5 C
Nicosia
Παρασκευή 1 Μάρτιος 2024 | 3:28

Επέστρεψε στην άνοδο το ΧΑΚ – Μικρή αύξηση 0.11%

Με οριακή άνοδο έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 131,47 μονάδες παρουσιάζοντας κέρδη σε ποσοστό 0,11%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε κέρδη 0,13%, κλείνοντας στις 79,81 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις € 180.938.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψαν τα Ξενοδοχεία με άνοδο 1,18% και ακολούθησε η Κύρια Αγορά με άνοδο 0,55%. Η Εναλλακτική Αγορά έκλεισε με πτώση 0,66%, ενώ χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι Επενδυτικές.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου με €101.668 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €2,90), της ΚΕΟ με €25.592 (πτώση 4,14% – τιμή κλεισίματος €1,62), της Atlantic Insurance με €16.650 (άνοδος 1,21% – τιμή κλεισίματος €1,67), της Salamis Tours με €7.480 (πτώση 3,61% – τιμή κλεισίματος €3,74) και της Louis PLC με €5.693 (άνοδος 6,99% – τιμή κλεισίματος €0,07).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, έξι κινήθηκαν ανοδικά, τρεις πτωτικά και έξι παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 74.

Εξάλλου το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), σε συνέχεια της έκδοσης και δημοσιοποίησης της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της εταιρείας Meditrina Cyprus Plc (ΝΕΑ Αγορά) για το έτος που έληξε στις 31/12/2022, αποφάσισε σύμφωνα με την παράγραφο 2.2.7 της ΚΔΠ 379/2014 να αφαιρέσει από τους τίτλους της εν λόγω εταιρείας, τη σήμανση (Σ) από τους πίνακες διαπραγμάτευσης και τα δελτία τιμών του ΧΑΚ, εφόσον ο λόγος που οδήγησε στην παρουσίαση της σήμανσης στις αξίες της, έχει εκλείψει. Η πιο πάνω απόφαση του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023.

Ανακοίνωσε επίσης ότι έχει ζητήσει την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς βάσει των προβλεπόμενων στη Νομοθεσία του, για διαγραφή των τίτλων της εταιρείας Ch. Charilaou Group Plc από τη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου. Το Συμβούλιο έχει λάβει αυτήν την απόφαση, για το λόγο ότι έχουν εκλείψει οι προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς επί των τίτλων της εν λόγω εταιρείας και δεν τηρούνται σημαντικές συνεχείς υποχρεώσεις της, έτσι ώστε να τίθενται σε κίνδυνο τα συμφέροντα των επενδυτών.

Επικύρωσε επίσης, με βάση το Άρθρο 184 του Νόμου του ΧΑΚ, την απόφαση για συνέχιση αναστολής της διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας C.O. Opportunity Energy Public Company Ltd ως είχε ανακοινωθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι η συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης θα έχει διάρκεια 2 μηνών (δηλαδή μέχρι τις 14 Νοεμβρίου 2023) ή νωρίτερα εάν η εταιρεία συμμορφωθεί με τις εκκρεμείς συνεχείς της υποχρεώσεις, ως έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Ανακοίνωσε ακόμα τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας Global Digital Services Plc (Ν.Ε.Α. Αγορά), για επιπλέον δύο  μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 14 Νοεμβρίου 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κεντρική: Αναθεώρηση προς τα κάτω του ρυθμού ανάπτυξης – Τι λέει για ανεργία και πληθωρισμό

Τις νέες της προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας της χώρας, δημοσιοποίησε η Κεντρική Τράπεζα, με μικρή προς τα κάτω αναθεώρηση για το ρυθμό...

Μικρά κέρδη στο ΧΑΚ και ο γενικός δείκτης στις 143,25 μονάδες

Κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Πέμπτης, μετά τις χθεσινές απώλειες. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε στις 143,25 μονάδες και στο...

Στα €87 εκατ. τα κέρδη της Demetra Holdings

Αύξηση των κερδών της ανακοίνωσε για το 2023 η Demetra Holdings λόγω της συμπερίληψης στα αποτελέσματα του μεριδίου κέρδους που αναλογεί στο Συγκρότημα από...

Συνάντηση Στιούαρτ με αξιωματούχο ελληνικού ΥΠΕΞ

Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Ρούσο Κούνδουρο, είχε την Πέμπτη ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην...

Παράταση έξι μηνών για Σχέδιο Ενίσχυσης Νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας

Παράταση έξι μηνών για την πλήρη υλοποίηση των επενδυτικών προτάσεων των αιτητών που έχουν εγκριθεί στο πλαίσιο της Πρώτης Προκήρυξης του Σχεδίου Χορηγιών για...

Ενοχλημένος ο Υπουργός Άμυνας για υπονοούμενα περί διαφθοράς – Όσα έγιναν για τα πυρομαχικά ήταν νομότυπα

Ενοχλημένος από το γεγονός ότι αφήνονται υπονοούμενα και αιχμές για διαφθορά δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!