20.2 C
Nicosia
Σάββατο 5 Οκτώβριος 2024 | 6:12

Κέρδη στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή

Κέρδη κατέγραψε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), παρουσιάζοντας παράλληλα εβδομαδιαία κέρδη, για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, τα οποία ανήλθαν σε ποσοστό 1,14%. Τα συσσωρευμένα κέρδη της αγοράς κατά τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες ανέρχονται στο 4,8%.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την Παρασκευή στις 68,01 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 0,41%. Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε στα €70.412.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 40,67 μονάδες, καταγράφοντας, επίσης, άνοδο σε ποσοστό 0,44%.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ζημιές κατέγραψε μόνο ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,03%, ενώ κέρδη σημείωσε μόνο ο δείκτης της Κύριας Αγοράς κατά 0,66%. Αμετάβλητοι παρέμειναν οι δείκτες των Ξενοδοχείων και των Επενδυτικών.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €64.219 (τιμή κλεισίματος €1,09 – άνοδος 0,93%), της εταιρείας Τσιμεντοποιία Βασιλικού με €2.605 (τιμή κλεισίματος €2,52 – χωρίς μεταβολή), της Logicom με €1.617 (τιμή κλεισίματος €1,60 – χωρίς μεταβολή), της Άλκης Χατζηκυριάκος με €1.206 (τιμή κλεισίματος €0,282 – άνοδος 0,71%) και της Ελληνικής Τράπεζας με €352 (τιμή κλεισίματος €0,88– άνοδος 1,15%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 3 κινήθηκαν ανοδικά, 2 καθοδικά και 4 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 44.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Παρασκευή. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ, στις 12:37, παρουσίαζε άνοδο σε ποσοστό 0,13%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 67,82 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 40,55 μονάδες, καταγράφοντας επίσης άνοδο σε ποσοστό 0,15%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις €5.658.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, άνοδο 0,39% καταγράφει η Κύρια Αγορά, ενώ πτωτικά σε ποσοστό 0,14% κινείται η Εναλλακτική. Χωρίς μεταβολή συνεχίζεται η διαπραγμάτευση στις Επενδυτικές και τα Ξενοδοχεία.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσελκύουν οι τίτλοι της Τσιμεντοποιία Βασιλικού με όγκο συναλλαγών €2.500 (πτώση 0,79%), της Logicom με €1.600 (χωρίς μεταβολή), της Frou Frou με €1.206 (άνοδος 0,71%%) και της Ελληνικής Τράπεζας με €352 (άνοδος 1,15%).

Από τις μετοχές που τυγχάνουν διαπραγμάτευσης, 2 κινούνται ανοδικά, 1 καθοδικά και 1 παραμένει αμετάβλητη. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίζεται σε μόλις 6.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Δένδιας: Αλλάζει στους επόμενους 24 μήνες η στρατιωτική θητεία

«Η θητεία, δηλαδή η προσφορά χρόνου από τους νέους ανθρώπους στην πατρίδα τους, πρέπει να εξελιχθεί, ώστε να υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες ασφάλειας της...

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει αύριο η Κεντρική Επιτροπή

Συνεδριάζει αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο πλαίσιο των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Wyndham στις 11:00 π.μ. Τι αποφάσισε...

Συντριβή μαχητικού F-18 στην Ισπανία

Μαχητικό αεροσκάφος F-18 συνετρίβη κοντά στην πόλη Τερουέλ, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ισπανίας, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία της χώρας. Συνεργεία διάσωσης έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή...

Με χτύπημα στις ισραηλινές εγκαταστάσεις ενέργειας και φυσικού αερίου απειλεί το Ιράν εάν δεχθεί επίθεση

Το Ιράν θα στοχεύσει ισραηλινές εγκαταστάσεις ενέργειας και φυσικού αερίου εάν το Ισραήλ αντεπιτεθεί, δήλωσε την Παρασκευή το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων SNN, επικαλούμενο τον αναπληρωτή διοικητή...

To δείπνο της ΝΥ, τα επόμενα βήματα, το κεκτημένο του διαλόγου στο Cyprus Forum

Το δείπνο της 15ης Οκτωβρίου μεταξύ του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ,...

Το πρώτο δημόσιο κήρυγμα Χαμενεΐ εδώ και 5 χρόνια: «Αν θέλει ο Θεός, θα καταστρέψουμε το Ισραήλ»

«Τα μουσουλμανικά έθνη έχουν έναν κοινό εχθρό» διεμήνυσε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στο μεγάλο τέμενος Μοσάλα, στο κέντρο της Τεχεράνης, πραγματοποιώντας μνημόσυνο για τον δολοφονηθέντα ηγέτη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!