33.7 C
Nicosia
Παρασκευή 14 Ιούνιος 2024 | 21:03

Με μικρές απώλειες άρχισε την εβδομάδα το ΧΑΚ

Μικρές απώλειες σημείωσε τη Δευτέρα το κυπριακό χρηματιστήριο, παρά τις σημαντικές πιέσεις που δέχονται από την Παρασκευή οι διεθνείς αγορές μετά τη δήλωση του Προέδρου της Fed Ζερόμ Πάουελ για δυναμική αντίδραση κατά του πληθωρισμού. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ κατέγραψε μικρή πτώση σε ποσοστό 0,78% και έκλεισε την στις 72,77 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε επίσης πτώση σε ποσοστό 0,80%, κλείνοντας στις 43,63 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε σε €85.683.

Πτώση κατέγραψαν και οι υπόλοιποι επιμέρους δείκτες, με εξαίρεση τους δείκτες των Ξενοδοχείων και των Επενδυτικών που παρέμειναν αμετάβλητοι.

Η Εναλλακτική Αγορά σημείωσε πτώση κατά 0,45% και η Κύρια Αγορά κατά 0,79%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €63.143,51 (τιμή κλεισίματος €1,26, πτώση 1,95%), της Ελληνικής Τράπεζας με €5.496 (τιμή κλεισίματος €0,914, πτώση 0,65%), της Πετρολίνα με €5.004 (τιμή κλεισίματος €1,08, πτώση 1,82%), της Δήμητρα Επενδυτικής με €2.193 (τιμή κλεισίματος €0,382, χωρίς μεταβολή) και της Τσιμεντοποιία Βασιλικού με €1.040 (τιμή κλεισίματος €2,60, πτώση 0,76%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, μία κινήθηκε ανοδικά, τέσσερις πτωτικά και δύο παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 71.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας Access Commercial Investors 4 Plc (ΝΕΑ Αγορά).

Προσθέτει ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 183 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλλουν τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας, λόγω μη υποβολής και δημοσιοποίησης της αναθεωρημένης Εξαμηνιαίας Οικονομικής Έκθεσης της εταιρείας για την περίοδο που έληξε 31/8/2020, της Ετήσιας Οικονομικής της Έκθεσης για το έτος που έληξε τις 28/2/2021, της Εξαμηνιαίας Οικονομικής της Έκθεσης για την περίοδο που έληξε στις 31/8/2021 και της Ετήσιας Οικονομικής της Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 28/2/2022.

Επίσης, η παραίτηση Συμβούλου Εισαγωγής (Prudens 15/12/21) και η μη τήρηση της υποχρέωσης για υπηρεσίες Φορέα Εκκαθάριση.

Πέραν των πιο πάνω, το ΧΑΚ αναφέρει ότι για την εταιρεία έχουν διοριστεί Διαχειριστές (Joint Administrators) και προσθέτει πως η συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης θα ισχύει από τις 30 Αυγούστου 2022 και θα έχει διάρκεια 2 μηνών (δηλαδή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2022) ή νωρίτερα, εάν η εταιρεία συμμορφωθεί με τις εκκρεμούσες συνεχείς της υποχρεώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ένοπλη συμπλοκή με ένα νεκρό, σε πολυσύχναστο μέρος, στον Πειραιά

Ένοπλη συμπλοκή, έξω από μεγάλο σούπερ μάρκετ  στην ακτή Μουτσοπούλου, στον Πειραιά, μεταξύ τριών Κούρδων τουρκικής υπηκοότητας, την ώρα που κόσμος έκανε τα ψώνια...

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά την την ανακοίνωση του ανασχηματισμού το πρωί...

Πήγε να αγοράσει αυτοκίνητο 178,500 ευρώ και έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης

Νέα υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης διερευνά η Αστυνομία, με θύμα αυτή τη φορά 48χρονο κάτοικο Λεμεσού Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο 48χρονος, το προηγούμενο χρονικό διάστημα...

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες

Νέα κίτρινη προειδοποίηση προχώρησε το Τμήμα Μετεωρολογίας για πολύ υψηλές θερμοκρασίες, μάλιστα η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ στη μία ξημερώματα.

Σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού ο κίνδυνος για πυρκαγιές – Δείτε ποινές για άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια

Σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού θα παραμείνει και το Σάββατο ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, όπως αναφέρει το Τμήμα Δασών. Τονίζεται ότι απαγορεύεται το...

Εβδομαδιαία κέρδη 1,8% σημείωσε το ΧΑΚ – Απώλειες 0,37% την Παρασκευή

Εβδομαδιαία κέρδη 1,8% παρουσίασε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, παρά το αρνητικό κλίμα που επικράτησε την περασμένη εβδομάδα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την προκήρυξη πρόωρων...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!