33.7 C
Nicosia
Παρασκευή 14 Ιούνιος 2024 | 21:21

Με μικρές ζημιές ξεκίνησε την εβδομάδα το ΧΑΚ – Ο Γενικός Δείκτης στις 74,38 μονάδες

Μικρές ζημιές κατέγραψε το Χρηματιστήριο στην πρώτη συνεδρία της εβδομάδας, με τον ημερήσιο τζίρο να παρουσιάζεται σημαντικά μειωμένος σε σύγκριση με τις προηγούμενες συνεδρίες.

Σε μια συνεδρία που χαρακτηρίστηκε από πενιχρό επενδυτικό ενδιαφέρον, ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε ζημιές 0,15% κλείνοντας στις 74,38 μονάδες. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραψε πτώση 0,13% κλείνοντας στις 44,62 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε στις μόλις €24.515.

Μοιρασμένη εικόνα παρουσίασαν οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες. Με άνοδο έκλεισαν οι Επενδυτικές Εταιρείες και η Κύρια Αγορά που κατέγραψαν κέρδη 0,48% και 0,19% αντίστοιχα, ενώ Εναλλακτική Αγορά και Ξενοδοχεία υποχώρησαν αντίστοιχα σε ποσοστό 0,70% και 0,69%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €11.624 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €1,34). Ακολούθησαν οι μετοχές της Demetra Holdings Plc με €3.524 (άνοδος 0,51% – τιμή κλεισίματος €0,39), της Logicom Public Ltd με €3.506 (πτώση 1,74% – τιμή κλεισίματος €1,69), της Petrolina Holdings Public με €3.510 (πτώση 1,87% – τιμή κλεισίματος €1,05) και της the Cyprus Cement Public Company με €1.170 (πτώση 2,50% – τιμή κλεισίματος €0,58).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, τρεις κινήθηκαν ανοδικά, έξι πτωτικά και πέντε παρέμειναν αμετάβλητες. Το σύνολο των συναλλαγών περιορίστηκε σε 35.

Ο τζίρος του ΧΑΚ τις τελευταίες εβδομάδες είχε παρουσιάσει σημαντική άνοδο, λόγω της κινητικότητας στους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου στο πλαίσιο της ανεπίσημης πρότασης εξαγοράς της από το αμερικανικό ταμείο Lone Star. Η διορία υποβολής επίσημης πρότασης ή όχι λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, το ΧΑΚ ανακοίνωσε την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου του ΧΑΚ 1.442.959 συνήθων μετοχών της εταιρείας «WEALTHAVENUE PLC», οι οποίες εκδόθηκαν και παραχωρήθηκαν με τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης και την ταυτόχρονη εισαγωγή τους στο Κεντρικό Αποθετήριο και Μητρώο του ΧΑΚ σύμφωνα με τα Άρθρα 10(1) και (3) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών) Νόμου.

Οι πιο πάνω μετοχές θα ενσωματωθούν στο ήδη εισηγμένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, το οποίο θα ανέλθει σε 33.540.459 μετοχές. Η διαπραγμάτευση των μετοχών θα αρχίσει την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ένοπλη συμπλοκή με ένα νεκρό, σε πολυσύχναστο μέρος, στον Πειραιά

Ένοπλη συμπλοκή, έξω από μεγάλο σούπερ μάρκετ  στην ακτή Μουτσοπούλου, στον Πειραιά, μεταξύ τριών Κούρδων τουρκικής υπηκοότητας, την ώρα που κόσμος έκανε τα ψώνια...

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά την την ανακοίνωση του ανασχηματισμού το πρωί...

Πήγε να αγοράσει αυτοκίνητο 178,500 ευρώ και έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης

Νέα υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης διερευνά η Αστυνομία, με θύμα αυτή τη φορά 48χρονο κάτοικο Λεμεσού Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο 48χρονος, το προηγούμενο χρονικό διάστημα...

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες

Νέα κίτρινη προειδοποίηση προχώρησε το Τμήμα Μετεωρολογίας για πολύ υψηλές θερμοκρασίες, μάλιστα η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ στη μία ξημερώματα.

Σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού ο κίνδυνος για πυρκαγιές – Δείτε ποινές για άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια

Σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού θα παραμείνει και το Σάββατο ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, όπως αναφέρει το Τμήμα Δασών. Τονίζεται ότι απαγορεύεται το...

Εβδομαδιαία κέρδη 1,8% σημείωσε το ΧΑΚ – Απώλειες 0,37% την Παρασκευή

Εβδομαδιαία κέρδη 1,8% παρουσίασε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, παρά το αρνητικό κλίμα που επικράτησε την περασμένη εβδομάδα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την προκήρυξη πρόωρων...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!