20.8 C
Nicosia
Τρίτη 15 Απριλίου 2025 | 18:30

Deal €29.5 εκατ. για εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κύπρου) από την Τρ. Κύπρου

Έπεσαν και επίσημα σήμερα οι υπογραφές για εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κύπρου) ΛΤΔ από την Τράπεζα Κύπρου.

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σήμερα δεσμευτική συμφωνία με την Ανώνυμη Ελληνική Εταιρεία Γενικών Ασφαλειών «Η Εθνική» για εξαγορά του 100% της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κύπρου) ΛΤΔ (η ‘Συναλλαγή’)

Το τίμημα για τη συναλλαγή, υπόκειται στη λήψη εποπτικών εγκρίσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του β’ εξάμηνου 2025, ανέρχεται σε €29.5 εκατ. σε μετρητά.

Η Εθνική Ασφαλιστική Κύπρου ΛΤΔ κατέχει μια εδραιωμένη θέση στον κλάδο ζωής και στον γενικό ασφαλιστικό κλάδο στην Κύπρο, με μερίδια αγοράς ύψους 2% και 4% αντίστοιχα.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Τράπεζα Κύπρου θα ενισχύσει περαιτέρω την ηγετική του θέση στον ασφαλιστικό κλάδο στην Κύπρο.

Η εξαγορά είναι ευθυγραμμισμένη με τον στρατηγικό στόχο του Συγκροτήματος για την επέκταση των ασφαλιστικών του δραστηριοτήτων και για την περαιτέρω ενίσχυση του διαφοροποιημένου επιχειρηματικού του μοντέλου.

Συγκεκριμένα, εκτιμάται πως τα έσοδα από μεικτά ασφάλιστρα και το καθαρό αποτέλεσμα από ασφαλιστικές εργασίες του Συγκροτήματος θα αυξηθούν κατά 15% και 10% αντίστοιχα, αυξάνοντας έτσι τη συμβολή των μη επιτοκιακών εσόδων στην κερδοφορία του Συγκροτήματος.

Η Deloitte Limited ενήργησε ως χρηματοοικονομικός και αναλογιστικός σύμβουλος και οι Χρυσαφίνης και Πολυβίου ΔΕΠΕ ως νομικοί σύμβουλοι και σύμβουλοι σε θέματα ανταγωνισμού του Συγκροτήματος για τη συναλλαγή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!