασικών Κανόνων Διαχείρισης και Υπολογισμού των Δεικτών που αναφέρεται στην περίπτωση αναστολής μετοχής συμμετέχουσας σε Δείκτη.

Σημειώνει ότι οι αλλαγές αυτές θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μονόωρη εκδήλωση διαμαρτυρίας νοσηλευτών ΠΑΣΥΝΟ και ΠΑΣΥΔΥ την Πέμπτη – Τι ζητούν

Μονόωρη εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 23 Μαϊου, από τις 12 μέχρι τη μια μετά το μεσημέρι, οι νοσηλευτές μέλη της ΠΑΣΥΝΟ, και τα μέλη του Κλάδου...

Αριζόνα: Την έθαψε ζωντανή ο άντρας της

Μία ακόμη φρικιαστική ιστορία έρχεται να συγκλονίσει από κάθε άποψη. Ένας άντρας έθαψε ζωντανή την σύζυγό του, με την γυναίκα να παλεύει επί πέντε λεπτά να βγει...

Έτσι μπορείτε να μάθετε τι ψηφίζετε και που – Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτών για τις Εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, το Γραφείο του Γενικού Εφόρου Εκλογών ενημερώνει τους εκλογείς για τις ακόλουθες πηγές,...

Ελλάδα: Έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, σκαρφάλωσε στα 2,7 δισ. τον Μάρτιο

Κατά 296,8 εκατ. ευρώ αυξήθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών τον φετινό Μάρτιο (συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα), σκαρφαλώνοντας στα 2,7 δισ....

Χιλιάδες Ιρανοί στους δρόμους για την κηδεία του Ραϊσί – Πενθήμερο πένθος στη χώρα

Ξεκίνησαν σήμερα από την πόλη Ταμπρίζ, στα βορειοδυτικά, οι τελετές για την κηδεία του προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος σκοτώθηκε την Κυριακή κατά...

Γερμανία: Οι ξένοι επενδυτές εγκαταλείπουν την αγορά εμπορικών ακινήτων

Οι ξένοι επενδυτές κάνουν ένα βήμα πίσω από την αγορά ακινήτων της Γερμανίας, μια αγορά που βρίσκεται στη χειρότερη κρίση της τελευταίας γενιάς. Οι ξένοι αγοραστές...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!