25.9 C
Nicosia
Κυριακή 8 Σεπτέμβριος 2024 | 3:40

Ψάχνουν plan B για να σώσουν την First Republic Bank

Τα τραπεζικά διευθυντικά στελέχη της Wall Street προσπαθούν να καταλήξουν σε ένα νέο σχέδιο για την First Republic, αφού ένα σωσίβιο 30 δισ. δολαρίων απέτυχε να σταματήσει ένα απότομο ξεπούλημα στις μετοχές της τράπεζας.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, τα στελέχη θα συζητήσουν εάν μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο για την τράπεζα με έδρα την Καλιφόρνια στο περιθώριο μιας προσχεδιασμένης συνάντησης στην Ουάσιγκτον σήμερα Τρίτη, η οποία διοργανώνεται από το Financial Services Forum (FSF), μια από τις κύριες ομάδες λόμπι του κλάδου, ανέφεραν οι πηγές.

Οι μετοχές της First Republic, οι οποίες έχουν κατρακυλήσει σχεδόν 90% αυτόν τον μήνα, έκλεισαν με βουτιά 47% τη Δευτέρα, παρά την προσπάθεια 11 τραπεζών να σταθεροποιήσουν την τράπεζα καταθέτοντας 30 δισ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα.

Αυτό ώθησε τον Τζέιμι Ντάιμον, τον διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan που πρωτοστάτησε στο σχέδιο για τις καταθέσεις, να διερευνήσει άλλες επιλογές για την υποστήριξη της First Republic, είπε μία από τις πηγές. Μία από τις πιθανότητες που εξετάζονται είναι η μετατροπή του συνόλου ή μέρους των καταθέσεών τους σε εισροή κεφαλαίου, είπε ένα άλλο άτομο, μια εξέλιξη που αναφέρθηκε νωρίτερα από την Wall Street Journal.

«Αυτές οι καταθέσεις είναι υποχρεώσεις στον ισολογισμό – οφείλουν χρήματα στις μεγαλύτερες τράπεζες», είπε πηγή, αναφερόμενη στην First Republic. «Αν αυτές οι καταθέσεις μετατραπούν σε ίδια κεφάλαια… θα είναι η First Republic σε καλύτερη οικονομική θέση σε σχετική βάση».

Το FSF αποτελείται από οκτώ τράπεζες, οι οποίες συνέβαλαν όλες στη σωτηρία της τράπεζας την περασμένη εβδομάδα. «Η συνάντηση αυτή την εβδομάδα είχε προγραμματιστεί πριν από ένα χρόνο και θα δώσει στα μέλη την ευκαιρία να συζητήσουν τη σημασία του ισχυρού, ποικιλόμορφου τραπεζικού τομέα των ΗΠΑ, την κατάσταση της οικονομίας και άλλα σημαντικά θέματα πολιτικής», ανέφερε το FSF σε ανακοίνωση.

Η Jane Fraser, η διευθύνουσα σύμβουλος της Citigroup, αναμένεται να παραστεί αυτοπροσώπως στη συνάντηση, όπως και ο ομόλογός της στη Goldman Sachs, David Solomon, ανέφεραν οι πηγές. Η ατζέντα των συνεδριάσεων που διοργανώνονται από το FSF συνήθως περιορίζεται σε θέματα πολιτικής, αλλά οι CEOs αναμένεται να συζητήσουν επιλογές για την First Republic στο περιθώριο της συνάντησης.

Η JPMorgan αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η συνεχιζόμενη πτώση της τιμής της μετοχής της First Republic τη Δευτέρα ήρθε μετά τη μείωση της πιστοληπτικής της ικανότητας για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα μετά από φυγή καταθετών, οι οποίοι απέσυραν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια από τους λογαριασμούς τους.

Τα ομόλογα της First Republic που λήγουν το 2046 υποχώρησαν κατά 11% τη Δευτέρα, στα 55 σεντς. Διαπραγματεύονταν σε πάνω από 75 σεντς μόλις στις αρχές Μαρτίου.

Η S&P Global, την Κυριακή, υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της τράπεζας σε B+ από BB+, είναι η δεύτερη υποβάθμισή της σε μια εβδομάδα, λέγοντας ότι η σωτηρία των 30 δισ. δολαρίων από τις μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ «θα πρέπει να διευκολύνει τις βραχυπρόθεσμες πιέσεις ρευστότητας, αλλά μπορεί να μην λύσει τις σημαντικές επιχειρηματικές προκλήσεις, τη ρευστότητα, τη χρηματοδότηση και την κερδοφορία που πιστεύουμε ότι η τράπεζα είναι πλέον πιθανό να αντιμετωπίζει».

Πηγή: Euro2day.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

LIVE: Η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».   Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού: Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη για 6η...

Ερντογάν: «Ισλαμική συμμαχία» ως αντίβαρο στο Ισραήλ

Τη δημιουργία μιας συμμαχίας ζήτησε από τις μουσουλμανικές χώρες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να αντιμετωπίσουν «την αυξανόμενη απειλή του επεκτατισμού» του...

35 μικρές επιχειρήσεις στην πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας “Πάμε Τρίοδος”

Με την παρουσία συνολικά 35 μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιείται σήμερα στους κήπους της προεδρικής κατοικίας στο Τρόοδος, από τις έντεκα...

Ο Πορτογάλος Pizzi στον ΑΠΟΕΛ

O ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε το νέο μεταγραφικό του απόκτημα, τον Pizzi. Η ανακοίνωση της ομάδας Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη ψευδοκράτους

Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της «τδβκ» - όπως χαρακτήρισε το ψευδοκράτος - ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τζεβντέτ...

Κανονικά η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα

Κανονικά θα διεξαχθεί η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Χριστάκης Ευσταθίου, εκπρόσωπος της...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!